Premieră în industria ceasurilor de lux. O companie va înlocui clienţilor produsele furate sau deteriorate

Marca de ceasuri de lux Audemars Piguet a anunţat că va înlocui, repara sau returna banii clienţilor ale căror ceasuri au fost furate, transmite Bloomberg. Măsura face parte dintr-un nou program, creat ca răspuns la creşterea numărului de infracţiuni care au legătură cu ceasurile de lux. 

Why are Audemars Piguet watches so expensive? - Chrono24 Magazine

Audemars Piguet, o marcă elveţiană ale cărei ceasuri au un preţ mediu de aproximativ 50.000 de franci (55.000 de dolari), va garanta că va înlocui, returna banii sau repara orice ceas furat sau deteriorat cumpărat în 2022 sau 2023 timp de doi ani, a declarat luni directorul general Francois-Henry Bennahmias.

„Ne-am ascultat clienţii şi trebuie să ne uităm de asemenea la ce se întâmplă în lume în acest moment. Avem oraşe importante în Europa şi SUA care nu mai sunt atât de sigure”, a spus Bennahmias.

Furturile de ceasuri, multe violente, sunt o îngrijorare din ce în ce mai mare în industria orologeriei, punând în pericol vânzările dacă oamenii se tem să poarte ceasuri de lux. Iniţiativa celor de la Audemars Piguet este o premieră, fiind prima dată când o marcă de ceasuri de lux oferă o garanţie şi un serviciu de a înlocui sau returna costul unui ceas dacă acesta este furat. „Este o iniţiativă importantă, pentru că nimeni nu a mai făcut aşa ceva”, a apreciat Bennahmias.

Ce clienţi sunt eligibili pentru noul program

Premieră în industria ceasurilor de lux. Compania Audemars va înlocui clienţilor produsele furate sau deteriorate

Acesta a precizat că orice client Audemars Piguet care a cumpărat un ceas în 2022 sau în acest an va fi eligibil pentru a se înscrie în noul program. Clientul va trebui să dovedească faptul că a cumpărat şi deţine în continuare ceasul, furnizând o fotografie a acestuia şi un număr de serie. Ceasurile care au fost revândute nu vor fi eligibile pentru a fi incluse în acest program.

Pe piaţa secundată, ceasurile Audemars Piguet, în special modelul Royal Oak, se vând în general la preţuri mai mari decât cele de retail. De exemplu, un ceas Royal Oak 15500 se vinde cu aproximativ 24.880 de franci în magazin, dar pe piaţa secundată preţurile pot ajunge până la 50.770 de franci, potrivit WatchCharts, un agregator de ceasuri second hand, relatează Agerpres.

Audemars Piguet produce aproximativ 50.000 de ceasuri pe an, potrivit lui Francois-Henry Bennahmias. Vânzările firmei s-au ridicat la aproximativ două miliarde de franci în 2022, în creştere cu 26% comparativ cu 2021 şi cu 78% peste cele din 2021, când pandemia a oprit pentru o scurtă perioadă producţia şi vânzările.

Infracţiunile care au legătură cu ceasurile, în creştere semnificativă

Bennahmias a estimat că aproximativ 75% dintre clienţii eligibili se vor înscrie în noul program de garanţie împotriva furtului. Directorul se aşteaptă la 100 de solicitări de despăgubiri de la clienţi pe parcursul celor doi ani, dar a prognozat că vor exista doar câteva încercări de a frauda compania, prin depunerea unor cereri de despăgubiri pentru un ceas pe care solicitantul nu îl deţine sau depunerea unui raport falsificat al poliţiei.

Şi alte mărci de ceasuri elveţiene au demarat iniţiative pentru a răspunde la creşterea infracţiunilor care au legătură cu ceasurile, dar niciuna nu s-a oferit până acum să înlocuiască ceasurile furate.

Cartier şi Richemont, proprietarul Vacheron Constantin, au anunţat săptămâna trecută că vor pune la punct o platformă digitală pentru a ajuta forţele de poliţie să combată furturile de ceasuri şi bijuterii.

„Infracţiunile care au legătură cu ceasurile au crescut semnificativ”, cu 81.000 de infracţiuni înregistrate numai în Marea Britanie după 2018, susţine Arjen van de Vall, director la dealerul de ceasuri second hand Watchfinder & Co. 

