Președintele ales, Maia Sandu, îndeamnă oamenii să iasă mâine la protest

Președintele ales, Maia Sandu, îndeamnă oamenii să iasă mâine la protest, în legătură cu proiectul de lege privind scoaterea Serviciului de Informații și Securitate din subordinea șefului statului, proiect introdus pe agenda de mâine a Parlamentului de către deputații socialiști.

separator

„Regimul Dodon încearcă să ne fure rezultatele votului. Încearcă să ia abuziv controlul asupra Serviciului de Informații și Securitate. Proiectul PSRM-Șor, prin care SIS este scos din subordinea președintelui, este un abuz pus la cale de persoana care a pierdut încrederea poporului. Această persoană vrea să controleze în continuare schemele de corupție și instituțiile statului. Este o tentativă de uzurpare a puterii în stat. Este clar că acest abuz nu este ultimul din partea socialiștilor și deputaților lui Șor. Ei aruncă la gunoi voința a peste 1,6 milioane de oameni, care au votat ca președintele să lupte cu corupția. Vor să blocheze exercitarea mandatului prin reducerea atribuțiilor președintelui”, a declarat Maia Sandu, în cadrul unui briefing, conform jurnal.md.

În legătură cu acest proiect controversat, introdus pe ultima sută de metri pe agenda de mâine a Parlamentului, președintele ales a îndemnat oamenii să iasă mâine la protest, la ora 10:00, în fața clădirii Legislativului.

„Vom contesta abuzul la Curtea Constituțională și vom cere sprijinul poporului pentru a apăra democrația. Am discutat cu liderii unor formațiuni politice și am stabilit că trebuie să apărăm împreună poporul și democrația. De mâine începem lupta cu cei care vor să controleze instituțiile statului. Îi vom face să înțeleagă, țara nu e a lor. Nu e nici a mea, e a cetățenilor. Vă îndemn să ieșim mâine, la ora 10:00, în fața Parlamentului, cu măști și păstrând distanța, ca să oprim gruparea Dodon-Șor să uzupreze puterea și să declanșăm cât mai devreme alegeri anticipate”, a mai declarat Maia Sandu. Vezi declarațiile din cadrul briefingului de presă aici.

Împreună putem face lumea mai bună: Rezumatul anului 2024/P

În 2024, Farmacia Familiei a continuat să demonstreze că profesionalismul, grija pentru fiecare dintre noi și empatia pot merge mână în mână, construind un impact frumos și de durată asupra comunității noastre. Fiecare realizare a fost o poveste despre oameni, emoții și speranță la un viitor mai bun.

Și în acest an, Farmacia Familiei a fost onorată cu recunoaștere națională, câștigând 8 distincții prestigioase în cadrul competiției Marca Comercială a Anului: PREMIUL CALITĂȚII, LIDERUL ANULUI, MARCA LOCALA RESPONSABILĂ SOCIAL, REBRANDING, ECONOMIA VERDE, BUSINESS ONLINE, MARCA LOCALA, APRECIEREA CONSUMATORULUI. Aceste premii sunt o mărturie a încrederii pe care o au clienții noștri în tot ce înseamnă – Faramaciei Familiei.

La nivel internațional, am fost mândri să primim trofeul pentru proiectul social Puterea Omeniei la Eurasian Pharma Awards 2024. Această inițiativă, realizată în parteneriat cu Asociația „Viața fără leucemie”, a devenit un simbol al speranței pentru copiii bolnavi de cancer și familiile lor. Prin sprijin financiar și consiliere am reușit să aducem alinare și să luminăm viețile celor aflați în cele mai dificile momente.

De asemenea, premiile Compania Anului în Domeniul Farmaceutic (revista Brilliance), Instituția Comercială a Anului (VIP Magazin) ne-au onorat și ne-au motivat să continuăm să stabilim standarde înalte în industrie.

Însă realizările noastre nu s-au oprit aici. Fiecare campanie pe care am inițiat-o a fost o expresie a grijii față de oameni. Testărea gratuită a alunițelor a fost mai mult decât un simplu serviciu medical și educare – a salvat vieți la propriu, prin depisatrea precoce a cazurilor maligne. Am fost alături de tinerii studenți prin campania “Frumusețea fără acne – o vară de transformare, care le-au redat încrederea în sine și bucuria de a se simți bine în pielea lor, Prin campaniile de testare a glicemieivederiiscalpului și continuarea campaniei de distribuție gratuită a testelor HIV (Just Test) – am făcut o diferență reală în viețile a mii de oameni.

