Povestea tragică a lui Wu Yongning, tânărul cascador care a căzut de pe un zgârie-nor

Wu Yongning a devenit o senzație pe internet, deoarece tânărul chinez de 26 de ani făcea cascadorii spectaculoase pe vârfurile clădirilor înalte. Datorită acestui fapt, a câștigat o mulțime de fani. Videoclipurile sale despre cum își punea viața în pericol au adunat milioane de vizualizări, scrie atlas-geografic.net.

Aceste cascadorii l-au ajutat să câștige o sumă mare de bani și să devină o vedetă pe internet. El a planificat să se căsătorească cu iubita sa după ce va face o cascadorie deosebit de periculoasă în 2017. Întotdeauna foarte încrezător, Yongning nu și-a imaginat niciodată ce se va întâmpla dacă ar pierde controlul.

Cine a fost Wu Yongning

Wu Yongning a fost unul dintre căutătorii de senzații tari din China care a devenit faimos pentru cascadoriile sale îndrăznețe pe vârfurile clădirilor înalte. Aventurierii ca el își prezintă adesea experiențele pe rețelele de socializare, unde milioane de oameni îi urmăresc și își împărtășesc conținutul.

În videoclipuri, Wu efectua cascadorii incredibil de periculoase în timp ce se afla la înălțimi amețitoare. Tânărul rămânea suspendat (se ținea doar cu o mână) pe grinzi înguste. Cel mai șocant detaliu este că aceste cascadorii erau efectuate fără echipament de siguranță.

Până în 2017, Yongning a postat peste 500 de videoclipuri și sesiuni live ale spectacolelor sale pe platforma chinezească de socializare Huoshan.

Potrivit Beijing News, Wu a adunat peste un milion de urmăritori și a câștigat aproximativ 550.000 de yuani (83.000 de dolari) din videoclipurile sale virale. De asemenea, el și-a postat cascadoriile pe o serie de alte platforme sociale. Astfel, este greu de spus câți bani a câștigat în total.

Cascadoria fatală

Pe 8 noiembrie 2017, Wu Yongning a planificat să facă o cascadorie deosebit de periculoasă pe clădirea Huayuan Hua din orașul Changsha. Din păcate, s-a dovedit a fi ultima.

În timp ce făcea unul dintre numerele sale obișnuite la marginea clădirii, Wu și-a dat seama brusc că nu putea urca înapoi pe acoperiș. Cincisprezece secunde mai târziu, s-a dezechilibrat și a căzut de la o înălțime de 15 metri. Corpul său a fost găsit pe o terasă a clădirii de către un muncitor care spăla geamuri.

Moartea sa tragică a fost confirmată de iubita sa după aproximativ o lună de când au început să circule zvonuri despre faptul că Wu ar fi murit în timpul unei cascadorii. La scurt timp după confirmare, videoclipul înfricoșător cu moartea sa a devenit viral pe internet.

Familia sa a declarat pentru presa chineză că Yongning era dornic să câștige bani pentru nunta sa și pentru tratamentul mamei sale.

Din păcate, moartea lui Wu a avut un impact redus. Tineri cascadori din întreaga lume își riscă în continuare viața în căutarea faimei și a banilor.

sursa: www.atlas-geografic.net

Atac masiv cu drone și rachete hipersonice în Ucraina. Centrala Trypilska, de lângă Kiev, a fost complet distrusă

Forțele ruse au lansat un atac aerian masiv în toată Ucraina în noaptea de miercuri spre joi, vizând infrastructura energetică din mai multe regiuni, potrivit The Kyiv Independent. Centrala termică Trypilska, de lângă Kiev, a fost complet distrusă în urma unor lovituri rusești, potrivit Interfax Ucraina, citat de digi24.ro.

Atacurile au afectat centralele energetice, inclusiv substații, din regiunile Harkov, Kiev, Zaporojia, Odesa și Liov, a declarat operatorul energetic de stat al Ucrainei Ukrenergo. 

Inginerii lucrează la repararea infrastructurilor afectate, a declarat ministrul Energiei, Herman Halushchenko , prin intermediul Facebook. 

Forțele aeriene au emis o alertă aeriană pentru cea mai mare parte a țării, inclusiv pentru regiunile din vestul îndepărtat, în primele ore ale zilei de 11 aprilie. Armata a anunțat că Rusia a lansat drone, rachete de croazieră de la bombardierele Tu-95 și rachete hipersonice Kinjal.

Au fost raportate explozii în orașul Harkov în jurul orei 5 dimineața, ora locală. Potrivit guvernatorului Oblastului Harkiv, Oleh Syniehubov, regiunea a fost lovită de cel puțin 10 ori, provocând daune infrastructurii critice. 

Primarul din Harkov, Ihor Terekhov, le-a spus locuitorilor să se aștepte la întreruperi de curent și a spus că metroul va fi oprit timp de câteva ore. Restricții de urgență privind energia electrică au fost introduse în regiune la ora 6:31. 

