Povestea moștenitoarei imperiului lui Gianni Versace. Cum arată Allegra, fiica Donatellei Versace, după ce s-a luptat cu anorexia și a dispărut din viața publică

Asasinarea lui Gianni Versace a schimbat complet viața familiei fondatorului casei internaționale de modă de lux care îi poartă numele. La moartea lui, în vara anului 1997, moștenitoarea averii a devenit nepoata lui, Allegra, fiica surorii mai mici, Donatella Versace.

Pentru mulți ani, moștenitoarea averii a fost o vedere rară. Ea are o avere estimată la peste 1,3 miliarde de dolari. Allegra este și unul dintre acționarii casei de modă Versace. Nu se cunosc însă foarte multe lucruri despre viața ei privată. Allegra a dispărut din ochii publicului în urmă cu mai bine de un deceniu.

Allegra, moștenitoarea unui imperiu construit de unchiul ei Allegra este nepoata lui Gianni Versace, care a fost asasinat în fața conacului său din Miami, într-o crimă brutală petrecută în anul 1997. O crimă care la vremea respectivă a șocat lumea întreagă.

Viețile mamei și fiicei Versace sunt complet diferite. În timp ce Donatella, în vârstă de 67 de ani, se lăuda recent cu rochia de mireasă creată pentru Britney Spears și participând la grandiosul eveniment, Allegra s-a retras complet din ochii publicului.

Nepoata lui Gianni Versace, apariții rare în ochii publicului

Dorința ei de a trăi o viață privată este atât de puternică, încât creatorii miniseriei „Asasinarea lui Gianni Versace: American Crime Story” au fost forțați să elimine orice mențiune despre ea.

Dispariția Allegrei din ochii publicului a venit după o luptă cu anorexia. Fotografiile care o arată extrem de slăbită au apărut în mod regulat în revistele tabloide la începutul anilor 90. În 2007, familia a lansat o declarație pe care scriau despre boala ei. „Fiica noastră Allegra se luptă de mulți ani cu anorexia, o boală foarte gravă. Ea primește cea mai bună îngrijire medicală posibilă pentru a ajuta la depășirea acestei boli.”

Moștenitoarea averii Versace a fost văzută, de curând, la Milano

Una dintre puținele declarații făcute de Allegra a apărut în 2016. La acea vreme, a participat la Gala Met și le-a spus reporterilor: „Spre deosebire de mama mea, urăsc celebritățile”. Un fost angajat a spus că a vizitat rar sediul Versace, deși are propriul birou și este acționarul firmei. În schimb, „stă pur și simplu [acasă] și se bucură la televizor și la muzică”.

Zilele trecute, moștenitoarea averii lui Gianni Versace a fost văzută pe străzile din Milano. Ea a fost fotografiată de către paparazzi, în prezența unui bărbat misterios.

Gianni Versace, creatorul brandului care îi poartă numele Giovanni Maria Versace s-a născut în orașul Reggio Calabria la 2 decembrie 1946 și a crescut împreună cu fratele său mai mare Santo Versace și cu sora mai mică Donatella Versace , împreună cu tatăl și mama lor croitoreasă, Francesca. O soră mai mare, Tina, a murit la vârsta de 12 ani din cauza unei infecții cu tetanos tratată necorespunzător.

Versace și-a început ucenicia la o vârstă fragedă la afacerea de cusut a mamei sale, care a angajase mai multe croitorese . A devenit interesat de arhitectură înainte de a se muta la Milano la vârsta de 26 de ani pentru a lucra în design vestimentar.

În 1973, a devenit designerul „Byblos”, o linie de succes a lui Genny pentru tinerețe, iar în 1977, a proiectat Complice, o altă linie, mai experimentală, pentru Genny. Câțiva ani mai târziu, încurajat de succesul său, Versace și-a prezentat prima sa colecție de semnături pentru femei la Muzeul de Artă Palazzo Della Permanente din Milano.

Prima sa prezentare de modă a urmat în septembrie același an. Primul său butic a fost deschis în Via della Spiga din Milano în 1978. Ce avere avea Versace în momentul asasinării sale. Istoria unui imperiu.

După ce și-a deschis boutique-ul din Milano în 1978, Versace a devenit rapid o senzație pe scena modei internaționale. Modelele sale au folosit culori vii, imprimeuri îndrăznețe și croieli sexy, care au fost un contrast revigorant cu gustul predominant pentru culori dezactivate și simplitate.

