Povestea unei tinere căreia i s-a făcut rău în supermarket, iar medicii i-au spus că simptomele sunt cauzate de stres. A fost diagnosticată cu cancer în stadiu avansat

O femeie căreia i s-a făcut rău în timp ce se afla într-un supermarket, după ce medicii i-au spus că simptomele ei erau cauzate de stres, a fost diagnosticată cu cancer în stadiul patru, scrie unica.ro.

Mollie Mulheron, în vârstă de 24 de ani, este profesoară de engleză și se întorsese recent dintr-o călătorie în Insulele Galapagos, unde a început să aibă primele simptome. Dar medicii au asigurat-o că este pur și simplu „prea stresată”. “A fost cea mai îngrozitoare veste din viața mea”.

În ciuda faptului că Mulheron a întâmpinat dificultăți atât de serioase de respirație încât era pe pucntul să se înece în timp ce făcea snorkeling, medicii au insistat că problemele erau „doar în capul ei”. Mollie a primit un diagnostic de limfom non-Hodgkin, mai exact cancer la sistemul limfatic, în stadiul patru. Ea spune că încă nu poate înțelege ce s-a întâmplat.

“A fost cea mai îngrozitoare veste din viața mea, nici nu pot explica cum m-am simțit. Doctorii mi-au spus că e de la stres. Apoi m-au diagnosticat cu cancer în stadiul patru. Am plâns și am țipat, – vestea parcă a venit de nicăieri. Știam că ceva nu este în regulă, dar nu credeam că este atât de grav. Aștept să aud cât de răspândit este cancerul. Nu înseamnă că voi muri mâine, dar înseamnă că tratamentul trebuie să înceapă acum.

Care au fost simptomele femeii Mi-au făcut o injecție pentru ca tratamentul să nu-mi afecteze fertilitatea, astfel încât să pot face copii. M-au pus în menopauza timpurie, este partea cea mai rea pentru mine, deoarece mi-am dorit întotdeauna să fiu mamă.” – a explicat femeia, potrivit The Independent.

Primele simptome avute de Mollie au fost dificultățile de respirație și de înghițire. Semnele tipice ale limfomului non-Hodgkin pot include umflarea ganglionilor limfatici la nivelul gâtului, a axilelor sau umflături în zona inghinală, dureri sau umflături abdominale, dureri în piept, tuse sau dificultăți de respirație, oboseală persistentă, febră, transpirații nocturne și scădere în greutate inexplicabilă.

Într-o zi, în timp ce se afla într-un supermarket, ea a început să vomite și s-a prăbușit pe podea. Mollie a fost dusă de urgență la spital, unde i-au fost făcute teste de sânge, radiografii și tomografii. Femeia a primit diagnosticul devastator și i s-a spus că tumora i-a afectat inima. Medicii au prescris steroizi pentru a opri creșterea tumorii. Dar datorită stadiului avansat, Mollie a început rapid chimioterapia.

„Încă nu pot să înțeleg!” „Am fost în formă, am fost sănătoasă toată viața. Am fost întotdeauna bine. Nu știu ce a cauzat asta, sunt sănătoasă și tânără, acum trei săptămâni am fost în Galapagos, unde am trăit cea mai tare experiență din viață a mea”, spuse Mollie.

„Încă nu pot să înțeleg. Îi spuneam îngrozită mamei mele despre planurile mele de viitor, despre cum îmi doream să fiu mamă și să mă căsătoresc. Tot ce puteam face era să mă uit la pereți, să plâng și să ţipăt. Medicii mi-au pus imediat steroizi pentru a opri creșterea tumorii în timp ce încercau să-și dea seama ce se întâmplă. Nu puteau începe tratamentul până nu știau exact ce este, așa că așteptam să revină biopsia. Când în sfârșit am obținut rezultatele, nu a fost ceea ce speram – este limfomul non-Hodgkin, care este rar și agresiv.” – a adăugat tânăra.

Medicii i-au spus că o pot trata și i-au dat speranțe că boala poate fi combătută. „Am început chimioterapie și am avut o reacție proastă la primul tratament, dar medicii au spus că a fost pentru că au început-o prea repede. După aceea a fost în regulă, am avut doar câteva reacții adverse, cum ar fi durerile de cap. Medicii spun că pot încerca o mulțime de tratamente pentru că sunt tânără, în formă și sănătoasă.”

Peste 3000 de sportivi, amatori și profesioniști, au luat parte la o competiție de amploare desfășurată în centrul capitalei

Peste 3000 de profesioniști și amatori ai sportului și-au dat întâlnire la o competiție desfășurată în centrul capitalei.

