Primul concert a avut loc în aer liber! Festivalul Internațional de Operă „Maria Bieșu” a ajuns la a 28-a ediție

Festivalul Internațional de Operă „Maria Bieșu” a ajuns la 28-a ediţie, dar cu un format inedit. Primul concert a avut loc joi seara, în aer liber, la o vinărie din comuna Bulboaca, Anenii Noi, la care a participat un număr limitat de spectatori.

separator

Aceștia s-au delectat cu fragmente din opere renumite, precum „Romeo și Julietta”, „Boema” și „Văduva veselă”, interpretate de tenorul italian Luciano Ganci, precum și de îndrăgiții artiști autohtoni: Valentina Naforniță și Mihai Dogotari.

Festivalul a fost deschis de uvertura operetei „Cavaleria ușoară”, interpretată de orchestra Teatrului Naţional de Operă şi Balet, dirijată de ucraineanul Andriy Yurkevych.

În acest an, din cauza pandemiei de COVID-19, doar concertele de deschidere și încheiere a festivalului vor fi cu public şi se vor desfășura în aer liber. Spectacolele din data de 13 și 17 septembrie vor avea loc pe scena Teatrului de Operă şi Balet, fără spectatori, dar vor fi transmise în direct la postul public de televiziune.

Cea de-a 28-a ediție a Festivalului Internațional de Operă „Maria Bieșu” se va încheia în data de 20 septembrie. Ultimul spectacol va avea loc în scuarul Teatrului de Operă și Balet, iar prețul unui bilet începe de la 300 de lei, scrie publika.md     foto: Facebook

Suedia mai are 13 bolnavi de Covid-19 la terapie intensivă, deși nu a impus restricții
Articolul anterior
Persoanele cu pneumofibroze ca rezultat al infecției cu Covid-19, vor avea dreptul la recuperare balneo-sanatorială în mod prioritar
Articolul următor
Alte articole interesante