Prima reacție a Monicăi Gabor, după ce a renunțat definitiv la custodia fiicei sale

1„Războiul” dintre foștii soții Columbeanu a ajuns la final, după ce Monica a anunțat că renunță definitiv la custodia fetiței.

separator

Acest lucru a provocat însă multă nemulțumire în rândul multor oameni care o susțineau, iar pentru a da o explicație Monica Gabor a scris pe Facebook un mesaj.

„Bună, dragii mei! Ar fi ideal ca lumea interesată de acest subiect și care s-a grăbit să judece eronat decizia luată, să înțeleagă faptul că nu am renunțat nicidecum la fetița mea. Acest lucru nu se va întâmpla niciodată!

2Am decis împreună cu tatăl ei să îi respectăm dreptul la intimitate, viață privată și să o protejăm de acest amalgam de termene la tribunal, intervale legale, avocați, citații, anchete sociale și nu în ultimul rând imensa presiune mediatică.

3Sunt implicată atât emotional, cât și financiar în creșterea și educarea fetiței noastre. Spre binele ei însă voi evita să mai vorbesc despre ea. La urma urmei ce contează cu adevărat este relația de mama-fiica dintre noi, faptul că ea e conșientă cât de mult o iubesc și, repet, nu voi renunța la ea niciodată.
Atât eu cât și fostul meu soț considerăm că putem decide în interesul superior al copilului nostru având în vedere legătura sufletească dintre noi ca părinți și fetiță.

4Irina și-a manifestat dorința de a veni în SUA în repetate rânduri. Ca urmare, tatăl copilului ne-a promis, atât mie cât și fiicei noastre, că îi va permite să vină să mă viziteze în SUA de fiecare dată când ea își va exprima dorința.
Scopul meu ca mamă a fost și va rămâne pentru totdeauna să o am pe Irina aproape și doresc să elimin orice fel de impedimente și disensiuni între mine și tatăl copilului astfel încât acest lucru să se întâmple cât mai repede.
Vă mulțumesc tuturor pentru mesajele de susținere, înseamnă mult pentru mine! Vă doresc tuturor liniște, fericirea va veni odată cu ea!”, a scris Monica pe pagina sa de facebook.

Cifrele impresionante stabilite de Lionel Messi după victoria Argentinei de la CM 2022

Argentina a trăit periculos sâmbătă seară și s-a impus greu în fața Mexicului (2-0), iar Lionel Messi făcut diferența din nou pentru selecționata lui Scaloni.

Lionel Messi, la CM 2022 din QatarFoto: Colorsport / Shutterstock Editorial / Profimedia

La scorul de 0-0, Lionel Messi a deblocat partida și a deschis scorul cu o execuție splendidă. Decarul a șutat puternic și l-a învins pe Ochoa, iar câteva minute mai târziu, i-a pasat lui Enzo Fernandez, care l-a executat la rândul lui pe veteranul din poarta mexicanilor.

Lionel Messi l-a egalat pe Diego Maradona la numărul de meciuri și goluri la CM

Meciul cu Mexic a fost jocul cu numărul 21 pentru Messi la Campionatele Mondiale, iar argentinianul l-a egalat pe Diego Maradona, cel care a cucerit titlul mondial cu selecționata pumelor.

Messi a debutat la un turneu final de acest gen în anul 2006, când a strâns 3 meciuri. Până în prezent, Lionel Messi are la activ 5 meciuri jucate la CM 2010 (Africa de Sud), 7 partide disputate la CM 2014 (Brazilia, când a jucat finala) și 4 jocuri la CM 2014 (Rusia). La actualul turneu, Messi a jucat două meciuri.

Deținătorul recordului absolut la numărul de partide jucate la Cupa Mondială este germanul Lothar Matthaus, cu 25 de meciuri.

Totodată, Lionel Messi a mai egalat o bornă importantă din istoria echipei naționale de fotbal a Argentinei, reușind să ajungă la 8 goluri înscrise la Cupa Mondială, același număr de goluri ca Diego Maradona.

