Povestea unui moldovean care de 6 ani nu bea apă și nici alte lichide

Un bărbat din Republica Moldova, pe nume Anatol, care are vârsta de 62 de ani, nu consumă apă și nici alte lichide deja de șase ani. De asemenea, bărbatul a refuzat să consume carne, lactate, ouă și chiar produse de mare. El spune că se simte bine având un astfel de mod de viață.

La început, pentru Anatol acesta a fost un simplu experiment. El a încercat să nu consume lichide timp de o săptămână și, când a văzut că se simte bine, a continuat și a rezistat până în prezent, transmite Știri.md

„Am deja șase ani de zile de când nu mai consum lichide. Mi-a venit această idee după ce mi-am ascultat sufletul. Noi trebuie să ascultăm partea spirituală din noi și eu am primit așa o informație și am zis că trebuie să încerc, să văd ce poate organismul meu”, a spus bărbatul în cadrul unui proiect cu Adrian Prodan.

Acesta spune că a vrut în primul rând să-și demonstreze sie însuși, dar și să spună lumii că organismul uman are un potențial enorm, care încă nu este cunoscut de specialiști. 

„Nu mi-a fost greu să renunț la apă”

Să renunțe la apă, Anatol spune că nu i-a fost deloc greu. Lichidul pe care îl consumă îl ia din legume și fructe. Pentru început, bărbatul consuma mai multe legume și fructe, iar cu timpul, acesta a redus cantitatea la circa 500 de grame pe zi. Zeamă, borș și alte supe bărbatul la fel nu consumă. 

Potrivit lui Anatol, la început familia sa a crezut că ceea ce face el este ciudat, însă bărbatul nu a ascultat pe nimeni și a mers pe calea pe care și-a propus-o.

„Specialiștii spun că omul nu poate trăi fără apă mai mult de două săptămâni, însă eu am demonstrat că ceea ce spun specialiștii, pentru mine cel puțin, nu este corect. În primele luni aveam dorința de a bea apă, însă încercam să mă rețin de la acest lucru și am reușit”, spune Anatol. 

Bărbatul susține că a fost la specialiști acum patru ani și aceștia i-au spus că analizele sale sunt la limită. După acest caz, el nu s-a mai adresat medicilor pentru că, spune el, „simțea că e totul în regulă și nu are nevoie de medici”. 

„Eu trăiesc cu ziua de astăzi”

„Eu vreau să vă spun că trăiesc cu ziua de astăzi, după principiul „aici și acum”. Eu nu-mi fac mari planuri pe viitor. Ce va fi și cum, eu nu știu. Însă știu că eu categoric nu voi renunța la acest mod de viață”, spune Anatol. 

Acesta, de asemenea, a renunțat și la carne. Iar de cinci luni, bărbatul nu consumă nici produse de mare. 

„Carne nu mai mănânc deja de 15 ani. De asemenea, nu mănânc nici lactate, ouă. Mai mult mă alimentez cu crupe, hrișcă, ovăz, mălai, fasole, deci produse care au multe calorii. Am văzut că nu mă simt bine când mănânc carne și am decis să renunț la ea. Moral nu mă satisfăcea faptul că mănânc carne”, spune Anatol. 

De meserie bărbatul este profesor de fizică și desen liniar. În medicină, acesta nu are studii. 

După ce a renunțat la apă, carne și produse lactate, acesta spune că nu a scăpat de multe kilograme. Prin experimentul său, Anatol vrea să ajungă la o viață fericită și, cel mai important, îndelungată. Bărbatul este convins că oamenii pot trăi și până la 200 de ani. 

„Am întâlnit diferite atitudini”

De-a lungul anilor, Anatol a întâmpinat diferite reacții la modul său de viață. 

„Cineva ascultă ce vorbesc cu mult interes, cineva nu înțelege, dar cineva cu protest. Pentru cei care ar vrea să aibă un mod de viață la fel ca al meu, eu vreau să le spun că astfel ei vor obține o stare de sănătate mai bună, o stare de spirit fizică, morală mai bună, o atitudine față de viață, de lumea înconjurătoare mult mai bună și că vor fi un exemplu pentru alții”, a spus Anatol. 

