Primul eveniment de anvergură destinat dezvoltării agriculturii din Moldova, organizat la Bălți. Fermierii se pot înregistra gratuit

PRIAevents, sub egida AIPA-Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, invită fermierii din toată țara la un eveniment de anvergură, organizat în premieră, destinat agriculturii și creșterii acesteia, dar și dezvoltării fermierilor din Moldova, precum și prezentare cu studii de caz, povești de succes din Bălți și regiunile din apropiere.

Evenimentul va avea loc în Bălți, cu începere de la ora 09:30, în data de 18 august 2022 la hotel VisPas din municipiu, având ca și parteneri principali pe FinComBank, Smart Credit și Federația Națională a Fermierilor FNF.

Este pentru prima dată când în nordul Republicii Moldova, se organizează acest eveniment de anvergură destinat agricultorilor.

Înregistrarea gratuită la eveniment se face aici: https://priaevents.ro/inregistrare-pria-agriculture-balti-18-august-2022/.

Iar toți cei care vor să fie parteneri, să vină cu un stand cu produse sau materiale de prezentare sau un discurs, sunt rugați să scrie pe adresa organizatorilor: raluca.voivozeanu@priaevents.ro.  

”Prin intermediul acestui eveniment, oferim mediului de business care activează în agricultură și în domeniile conexe agriculturii posibilitatea de a discuta despre oportunitățile pentru dânșii, dar și despre provocările pe care le întâmpină, despre cum ar putea să își crească activitatea IMM-urile din agricultură și din domenii conexe în Republica Moldova”, susțin organizatorii.

Antreprenorii vor afla despre posibilitățile de dezvoltare a afacerilor, despre subvențiile și fondurile oferite de Guvern pentru agricultură, de asemenea, vor putea alfa și povești de succes de la alți fermieri și antreprenori. Totodată, vor fi analizate proiectele desfășurate în Bălți, dar și oportunitățile de atragere a investitorilor în această zonă. Alături de autorități, fermierii vor găsi cele mai bune soluții pentru aceste grele momente de încercare prin care trec. Vor fi dezvătute toate sectoarele – culturi cereale, fructe și legume, cultura viței-de-vie, albine, creștere animale, procesare și nu numai. Totodată, fermierii vor fi puși în legătura cu finanțatorii, avocații, asiguratorii și supermarketurile și vor găsi împreună cele mai bune soluțiile de colaborare!

”În cadrul evenimentului am invitat lectori importanți, care vor dezbate cele mai importante teme de interes pentru IMM-urile din agricultură – fermieri, iar cei mai buni specialiști în domeniu vor analiza situația acestora și a programelor pentru IMM-urile, precum și perspectivele pentru anii următori. Participanții și invitații evenimentului vor putea adresa întrebări către speakerii evenimentului, precum și să facă schimb de idei și păreri sau chiar cu datele de contact.”, mai spun organizatorii evenimentului.

Se vor prezenta oportunități și soluții de business destinate fermierilor, iar aceștia vor putea să stea conectați ca să facă schimb de experiență. Astfel, se va reuși stimularea dezvoltării businessului în Moldova, cu precădere exemplificat în Bălți.

Această regiune se poate bucura de o creștere cât mai mare, iar antreprenorii din agricultură sunt cheia pentru aceasta. Prin ei se creează locuri de muncă, se dezvoltă comunitatea și pot creste și proiectele cu caracter social sau de protecție a mediului și mai ales de inovație.

Amintim că recent, PRIAevents a organizat, în premieră, o gală a Femeilor din agricultura moldovenească, eveniment care a avut un impact benefic și s-a bucurat de aprecieri înalte în rândul doamnelor care au ales acest domeniu deloc ușor pentru ele. Iată ce spune Raluca Voivozeanu, fondatoarea companiei care a orfanizat această gală:

Indexarea pensiilor cu 10% și pensii minime de 3300 de lei pentru 40 de ani vechime în muncă. Maia Sandu a semnat decretul

Toți pensionarii cu peste 40 de ani de muncă vor avea o pensie minimă garantată de 3 300 de lei, iar celelalte pensii vor fi indexate cu 10%, din luna mai.

Președinta Maia Sandu a promulgat modificările Legii privind sistemul public de pensii, care prevede majorarea pensiei minime pentru persoanele care au contribuit la sistemul de asigurări sociale timp de cel puțin 40 de ani.

Potrivit unui comunicat de presă al Președinției, șefa statului a convenit cu Guvernul Republicii Moldova asupra indexării tuturor pensiilor cu 10% în acest an, astfel încât majorarea să depășească rata medie a inflației din anul 2024.

„Am semnat legea prin care pensia minimă pentru cei care au contribuit la Fondul de pensii 40 de ani sau mai mult crește la 3 300 de lei. Totodată, am discutat cu Guvernul despre indexarea tuturor pensiilor cu 10% în acest an”, a declarat Maia Sandu.

Potrivit Președinției, măsura face parte dintr-un set mai larg de reforme economice și sociale, menite să asigure o creștere sustenabilă a nivelului de trai și să ofere sprijin real cetățenilor Republicii Moldova.În ultimii ani, pensia minimă a crescut de la 1180 de lei la 2800 de lei, iar pensia medie s-a dublat de la 2000 de lei la 4000 de lei.

Trei tineri arestați pentru schema „rudei implicate în accident”

Trei tineri cu vârste cuprinse între 19 și 21 de ani au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzați de implicare într-o schemă de escrocherie prin care au înșelat patru femei în vârstă din Chișinău.

Sub pretextul că rudele acestora au cauzat accidente rutiere și e nevoie de bani pentru a le scăpa de pedeapsă, suspecții au reușit să obțină de la cele patru femei în total 300 de mii de lei, transmite IGP.

În urma investigațiilor, oamenii legii au reușit să recupereze 7 000 de dolari și 19 000 de lei, bani care urmează să fie restituiți victimelor.

Potrivit legislației, cei implicați în astfel de fapte riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 10 ani. Ancheta continuă sub coordonarea procurorilor de la Ciocana, pentru a stabili toate circumstanțele și eventualii complici.

Poliția îndeamnă cetățenii să fie vigilenți și să nu se lase înșelați de astfel de scheme. În caz de suspiciune, oamenii sunt sfătuiți să contacteze imediat serviciul 112.

Peste 20 de cazuri înregistrate de cerșetorie cu dizabilități simulate

Deși a fost sancționat de nouă ori, un bărbat a ieșit din nou în stradă să cerșească, simulând o dizabilitate. Polițiștii au ridicat de la acesta patru scaune cu rotile utilizate pentru a cerși bani de la trecători, informează IGP.

Inspectoratul General al Poliției precizează că, numai de la începutul acestui an, au fost identificate 22 de persoane care au recurs la astfel de practici. În consecință, au fost întocmite 26 de procese-verbale contravenționale pentru simularea dizabilităților și cinci pentru cerșetorie bazată pe informații eronate despre afecțiuni grave sau necesitatea unor intervenții medicale costisitoare.

Poliția îndeamnă cetățenii care observă astfel de cazuri să apeleze la numărul unic de urgență 112, pentru a sesiza autoritățile competente.

„Deseori, sub masca omului care cerșește poate fi un escroc, iar în spatele lui poate să stea o grupare infracțională”, atenționează IGP.

Unde în Centrul Chișinăului poți găsi lucruri pentru casă la un preț bun?!
Articolul anterior
Ziua Internațională a Tineretului la Ștefan Vodă – „Capitală a tineretului-2022”
Articolul următor
Close menu