Este pentru prima dată când în Republica Moldova are loc un semimaraton de primăvară, iar atleții din țară și din străinătate au luat parte la această premieră.

Cei mai buni au fost premiați cu bani, cadouri și medalii.

Organizatorii își propun să facă o tradiție și să organizeze în fiecare an câte un semimaraton.

„Acest semimaraton se consideră internațional pentru că vin participanți din Europa, din alte țări din afara Europei și ne mândrim că aducem participanții care vor face cunoștință cu capitala noastră”, a menționat Maxim Zorchin, organizator.

Semimaratonul de primăvară este la prima ediție. Participanții au putut alege una din trei opțiuni de alergare: 10 km, 21 km și ștafeta de 21 km.

80% din mierea moldovenească ajunge pe rafturile europenilor datorită calității

După ce Uniunea Europeană a impus reguli mai stricte la importurile de miere, Guvernul de la Chișinău a modificat legislația așa încât produsele apicole să corespundă standardelor la etichetare și procesare a mărfii.

Anual, în țara noastră se produc aproximativ cinci mii de tone de miere, iar 80% dintre acestea sunt exportate, în mare parte în Uniunea Europeană.

Dacă până acum mierea în supermarketurile Uniunii Europene sau în alte magazine erau amestecuri de diferite mieri și de multe ori poate nici nu este un amestec de miere, dar siropuri, acum legislația UE a venit cu o trasabilitate directă a acestui produs și anume pe eticheta produsului să fie originea sau câte mixuri, origini de miere este în acel borcănaș”, a explicat Vitalie Popa, președintele Asociației Exportatorilor în apicultură, pentru Moldova1.

Vitalie Popa susține că noile modificări europene privind exportul de miere adoptate și de autoritățile noastre, vor reface piața exportatorilor, din care vor fi eliminate companiile apicole la care vor fi identificate nereguli.

Noi încercăm să promovăm produse cum ar fi mierea din Moldova, acest brand de țară care încercăm acum să-l mediatizam, să-l promovăm. Mergem la târgurile internaționale în cadrul asociației și a producătorilor. Anul acesta o să avem ocazia să mergem la două târguri internaționale, o să fim prezenți cu stand de țară la expoziția mondială apicolă în Copenhaga în septembrie, iar în octombrie vom fi la expoziția agroalimentară din Germania”, a relatat Vitalie Popa.

Potrivit reglementărilor aprobate de Guvern, etichetele trebuie să arate țara sau țările din care provine mierea.

Un alt aspect important este menținerea compoziției naturale a mierii. Eliminarea noțiunii de „miere filtrată” din legislație va însemna că polenul și alți constituenți naturali nu mai pot fi îndepărtați. Astfel, produsul final va rămâne autentic, păstrându-și proprietățile benefice.

În prezent, 10 producători de miere din Republica Moldova au dreptul de a exporta pe piața din Uniunea Europeană.

Ucraina: Bilanțul atacului aerian rus asupra orașului Sumî a urcat la 31 de morți și 84 de răniți. „Doar ticăloșii pot face așa ceva”

Crește bilanțul victimelor în urma atacului cu rachete asupra orașului Sumî. Potrivit ultimelor date prezentate de serviciile de urgență ale Ucrainei, 31 de persoane au fost ucise în atac, inclusiv doi copii, și cel puțin 84 au fost rănite, inclusiv 10 copii.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a reacționat dur, calificând atacul drept un act de teroare. „Doar ticăloșii pot face așa ceva – să ia viețile unor oameni simpli”, a transmis liderul ucrainean, exprimând condoleanțe față de familiile victimelor.

„O lovitură teribilă a rachetelor balistice rusești asupra orașului Sumy. Rachetele inamice lovesc o stradă obișnuită a orașului: case, instituții de învățământ, mașini pe stradă… Și asta într-o zi în care oamenii merg la biserică: Duminica Floriilor, sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim.

Conform datelor preliminare, există zeci de civili morți și răniți. Numai ticăloșii pot face asta. Să ia viața unor oameni obișnuiți. Condoleanțele mele familiilor și prietenilor”, a scris liderul ucrainean pe pagina sa de telegram.

Incendiu la piața din Fălești. Un depozit cu lemne, făcut scrum
Articolul anterior
Lumina s-ar putea ieftini! Energocom a semnat un nou contract cu centrala de la Dnestrovsk
Articolul următor
Close menu