Mai mulți angajați din cadrul RTEC și agenți economici, vizați într-un dosar penal

Mai multe percheziții au fost autorizate în cadrul unei cauze penale, instrumentate de CNA, care vizează abuzul de serviciu comis de persoane publice din cadrul Întreprinderii Municipale „Regia Transport Electric” (ÎM „RTEC”). Ofițerii CNA au descins în această dimineață în birourile de serviciu ale funcționarilor vizați și la domiciliile acestora, precum și la reprezentanții unor companii beneficiare a licitațiilor presupus a fi trucate.

Potrivit materialelor urmăririi penale, persoane publice din cadrul Întreprinderii Municipale „Regia Transport Electric” ar fi fraudat mai multe licitații publice, organizate de întreprindere, în schimbul unor bunuri sau unui anumit procent din contractele atribuite, fiind cauzate astfel daune considerabile ÎM „RTEC”. Astfel, s-a stabilit că persoanele publice din cadrul RTEC, prin înțelegere prealabilă cu agenții economici desemnați câștigători ai unor contracte de achiziții, ar fi comis mai multe abuzuri în procesul de executare a lucrărilor contractate.

La moment, în cadrul urmăririi penale, sunt investigate acțiunile vice-directorului și ale contabilului-șef al ÎM „RTEC”, iar astăzi urmează să le fie adusă la cunoștință calitatea de bănuit.

Acțiunile se desfășoară sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău. Notăm că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Vine primăvara, oamenii dau foc la gunoaie! Zeci de incendii în țară, în ultimele 24 de ore. Pompierii, în alertă

Peste 110 ha de teren au fost compromise de incendiile de vegetație în ultimele 24 de ore.

În ultimele 24 de ore angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în 30 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetație uscată. În total focul a compromis peste 110 ha de teren din raioanele Ialoveni, Soroca, Șoldănești, Cahul, Călărași, Căușeni, Edineț, Ungheni, Cimișlia, Telenești, Sângerei, Fălești, Rîșcani, Ștefan-Vodă, Orhei, dar și UTA Găgăuzia.

Un incendiu de vegetație a fost înregistrat în seara zile de 22 februarie 2024 la periferia localității Pașcani, raionul Criuleni. Apelul de la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 19:05. La fața locului a intervenit un echipaj de salvatori și pompieri. Aceștia, au reușit lichidarea focarelor de ardere la ora 20:16. În urma incendiului focul a afectat 4 ha de vegetație uscată. Tot de intervenția pompierilor a fost nevoie în localitatea Cobîlea, raionul Șoldănești. Aici, focul a afectat 30 ha de vegetație uscată. Mai mult, în seara zilei de ieri, salvatorii au lichidat un incendiu de vegetație în satul Pompa, raionul Fălești, care a cuprins o suprafață de teren de 10 ha.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat oamenii să nu aprindă vegetația uscată, gunoiul menajer și stufărișul. În condiții de temperaturi ridicate, necaracteristice pentru sezonul rece, umiditate redusă și vânt, orice scânteie poate provoca incendii de proporții. Totodată, oamenii sunt rugați să nu arunce chibrituri, țigări sau alte obiecte aprinse pe suprafețe de iarbă uscată, în preajma spațiilor forestiere și terenurilor agricole. Mai mult, populația este rugată să nu fie indiferentă atunci când observă focare de ardere, dar să apeleze prompt Serviciul 112 și să încerce să acționeze la stingerea acestor focare cu utilaje de primă intervenție.

Potrivit datelor statistice ale IGSU, în perioada 01 ianuarie-19 februarie 2024 au fost înregistrate 121 de intervenții ale pompierilor la lichidarea focarelor de vegetație uscată, în urma cărora au fost compromise 138 ha de teren.

Încheie frumos luna februarie!  Unica.md și ITicket v-a pregătit o listă cu recomandări pentru ultimul weekend din februarie

Încheie luna februarie în stil mare, descoperă selecția de evenimente deosebite care te vor încânta și te vor inspira în ultimul weekend de februarie.

iTicket și unica.md ți-a pregătit o listă de evenimente.

ANDRO la Chișinău 

Descoperă magia serii de pe 23 februarie la clubul EROS, unde Andro, tânărul poet și romantic incontestabil, va încânta publicul cu un concert live memorabil. Fii martorul unei serate pline de emoție și pasiune, în timp ce Andro va interpreta cele mai cunoscute piese ale sale, inclusiv X.O, Мадам, Болен твоей улыбкой, Инопланетянин și multe altele!