  • Lionel Messi devine primul jucător argentinian care a marcat la 4 turnee finale mondiale (2006, 2014, 2018, 2022). Starul celor de la PSG îi depășește astfel pe Gabriel Batistuta (1994, 1998, 2002) și Diego Maradona 1982, 1986, 1994).
  • Ultima dată când Argentina a pierdut meciul de debut la un CM de fotbal a fost la Coppa del Mondo 1990, atunci când „Pumele” au pierdut cu Camerun (0-1, pe San Siro).
  • Argentina a pierdut ultima dată un meci în semifinalele Copa America din 2019 (3 iulie), atunci când a fost depășită de Brazilia (0-2). Au urmat 36 de meciuri fără înfrângere.
  • Argentina a câștigat în două rânduri titlul mondial, la edițiile din 1978 și 1986.

sursa

Mii de români din diaspora, adunați la Berlin, pentru a susține o familie ai cărei copii au fost luați de autorități

Mii de români s-au adunat astăzi în fața Porții Brandenburg din Berlin pentru susținerea familiei Furdui, ai cărei copii au fost luați de Protecția Copilului din Germania, în aprilie 2021.Potrivit organizatorilor, în Berlin au ajuns peste 70 de autocare de români. De asemenea, la protest au participat mai mulți politicieni români, printre care fostul ministru al Apărării din România, Gabriel Leș.

Mii de români din diaspora, adunați la Berlin, pentru a susține familia Furdui ai cărei copii au fost luați de autorități

Manifestanții au cerut întoarcerea în familie a celor cinci din cei șapte copii care sunt încă în custodia autorităților germane (doi dintre copii au fost lăsați să se întoarcă în familie). 

Cu puțin timp în urmă, familia Furdui a primit vești bune. Unul dintre cei cinci copii, fetița lor Naomi, a fost trimisă acasă de autorități.

La sfârșitul lunii octombrie 2022, copilul cel mare al familie Furdui, aflat în custodia Jugendamt, a fugit în România. 

„David și Naomi au spus în repetate rânduri că vor să se întoarcă acasă, asistenții sociali și tutorii nu le-au permis să facă acest lucru și au vorbit de rău despre părinții lor. Fiind cuprins de disperare în urma acestor discuții cu tutorele și alti reprezentanti ai Jugendamt, David a gândit un plan să scape și a fugit în România la rude.

A considerat inadmisibil ca la 17 ani să fie ignorată dorința lui de a se întoarce acasă. Acum este fericit că poate să-și continue viața departe de Jugendamt”, a declarat Paraschiva Bloju, mătușa copiilor, potrivit Adevarul.ro.

Doi români din Germania au rămas fără cei şapte copii, după ce micuţii au fost luaţi de Protecţia Copilului

Toți cei 7 copii ai unei familii de români din Germania au fost luați de Protecția Copilului după ce fiul cel mare le-a spus profesorilor de la școală că sora lui mai mică este supusă violențelor fizice de către părinți.

Petru și Camelia Furdui au primit vizita unor reprezentanți ai Protecției Copilului din Germania pe 26 aprilie 2021, care i-au ridicat pe cei patru copii care erau acasă în acel moment. Tot atunci, părinții au fost anunțați că ceilalți 3 copii vor fi preluați direct de la școală.

Camelia şi Petre Furdui sunt doi români care s-au cunoscut in Spania și s-au stabilit în Germania după căsătorie. Cuplul are șapte copii, cel mai mic fiind în vârstă de un an, iar cel mai mare având vârsta de 15 ani.

Senatorul Titus Corlățean a adresat o interpelare prim-ministrului Florin Cîțu și ministrului Afacerilor Externe Bogdan Aurescu prin care cere „intervenția urgentă” a autorităților române în acest caz. Acesta susține că angajații Protecția Copilului nu a oferit motivele reținerii copiilor și au apelat la „o serie de argumente verbale constrângătoarepentru voința părinților”.

Senatorul a prezentat și acuzația pe fondul căreia s-a demarat acțiunea: „Demersul are legătură cu fiul cel mare David de 15 ani și citez: o stare de nemulțumire a acestuia față de părinți”.

Mama copiilor neagă acuzațiile și susține că procedurile legale nu au fost respectate de autorități și a solicitat intervenția autorităților din România.

Partidul Alianța Renașterea Națională susținea, într-un comunicat de presă, că cei șapte copii au fost despărțiți în trei grupuri:

„Durerea familiei a fost amplificată și de faptul că minorii au fost dispersați în trei grupuri diferite, inclusiv copilul de un an care a fost dat în plasament. Dezaprobăm și tacticile ilegale pe care autoritățile germane le-au folosit să separe copiii de la părinții lor”. 