Farmacia Familiei a fost prezentă la evenimente majore, de la ExpoBeauty în primăvara, toamna și la KidsExpo. Am alergat la Marathon 2024 și am susținut diverse competiții sportive pentru a promova modul sănătos de viață.

Pentru copiii din orfelinate, fiecare cadou oferit de echipa Farmaciei Familiei în cadrul proiectului “Culege visurile copilăriei” a fost un moment de lumină și fericire la fel precum și susținerea financiară și cadourile oferite copiilor cu nevoi speciale în cadrul evenimentul “Frumusețe fără limite a fost un gest de tandrețe care le-a amintit că nu sunt singuri. Femeile din

În același timp, prin proiectul Farmacie în satul tău am oferit acces la servicii farmaceutice în zone unde aceste resurse lipsesc iar dezvoltarea proiectului de colectare a medicamentelor expirate a demonstrat responsabilitatea noastră față de mediu.

Am susținut și prezentări de modă pentru adulți și copii ale brandurilor naționale, fiindca Framacia Familiei este și despre frumos și momente speciale care aduc comunitatea împreună. În calitate de ambasador al frumuseții și sănătății, ne dorim să inspirăm încredere și să promovăm valori autentice, sprijinind talentele locale.

La Farmacia Familiei, angajamentul nostru depășește granițele afacerii – este o promisiune de a îmbunătăți viețile, o comunitate ca o familie. Mulțumim că sunteți alături de noi în această călătorie extraordinară.

/P/ Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției.

Un copil de 11 ani, spulberat cu tot cu bicicletă, de o polițistă la volanul unui Volvo, la Cahul

Un copil a ajuns la spital, după ce a fost lovit de un automobil la volanul căruia se afla o polițistă. Accidentul a avut loc sâmbătă, 21 decembrie, în jurul orei 16:00, în localitatea Colibași, din raionul Cahul, scrie PulsMedia.MD.

Astfel, potrivit surselor noastre din teritoriu, victima s-a dovedit a fi un copil în vârstă de 11 ani. Acesta se deplasa cu o bicicletă, în proximitatea stației PECO „Vento”, când a fost accidentat de un automobil de marca Volvo, al cărui șofer nu a manifestat prudență în timpul conducerii vehiculului.

Aceleași surse menționează că Volvo era condusă de o angajată a Inspectoratului de Poliție Cahul, care se afla la volanul mașinii personale și era în afara orelor de serviciu.

Cod galben și portocaliu de ninsori și viscol în România

Cod portocaliu și cod galben de ninsori, viscol și vânt puternic sunt emise pentru România. Prognozele vor intra în vigoare luni, 23 decembrie, ora 20:00 și vor fi valabile până miercuri dimineață, ora 10:00, anunță Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), scrie realitatea.md.

„În Carpaţii Meridionali şi local în Carpaţii Orientali, la altitudini de peste 1.700 de metri, va ninge abundent şi se va depune strat nou de zăpadă local consistent. Cantităţile de apă acumulate vor fi de 30 – 50 litri/mp. Vântul va sufla tare, cu rafale de peste 90 – 110 km/h, va fi viscol puternic, iar zăpada troienită, condiţii în care vizibilitatea va scădea sub 50 de metri”, avertizează meteorologii.

Va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă local consistent. Cantităţile de apă acumulate vor fi de 20 – 25 litri/mp. Vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 60 – 80 km/h, va fi viscol, iar zăpada troienită, condiţii în care vizibilitatea va scădea sub 100 metri.

Codul galben de vânt puternic va intra în vigoare marţi dimineaţa, fiind afectate zone din Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei, estul şi sudul Transilvaniei.

Astfel, în perioada 24 decembrie, ora 5:00 – 25 decembrie, ora 10:00, în zonele menţionate, vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 50 – 70 km/h, iar în noaptea de marţi spre miercuri (24/ 25 decembrie) izolat de peste 80 km/h în estul Munteniei.

Meteorologii avertizează că intensificări ale vântului vor fi temporar şi în restul teritoriului, cu viteze de 40 – 50 km/h, acestea persistând şi în zilele de Crăciun, respectiv 25 şi 26 decembrie, în special în sud-estul teritoriului.

1.717 cazuri de Covid-19, confirmate în ultimele 24 de ore
Articolul anterior
Premieră. S-a născut primul bebeluș dintr-un embrion înghețat cu 27 de ani în urmă
Articolul următor