Primarul de Șoldănești și alți angajați ai administrației publice locale, cercetați de CNA într-un caz de corupție

Ofițerii CNA și procurorii Procuraturii mun. Bălți anunță despre cercetarea primarului or. Șoldănești în cadrul unui dosar pornit pe fapte de corupere pasivă. Bănuitul, în comun cu alți angajați ai Primăriei, ar fi perceput sistematic remunerații ilicite de la reprezentanții unor agenți economici în scopul favorizării acestora în procesele de achiziții publice organizate de primărie, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Potrivit materialelor acumulate, primarul orașului Șoldănești, contabila-economist și alți membri ai Comisiei de achiziții au fost documentați de CNA în mai multe episoade în care au primit mijloace financiare de la unii beneficiari ai contractelor de achiziții publice, încheiate în cadrul unor proiecte de dezvoltare a localității. În procesul investigațiilor s-a constatat că bănuiții ar fi încasat de la părțile beneficiare câte 10 la sută din valoarea contractelor.

În aceste zile, au avut loc acțiuni de urmărire penală, autorizate de judecătorul de instrucție, la biroul, domiciliul și automobilul primarului or. Șoldănești, dar și la alte persoane vizate în cauza penală. La această etapă, toate persoane sunt cercetate în stare de libertate.

În prezent, cercetările continuă sub conducerea procesuală a procurorilor Procuraturii mun. Bălți.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Gazul s-ar putea scumpi: Anunțul ANRE

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) informează că S.A. „Moldovagaz” a depus cererea de ajustare a prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale în contextul obligației de serviciu public. Solicitarea vine în condițiile unei creșteri considerabile a prețurilor pe piața internațională, transmite știri.md.

În prezent, specialiștii din cadrul Agenției examinează cererea depusă și verifică corectitudinea calculelor prezentate pentru a elabora și înainta Consiliului de Administrație al ANRE proiectul de hotărâri.

„În acest context, anunțăm că membrii Consiliului de Administrare al ANRE se vor întruni miercuri, 27 noiembrie 2024, la ora 10:00, pentru examinarea și aprobarea prețurilor reglementate pentru gazele naturale”, au precizat reprezentanții ANRE.

Potrivit solicitării S.A. „Moldovagaz”, tariful la gaz ar putea crește cu circa patru lei sau cu aproape 40 la sută. Așadar, acesta ar urma să fie 16,36 lei/m3 (fără TVA).

De menționat că, în prezent, tariful la gaz este de 12,15 lei/m3.

Tragedie pe o autostradă din Franța: Un moldovean, găsit mort lângă un camion, fără pantaloni pe el

Un șofer moldovean de TIR a fost găsit mort lângă un camion. Tragedia s-a produs duminică, 24 noiembrie, pe o autostradă din Franța, scrie realitatea.md.

Potrivit presei franceze, corpul neînsuflețit al bărbatului a fost găsit de un alt șofer de camion. Victima de 40 de ani nu avea pantofi în picioare, iar lângă el au fost găsite mai multe sticle goale de whisky.

Sursa citată precizează că Parchetul Montbéliard a deschis pe acest caz o anchetă penală pentru omor din culpă pentru a „a avea toate mijloacele posibile de anchetă” și de a face lumină asupra împrejurărilor acestei morți suspecte.

Victima și-ar fi petrecut seara cu un alt șofer moldovean de 37 de ani, care la sosirea poliției se afla în camion. Presa franceză transmite că ambii munceau pentru aceeași companie de transport.

În cadrul audierilor, șoferul a declarat că nimic nu a auzit sau a observat ceva suspect. De asemenea, el a adăugat că nu are explicații ce i se putea întâmpla colegului său.

Autopsia a arătat că leziunile care erau pe corpul moldoveanului erau din cauza căderii și anume a cea din camion. Polițiștii francezi au stabilit că cei doi șoferi au cumpărat mai multe sticle cu băuturi alcoolice pentru a le bea împreună în cabina celui de-al doilea șofer. Ambele camioane au fost blocate pe o autostradă din Franța din cauza condițiilor meteo grele.

Pe ce își cheltuie banii tânărul care a câștigat 2 miliarde de dolari, cel mai mare premiu loto din istorie
Articolul anterior
Vladimir Putin și-a pus nepoata la conducerea unei fundații pro-război. Femeia și soțul ei au devenit bogați peste noapte
Articolul următor