Peste 200.000 de abonați din regiunea Harkov au rămas fără electricitate după atac, iar metroul este folosit ca adăpost, potrivit Oleksii Kuleba, adjunctul șefului Oficiului Prezidențial. 

Nu au fost raportate victime. 

Syniehubov a clarificat ulterior că Rusia a folosit rachete antiaeriene S-300 în atacul împotriva instalației energetice. În consecință, un bloc de locuințe a fost avariat. 

Rusia a intensificat recent atacurile împotriva celui de-al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, țintind infrastructura critică și zone rezidențiale cu rachete, bombe și drone. Terekhov a declarat la 1 aprilie că atacurile rusești au distrus „aproape toată” infrastructura energetică a orașului. 

Centrala Trypilska, de lângă Kiev, complet distrusă 

Forțele ruse au atacat regiunea Kiev cu drone peste noapte, țintind regiunea timp de peste cinci ore. Loviturile cu drone au provocat un incendiu la o infrastructură critică din regiunea Kiev, potrivit guvernatorului Ruslan Kravchenko. Ar fi vorba despre centrala termică Trypilska din regiunea Kiev, una dintre cele mai mari din Ucraina.

Kravchenko a spus că serviciile de urgență au lucrat la fața locului și că nu au fost raportate victime. 

Grevele rusești au fost raportate și în regiunile de vest ale Ucrainei. Guvernatorul regiunii Liov Maksym Kozytskyi a declarat că o rachetă rusă a intrat în spațiul aerian al regiunii cu puțin timp înainte de ora locală 6 dimineața, pe 11 aprilie. 

Locuitorii au raportat explozii în regiunea Ivano-Frankivsk în jurul orei 6:30, ora locală. 

Au fost raportate explozii și în regiunea Zaporojie. Rachetele rusești au deteriorat o instalație de infrastructură energetică din regiune, a declarat guvernatorul Ivan Fedorov . 

Apărarea aeriană a Ucrainei a doborât șapte drone de tip Shahed deasupra regiunii Odesa, a declarat Oleh Kiper, guvernatorul regional. Resturile căzute au declanșat un incendiu pe teritoriul unei instalații energetice. 

Nu au fost raportate victime sau întreruperi în regiune.

O elevă de 17 ani s-a dus la urgență și i-a cerut medicului să i se facă un avort

O elevă de 17 ani s-a prezentat la Urgența Spitalului Județean Suceava și a cerut să i se facă un avort, iar la refuzul medicului, care i-a explicat că nu poate face asta la UPU, l-a înjurat. Doctorul a mărturisit că gestul tinerei a făcut-o să plângă.

foto: Shutterstock

O elevă de 17 ani, din clasa a XII-a, s-a prezentat marți seara alături de mama ei la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava și a cerut să i se facă pe loc o întrerupere de sarcină, scrie Monitorul de Suceava

Una dintre doctorițele de gardă le-a luat pe cele două deoparte și le-a explicat că la UPU nu se pot face avorturi, pentru care trebuie să meargă la un medic ginecolog, fie acolo, la spital, cu trimitere de la medicul de familie, fie la un cabinet privat.

„Mama aflase că fiica este însărcinată în 11 săptămâni și pentru ele era o urgență, dar cu tact și delicatețe medicul de gardă le-a explicat că nu se poate în UPU, că întreruperea la cerere a unei sarcini în evoluție nu este o urgență medicală. Ginecologul de gardă din spital le-ar fi spus același lucru”, a povestit dr. Liviu Cîrlan, medicul-șef al UPU. 

Vorbele tinerei au lăsat-o pe doctoriță în lacrimi

Chiar dacă doctorița a dat dovadă de tact și compasiune, tânăra nu a înțeles, s-a înfuriat și a plecat de acolo aruncându-i medicului o înjurătură scurtă: ”Sunteți o nesimțită!”.

Gestul tinerei de 17 ani a făcut-o pe doctoriță să plângă. „Doctorița era în lacrimi. A zis că este pentru prima dată în viața ei când i-a spus cineva ”nesimțită”. Este incredibil, cu atât mai mult cu cât a venit din partea unei adolescente, a unei eleve de liceu”, a încheiat cu amărăciune dr. Cîrlan.

Premieră pentru Chișinău: Semafoare pentru bicicliști, instalate pe strada 31 August

14 corpuri de semafoare pentru bicicliști se instalează joi, 11 aprilie, în cele 7 intersecții semaforizate de pe str. 31 August 1989 din capitală, anunță municipalitatea.

Primăria Chișinău menționează că a amenajat cea mai lungă pistă pentru utilizatorii transportului alternativ:

„Semafoarele sunt o premieră pentru Chișinău, având ca scop sporirea siguranței pentru cei ce utilizează pista. Acestea se instalează pe ambele sensuri de deplasare și sunt activate imediat.”, menționează sursa.

Profesorul italian decedat după ce a fost imunizat cu AstraZeneca nu avea cheaguri de sânge. Cazul lui a dus la retragerea unui întreg lot de vaccin
Articolul anterior
Deputatul Dumitru Alaiba a fost confirmat cu Covid-19
Articolul următor