Putin a convocat de urgenţă Consiliul Securităţii Rusiei, după ce Ucraina a lovit podul care leagă Crimeea de Herson

Preşedintele rus Vladimir Putin a convocat de urgenţă Consiliul Securităţii Rusiei, după ce Ucraina a lovit un pod important care leagă Crimeea anexată de regiunea Herson, în sudul Ucrainei, ocupată parţial de trupele ruse.

Vladimir Putin

„S-au întâmplat multe evenimente în ultimul timp”, a declarat Putin, adresându-se celor 12 înalţi responsabili din eşalonul de vârf al puterii de la Moscova, între care şefii tuturor instituţiilor de forţă (Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, Serviciul Federal de Securitate şi Serviciul de Informaţii Externe), şefii ambelor camere ale parlamentului rus, precum şi ministrul de externe Serghei Lavrov, fostul preşedinte Dmitri Medvedev şi secretarul Consiliului, Nikolai Patruşev, potrivit The Moscow Times, citat de Agerpres.

Preşedintele rus a subliniat că principala temă de discuţii este „situaţia din zona operaţiunii militare speciale”, unde Ucraina a lansat o contraofensivă a cărei ţintă se aşteaptă să fie Crimeea.

Două poduri au fost avariate

Atacurile forţelor ucrainene în noaptea de miercuri spre joi au avariat două poduri la graniţa dintre regiunea Herson (sudul Ucrainei) şi Crimeea, unde se află o mare grupare de trupe ruseşti. În special, cel mai afectat a fost podul Ciongar, ruta cea mai scurtă dinspre Crimeea spre Melitopol şi mai departe spre frontul de sud în regiunile Zaporojie şi Doneţk. De asemenea, forţele ucrainene au lovit şi podul peste Golful Sivaş.

Ministrul Apărării, Serghei Şoigu, i-a raportat lui Putin despre situaţia de pe front, indicând că ritmul contraofensivei ucrainene a încetinit în ultimele zile după ce „inamicul a suferit pierderi semnificative”. Iar secretarul Consiliului Securităţii, Nikolai Patruşev, a spus că despre pierderi vin informaţii dispersate, dar că ar fi vorba de „peste 13.000 de soldaţi ucraineni ucişi”. În plus, în perioada 4-21 iunie, forţele ruse au distrus 246 de tancuri ucrainene, inclusiv 13 tancuri occidentale, a spus el.

Tehnica occidentală pe care o primeşte armata ucraineană „nu va influenţa în mod semnificativ cursul acţiunilor militare”, l-a asigurat Şoigu pe Putin, potrivit The Moscow Times. „Nu vedem nicio ameninţare aici, mai ales că formăm intens rezerve”, a spus ministrul apărării rus.

Potrivit lui Serghei Şoigu, 1.336 de persoane se înscriu zilnic pentru serviciul militar cu contract, ceea ce echivalează cu un nou regiment în fiecare zi, iar în total armata a primit 114.000 de noi soldaţi prin contract şi 50.000 de voluntari.

„Către sfârşitul lunii iunie, vom finaliza formarea rezervei pentru armată şi în viitorul foarte apropiat vom finaliza formarea unui corp de armată”, a spus Şoigu, adăugând că cinci regimente au fost deja formate în proporţie de 60%, urmând ca aceste noi unităţi să primească peste 3.000 de echipamente militare în viitorul apropiat.

Putin le-a cerut miniştrilor şi membrilor Consiliului Securităţii Rusiei „să pornească de la faptul că potenţialul ofensiv al Ucrainei nu a fost epuizat deocamdată”. „O serie de rezerve strategice nu au fost încă introduse în luptă şi vă rog să aveţi în vedere acest aspect atunci când vă elaboraţi planurile operaţionale”, le-a recomandat el.

Cu toate acestea, rezervele de personal mobilizat al Ucrainei nu sunt nelimitate, a spus în continuare Putin. „Desigur, se pot furniza echipamente suplimentare. Dar rezerva de mobilizare nu este nelimitată şi se pare că aliaţii occidentali ai Ucrainei au decis să lupte cu Rusia până la ultimul ucrainean”, a afirmat preşedintele rus, citat de RIA Novosti şi Interfax.

Prigojin a acuzat conducerea militară de la Moscova că minte

Evgheni Prigojin, şeful grupului privat de mercenari Wagner, a acuzat joi conducerea militară de la Moscova că minte şi ascunde situaţia reală de pe frontul în Ucraina, potrivit dpa.

Ministrul Apărării, Serghei Şoigu, şi şeful Statului Major General, Valeri Gherasimov, îi servesc „rahaturi” preşedintelui Vladimir Putin, în speranţa că „minciunile” ar trebui doar să fie suficient de teribile pentru ca preşedintele să le creadă, a declarat Prigojin într-un mesaj audio pe Telegram.

Forţele ucrainene au avut deja succese semnificative, a spus el. „Sunt zone mari pe care le-am pierdut”, afirmă şeful Wagner, potrivit căruia pierderile în rândurile soldaţilor ruşi sunt, de asemenea, mari şi sunt ascunse ‘probleme colosale’. 

Maib inaugurează noul oficiu central digital la Chișinău

Maib, cea mai mare bancă din Moldova, a inaugurat noul său sediu central în inima Chișinăului. Oficiul este situat în vecinătatea Parcului Central „Ștefan Cel Mare și Sfânt” din Chișinău și a fost denumit maib park. Are aspectul unui campus tehnologic din Silicon Valley și este conceput pentru a fi versatil din mai multe perspective:

– consolidează reputația maib ca angajator de top a talentelor în Moldova;

– poziționează maib ca bancă lider cu cele mai bune servicii pentru clienții săi;

– permite lucrul flexibil și agil, lucrul în echipă și colaborarea pentru a crea produse digitale inovatoare;

– evidențiază centrarea maib pe deschidere, transparență și sustenabilitate.

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

O zonă cu rămășițe, găsită lângă epava Titanicului, în timpul căutărilor submersibilului Titan
Articolul anterior
Peste 30 de persoane au murit după o explozie într-un restaurant din China. Alte șapte persoane au fost rănite
Articolul următor