Estetica sa, care „combina clasicismul luxos cu sexualitatea deschisă”, a atras multe critici pe lângă laude. Din 1978, Versace a construit compania cu sprijinul familiei sale, angajând-o pe sora sa Donatella ca vicepreședinte și pe fratele său Santo , ca președinte al companiei.

Domeniul Donatella s-a extins la supravegherea creativă, unde a acționat ca un consultant cheie pentru Versace. Gianni ar veni și să-l angajeze pe soțul Donatella, Paul Beck, ca director de îmbrăcăminte pentru bărbați. În 1982, Versace și-a extins afacerea în bijuterii și articole de uz casnic, proiectând mobilier de lux, porțelan și textile pentru casă. Era neobișnuit să păstreze controlul creativ complet asupra tuturor aspectelor companiei sale.

În 1989, firma sa extins în haute coutureodată cu lansarea Atelier Versace. Versace a devenit cunoscut pentru că a angajat celebrități în campaniile sale de marketing și le-a așezat în primele rânduri ale prezentărilor sale de modă, primul care a făcut acest lucru. De asemenea, i se atribuie inventarea moda supermodelului din anii 1990, prin descoperirea și prezentarea unor supermodele importante precum Naomi Campbell , Christy Turlington și Linda Evangelista , pe care le-a prezentat atât pe podium, cât și în campanii publicitare. La momentul morții sale, imperiul lui Versace era evaluat la 807 milioane de dolari și includea 130 de buticuri din întreaga lume.

sursa: www.unica.ro

Grecia se pregătește pentru sezonul incendiilor: a fost mobilizat cel mai mare număr de pompieri din istorie

Grecia va mobiliza un număr record de pompieri în acest an, anticipând „scenarii nefavorabile”, a declarat joi ministrul pentru criza climatică. Acesta a anunțat și achiziționarea de drone cu camere termice care vor detecta incendiile, informează Reuters citat de digi24.ro.

Vremea a devenit mai imprevizibilă și mai extremă la nivel global, din cauza schimbărilor climatice, iar anul 2024 a fost cel mai cald an înregistrat vreodată, potrivit Organizației Meteorologice Mondiale. În Grecia, verile au devenit tot mai calde și mai secetoase, iar vânturile care se schimbă rapid alimentează incendii tot mai distructive și greu de controlat.

În august anul trecut, în cea mai fierbinte vară din istoria țării, o femeie și-a pierdut viața, iar 10.000 de hectare de teren au ars într-un incendiu care a ajuns din pădure până în nordul suburbiilor Atenei. Aproximativ 18.000 de pompieri vor fi disponibili anul acesta, cel mai mare număr înregistrat vreodată, asistați de mii de voluntari, a anunțat ministrul Protecției Civile și al Crizei Climatice, Giannis Kefalogiannis.

„Nu ar trebui să ne lăsăm păcăliți de faptul că, până acum, condițiile climatice par să fi fost mai blânde decât în anii precedenți”, a spus el. „Scenariile nefavorabile sunt în fața noastră.” Declarațiile au fost făcute în cadrul unei întâlniri cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis, pentru a discuta pregătirile înainte de începerea oficială a sezonului incendiilor, pe 1 mai.

Într-o schimbare majoră de strategie față de tacticile de luptă împotriva incendiilor aplicate în trecut, Grecia a decis anul trecut să trimită forțe aeriene și terestre în primele ore critice după izbucnirea unui incendiu, precum și să intensifice patrulele, măsuri care au contribuit la limitarea pagubelor.

De asemenea, Grecia a alocat aproximativ 2 miliarde de euro pentru achiziția de aeronave noi, stații meteorologice și drone, pentru a-și îmbunătăți capacitățile de intervenție în fața incendiilor de vegetație și a altor dezastre naturale. În acest an vor fi disponibile aproximativ 80 de drone cu camere termice, aproape dublu față de anul trecut, a precizat Kefalogiannis, o măsură menită să accelereze detectarea incendiilor.