Indiferent dacă vii cu jumătatea sau singur, nu rata șansa de a face cunoștință și de a te bucura de muzică într-un cadru prietenos și vibrant. Ia parte la acest eveniment special și lasă-te purtat de ritmul și versurile lui Andro într-o seară care promite să fie memorabilă!

Când? 23 februarie 2024, ora: 22:00
Unde? Eros Club

Bilete: aici

Premiera ,,Făt-Frumos: Renașterea”

Pregătește-te pentru o călătorie fantastică în lumea basmelor, unde vei fi captivat de povestea lui Făt-Frumos și de lupta lui pentru a deveni eroul pe care lumea îl așteaptă. Spectacolul este o rețetă perfectă pentru a scăpa de monotonia zilnică și a te bucura de magia teatrului într-un mod inedit și plin de surprize.

Nu lăsa întrebările să-ți frământe mintea și nu mai aștepta să devii eroul propriilor tale aventuri. Vino la „Făt-Frumos: Renașterea” și lasă-te purtat într-o lume fascinantă, unde vei râde, vei plânge și vei simți cu adevărat magia poveștilor!


Când? 24 februarie 2024, ora: 15:00
Unde? Teatrul „Luceafărul”

Bilete: aici 

Greierașul Argintiu 

Bucură-te de o seară magică la Premiera spectacolului „Greierașul Argintiu”, inspirat din fabula clasică „Greierele și Furnica” de Jean de La Fontaine, într-o interpretare spectaculoasă oferită de Teatrul Popular!

Într-o distribuție de excepție, vei întâlni personaje captivante, precum Corbul Caramel, Greierașul Argintiu, Coțofana Guia și multe altele, interpretate de actori talentați, ve-ți fi purtați într-o lume plină de umor și învățăminte.

Nu uita că cei mici până la 3 ani beneficiază de intrare gratuită, așa că adu-ți întreaga familie și bucurați-vă împreună de această experiență teatrală memorabilă!

Când? 24 februarie 2024, ora: 15:00
Unde? Cinematograful „Odeon” 

Bilete: aici

Cină de DRAGOBETE la BERD’S Arome Locale Restaurant

Cu inimile unite într-un dans al sentimentelor, BERD’S vă invită să vă pierdeți într-o poveste de iubire la Cina Dragostei. 

De la momentul în care vă așezați la masă, lumina caldă a lumânărilor va amplifica privirile tandre, iar muzica live interpretată de Felici Dunaf va însoți zâmbetele și cuvintele dulci, transformând fiecare moment într-o melodie a inimilor unite.

Bucatele alese cu grijă devin capitole în povestea voastră de iubire, iar vinurile fine completează fiecare moment dintre voi, adăugând nuanțe subtile unei experiențe în care fiecare privire, fiecare atingere devin amintiri de neuitat.Nu ratați această oportunitate unică de a vă reînnoi legătura și de a sărbători iubirea într-un mod cu adevărat special.

Când? 24 februarie 2024, ora: 19:00
Unde? BERD’S Restaurant Arome Locale 

Bilete: aici 

Gogoașa – Spectacol interactiv de animație pentru copii

Descoperă bucuria și magia spectacolului „Gogoașa” cu Teatrul Planeta Clounella. Într-un cadru distractiv, interactiv și educativ, vei fi captivat de energia și talentul artiștilor într-un spectacol jucat live.

Adăugați un strop de distracție și voie bună în ziua dumneavoastră și a copilului dumneavoastră! Dansuri, cântece și multă interacțiune vor face din această experiență un moment de neuitat pentru toată familia. De asemenea, veți avea parte de conținut educativ, astfel încât copiii să se bucure de învățare într-un mod captivant.

Când? 25 februarie 2024, ora: 11:00
Unde? Cinematograful „Odeon”

Bilete: aici

Coco Chanel 

Spectacolul „Coco Chanel – Oglinzi” este realizat după cartea lui Edmonde Charles-Roux, de asemenea axat pe interviuri și publicații. De ce „Oglinzi”? Vă invităm să reflectăm împreună.

Un spectacol despre o femeie celebră, o personalitate impunătoare, între pasiuni, tragedii personale și libertatea de expresie artistică.