În jurul acestui caz s-a adunat o comunitate numeroasă care îi susține pe cei doi părinți. Pagina de Facebook „Sustinem familia Furdui” este apreciată de 1331 de persoane. Aici, oamenii cer să se facă dreptate familiei. 

Potrivit informațiilor furnizate de acest grup, părinții au reușit să vorbească cu o parte dintre copiii lor la telefon după o săptămână în care nu au mai știut nimic despre ei. De asemenea, cei doi au apelat la un avocat pentru reprezentarea în procesul care se desfășoară astăzi.

„Pleacă, Xi Jinping!”. Proteste de amploare în China, manifestațiile fără precedent au cuprins toată țara

Protestele izbucnesc în toată China, inclusiv la universităţi şi în Shanghai, unde sute de oameni au scandat „Pleacă, Xi Jinping! Demisia, Partidul Comunist!”, într-o demonstraţie fără precedent de sfidare faţă de politica strictă şi din ce în ce mai costisitoare a ţării zero-Covid, relatează CNN, preluată de Digi24.

Protestele s-au intensificat după un incendiu mortal produs la un bloc de apartamente din regiunea de vest a ţării, Xinjiang, care s-a soldat cu moartea a 10 persoane şi rănirea altor nouă joi. Furia a crescut după ce a apărut un videoclip care părea să sugereze că măsurile de izolare au întârziat pompierii să ajungă la victime.

Protestele au izbucnit în oraşe şi la universităţi din toată China sâmbătă şi duminică devreme dimineaţa, potrivit videoclipurilor distribuite pe reţelele sociale şi relatărilor martorilor.Videoclipuri difuzate pe scară largă pe reţelele sociale chineze arată sute de oameni din centrul oraşului Shanghai aprinzând sâmbătă lumânări pentru a deplânge morţii din incendiul din Xinjiang.

Mulţimea a ridicat ulterior foi albe de hârtie albă – în ceea ce este în mod tradiţional un protest simbolic împotriva cenzurii – şi a scandat: „Am nevoie de drepturile omului, avem nevoie de libertate”.

În mai multe videoclipuri văzute de CNN, oamenii au putut fi auziţi strigând ca liderul Chinei Xi Jinping să „demisioneze”. Mulţimea a mai scandat „Nu vreau test Covid, vreau libertate!” şi „nu vreau dictatură, vreau democraţie!”

Unele videoclipuri arată oameni cântând imnul naţional al Chinei şi The Internationale, un standard al mişcării socialiste, în timp ce ţin pancarte cu care protestează faţă de măsurile excepţional de stricte ale Beijingului împotriva pandemiei.

Protestele au izbucnit și în capitala Beijing. Un student de la prestigioasa Universitate din Peking a declarat pentru CNN că, atunci când a ajuns la locul protestului, în jurul orei 1 dimineața, ora locală, erau aproximativ 100 de studenți, iar agenții de securitate încercau să acopere un slogan de protest pictat pe perete.

„Spune nu blocării, da libertății. Nu testului Covid, da mâncării”, scria cu vopsea roșie pe perete, reluând sloganul unui protest care a avut loc pe un pasaj din Beijing în octombrie, cu doar câteva zile înainte de o întâlnire cheie a Partidului Comunist la care Xi și-a asigurat un al treilea mandat în putere.

„Deschideți ochii și priviți lumea, politica zero-Covid este o minciună”, se arată în sloganul de protest de la Universitatea din Peking.

Studentul a spus că agenții de securitate au acoperit ulterior sloganul cu vopsea neagră.

Ulterior, studenții au fost dispersați de profesori și agenți de securitate.

În provincia estică Jiangsu, zeci de studenți de la Universitatea de Comunicații din China, Nanjing s-au adunat să-i plângă pe cei care au murit în incendiul din Xinjiang. Videoclipurile îi arată pe tineri ridicând foi de hârtie albă și telefoanele mobile luminând. Într-un videoclip, un oficial universitar îi avertiza pe studenții: „Veți plăti pentru ceea ce ați făcut astăzi”.

„Si tu, la fel și țara”, i-a răspuns un student.

Vezi ultimile fotografii înainte să moară Andrei Panin!
Articolul anterior
Uite ce mare și frumos a crescut fiul Mădălinei Manole
Articolul următor