Spectacol invizibil, dar puternic: În R. Moldova a fost înregistrată o furtună geomagnetică de nivelul 6

Soarele este la apogeul activității sale, iar cerul devine scena unor spectacole invizibile, dar puternice. O furtună geomagnetică cu un indice Kp de 6 a fost înregistrată joi dimineață, în jurul orei 4. Este un nivel moderat, care nu a provocat pagube, însă anunță o perioadă agitată din punct de vedere cosmic, scrie info1.md.

Potrivit specialiștilor de la Observatorul Astronomic al UTM, Soarele trimite în aceste zile un val de particule spre Pământ. Când ajung în câmpul magnetic al Terrei, aceste particule pot provoca furtuni geomagnetice. În funcție de intensitate, ele pot influența comunicațiile, sistemele electrice și chiar genera spectaculoasa auroră boreală.

„Iată aici, pentru astăzi, prognoza ne arată o furtună magnetică la nivelul 6, apoi scade la 3-2, și se ridică din nou la 5-6 începând cu 1 mai.”

Activitatea solară urmează un ciclu de 11 ani, iar acum ne aflăm în vârful acestui ciclu. Asta înseamnă mai multe pete solare și un soare mai agitat. Anul trecut s-a atins punctul maxim. Acum, activitatea începe treptat să scadă, spune Vitalie Chistol, șeful Observatorului Astronomic.

„La minim, nu se vede nicio pată pe Soare. Acum vedem foarte multe. Aceste pete sunt legate de activitatea magnetică și de furtunile solare.”

Deși în Moldova riscul este minim, în regiunile polare furtunile puternice pot afecta chiar și rețelele electrice.

„Câmpul magnetic variabil poate crea curent electric. Asta poate duce la arderea siguranțelor sau a aparatelor electronice – dar doar în cazul unei furtuni foarte puternice.”

Medicii spun că furtunile geomagnetice nu influențează direct sănătatea, dar unii oameni afirmă că resimt dureri de cap sau stare de disconfort în astfel de perioade.

„A fost, într-adevăr. Dureri de cap puternice.”

„Nu am simțit nimic. Ca de obicei, nu simt dereglări.”

Ultima furtună geomagnetică a fost vizibilă în noaptea de 1 ianuarie 2025, atunci a fost observată și aurora boreală.

O agenție elvețiană va acorda suport Parlamentului R. Moldova

Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare va sprijini consolidarea funcțiilor de bază ale Parlamentului, în următorii patru ani. Șeful legislativului, Igor Grosu, a discutat cu directorul Biroului de Cooperare al Elveției, Guido Beltrani, despre Proiectul „Consolidarea democrației parlamentare în Moldova (PADEM)”, care a fost lansat recent, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial

Pentru a spori capacitățile instituționale ale Parlamentului, Proiectul PADEM este structurat în trei componente de bază. Este vorba despre procesul legislativ, controlul parlamentar, reprezentarea și comunicarea. Acțiunile care vor fi implementate urmăresc eficientizarea activității parlamentare, intensificarea cooperării cu societatea civilă, precum și  facilitarea transpunerii legislației europene în spațiul național.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a mulțumit pentru suportul acordat. „Avem nevoie să îmbunătățim procesele din cadrul instituției, pentru a ajusta calitatea la viteza cu care ne mișcăm, mai ales acum, când suntem în proces de negocieri cu Uniunea Europeană”, a adăugat șeful legislativului.

Proiectul „Consolidarea democrației parlamentare în Moldova” va fi implementat până la 31 martie 2029 și ar putea fi extins. Acesta include și parteneri externi – Serviciul Parlamentar Elvețian, Institutul Parlamentar din cadrul Parlamentului Republicii Cehe, Adunarea Națională a Ungariei, Parlamentul Croației și Parlamentul Lituaniei.

De menționat că, anterior, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare a mai acordat suport Parlamentului, în baza unui Acord de finanțare, semnat la 1 iulie 2024. Astfel, a fost îmbunătățită infrastructura IT a instituției, iar funcționarii din cadrul Secretariatului Parlamentului au participat la un schimb de experiență cu Serviciul Parlamentar Elvețian.

Madonna, imagine rară alături de toți cei șase copii ai ei: ”Pentru ce sunt recunoscătoare!”
Articolul anterior
O femeie a vrut să deschidă ușa avionului în timpul zborului, apoi a mușcat un pasager care a vrut s-o oprească: „Isus mi-a spus să fac asta”
Articolul următor
Close menu