Nu ratați ocazia de a fi martorii unei povești memorabile despre creativitate, curaj și determinare. Rezervați-vă locurile acum și pregătiți-vă să vă lăsați captivați de farmecul și eleganța spectacolului „Coco Chanel – Oglinzi” la Teatrul Geneza Art.

Când? 25 februarie 2024, ora: 19:00
Unde? Teatrul Geneza Art 

Bilete: aici 

Open that Bottle Night la Castel Mimi

Descoperă rafinamentul și eleganța la Castel Mimi, în cadrul Open That Bottle Night, pe 24 februarie. Degustă vinuri exclusive din Seria Premium The Governor, savurând fiecare moment al serii. Bucură-te de muzică live cu „Space Cable Band” și participă la tombolă pentru șansa de a câștiga un vin de elită. Meniul special include preparate fine, asortate cu vinuri alese cu grijă din colecția The Governor. Rezervă-ți locul acum pentru o seară memorabilă!

Când? 24 februarie 2024, ora: 18:00
Unde? Castel MIMI

Bilete: aici 

PORT DRAGOSTE | Cleopatra Stratan și Edward Sandu 

Dragobetele este sărbătoarea iubirii și a tradițiilor românești, iar PORT MALL îți pregătește o surpriză specială pentru acest moment unic! Pe 24 februarie, ora 13:00, vino la un concert gratuit susținut de Cleopatra Stratan și Edward Sanda!

Cuplul de artiști îți va încânta inima cu un program special de piese romantice, care vor aduce o notă de farmec și căldură în sufletul tău. Vino să sărbătorești Dragobetele într-o atmosferă distinsă, alături de cei dragi, în timp ce te lași purtat de magia muzicii live!

Când? 24 februarie 2024, ora: 13:00
Unde? PORT MALL, str. Mihail Sadoveanu 42\6

Bilete: aici (intrare liberă)

Networking la un pahar de vin, ediția XXVII

Pregătește-te pentru o nouă ediție de Chișinău Afterwork, programată pentru data de 23 Februarie! Indiferent dacă vrei să-ți extinzi afacerea, să faci noi conexiuni sau pur și simplu să petreci o seară într-o atmosferă relaxată și plină de energie pozitivă, acest eveniment este exact ce cauți!

Nu rata șansa de a participa la acest eveniment deosebit și de a face parte dintr-o seară plină de conexiuni și surprize! Rezervă-ți locul acum și vino să te bucuri de o seară memorabilă la Chișinău Afterwork!

Când? 23 februarie 2024, ora: 18:30
Unde? Hugo, str. Eugen DOGA 2a

Bilete: aici 

CHOPIN ȘI PRIETENII 

Descoperă magia muzicii clasice alături de CHOPIN ȘI PRIETENII pe 25 februarie 2024, ora 16:00, în Sala cu Orgă!

Bucurați-vă alături de cei mici de o experiență muzicală educativă și captivantă, care va stimula imaginația și creativitatea lor.

Nu rata șansa de a petrece o după-amiază minunată alături de cei dragi, explorând frumusețea și profunzimea muzicii clasice.

Când? 25 februarie 2024, ora: 16:00
Unde? Sala cu Orgă 

Bilete: aici 

Greierașul și furnica

Descoperă magia și învățătura din fabula clasică „Greierașul și Furnica” la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți, pe 24 februarie 2024, la ora 12:00.

Această interpretare captivantă a poveștii te va purta într-o călătorie plină de înțelepciune și emoție, aducându-ți aminte de valoarea muncii și solidarității. 

Asigură-te că nu ratezi această ocazie unică de a petrece o zi de weekend de neuitat alături de cei dragi, într-un cadru plin de magie și aventură.

Când? 24 februarie 2024, ora: 12:00
Unde? Teatrul Național „Vasile Alecsandri” or. Bălți

Bilete: aici 

Îți mulțumim pentru că ai citit recomandările noastre de evenimente și sperăm că ai găsit ceva care să te inspire pentru weekendul ce vine. Pentru a afla mai multe detalii despre evenimentele prezentate și pentru a cumpăra bilete, vizitează site-ul iTicket.md sau blogul iTicket unde poți afla și mai multe detalii interesante.  

SIS solicită blocarea a 31 de portaluri
Articolul anterior
Cel puţin 12 persoane şi-au pierdut viaţa în Brazilia, după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit
Articolul următor