Primul film creat integral de Inteligența Artificială

The Frost este primul film creat integral cu ajutorul Inteligenței Artificiale (AI), fiind lansat recent în Statele Unite. Până acum au mai fost create cu AI filmulețe de câteva secunde, însă The Frost este un scurt-metraj care deschide noi drumuri în industria cinematografică.

The Frost reușește să își creeze o atmosfera stranie și deconcertantă încă din primele cadre. Munți uriași și înghețați, o tabăra improvizată de corturi în stil militar, un grup de oameni înghesuiți în jurul unui foc, câini care latră. Sunt lucruri familiare, dar suficient de ciudate pentru a plantă o sămânța tot mai mare de teamă. E ceva în neregulă aici.

„Da-mi coadă”, spune cineva. Se trece la un prim-plan cu un bărbat lângă foc ronțăind o bucată roz de carne uscată. Este grotesc. Felul în care i se mișcă buzele nu e tocmai fidel. Pentru o clipă, pare că își mestecă propria limba înghețată.

Bine ați venit în lumea tulburătoare a cinematografiei AI, scrie MIT Technology Review, conform aktual24.ro. „Am ajuns la un punct în care am încetat să ne mai luptăm cu dorința de acuratețe fotografică și am început să ne aplecăm asupra ciudateniei care este DALL-E”, spune Stephen Parker de la Waymark, compania de creație video cu sediul în Detroit care a realizat The Frost.

The Frost este un film de 12 minute în care fiecare cadru este generat de Inteligență Artificială. Este unul dintre cele mai impresionante – și bizare – exemple de până acum ale acestui nou gen ciudat.

Pentru a realiza The Frost, Waymark a folosit un scenariu scris de Josh Rubin, un producător executiv al companiei care a regizat filmul, și l-a introdus în modelul de creare a imaginilor DALL-E 2 al OpenAI. După câteva încercări și erori pentru a face modelul să producă imagini într-un stil mulțumitor, realizatorii au folosit DALL-E 2 pentru a genera fiecare cadru. Apoi au folosit D-ID, un instrument de inteligență artificială care poate adaugă mișcare imaginilor statice, pentru a animă aceste cadre, făcând ochii să clipească și buzele să se miște.

„Am construit o lume pornind de la ceea ce DALL-E ne oferea”, spune Rubin. „Este o estetică ciudată, dar am primit-o cu brațele deschise”.

„Acesta este cu siguranță primul film creat cu inteligență artificială generativă pe care l-am văzut în care stilul pare coerent”, spune Souki Mehdaoui, un cineast independent și cofondator al Bell & Whistle, o companie de consultanță specializată în tehnologii creative.

The Frost se alătură unui șir de scurtmetraje realizate cu ajutorul diferitelor instrumente de inteligență artificială generativă care au fost lansate în ultimele luni. Cele mai bune modele video generative pot produce încă doar câteva secunde de video.

Mihai Popșoi, întrevedere la Londra cu ministrul de externe al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord

În marja vizitei oficiale la Londra, vicepremierul Mihai Popșoi, a avut o întrevedere cu ministrul de externe al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, David Cameron și cu ministra pentru Europa, Nus Ghani.

Oficialii au discutat despre consolidarea relațiilor bilaterale moldo-britanice, cu accent pe fortificarea capacităților instituțiilor naționale, reformele implementate de către țara noastră în procesul de integrare în Uniunea Europeană, precum și aspecte ce țin de securitatea regională.

Au fost abordate și acțiunile care ar putea fi întreprinse pentru a facilita conversiunea permiselor de conducere moldovenești și liberalizarea accesului producției moldovenești pe piața britanică.

„I-am mulțumit ministrului britanic de externe pentru faptul că, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord sprijină constant dezvoltarea și consolidarea democrației și rezilienței Republicii Moldova”, a menționat ministrul Popșoi.

La rândul său, omologul britanic a asigurat de susținerea Regatului Unit pentru modernizarea țării noastre.

Ucraina: o bătrânică a străbătut circa 10 km prin bombardamente pentru a ajunge pe un teritoriu controlat de ucraineni

Lidia Stepanivna, în vârstă de 98 de ani, a străbătut circa 10 km prin bombardamente până a ajuns pe un teritoriu liber, controlat de ucraineni.

Ucraina: O bătrână a mers mai mulți km pe jos prin bombardamenteFoto: Poliția Ucrainei

Casa femeii din localitatea Oceretine a fost distrusă de ruși, iar rudele sale au fost rănite, scrie www.stiri.md, conform presei ucrainene.

O zi întreagă femeia a mers fără mâncare sau apă, a căzut de câteva ori fără putere. În plină luptă, bătrână a rămas miraculos nevătămată.

Seara, bătrâna a fost observată pe drum de militari, care au predat-o polițiștilor. Aceștia au dus-o la un adăpost pentru cetășenii evacuați, unde a primit îngrijirile necesare. În prezent, oamenii legii caută rudele femeii.

„Am supraviețuit acelui război și trec prin acest război. A rămas fără nimic”, spune femeia.

O companie italiană a deschis prima sa fabrică de procesare a fructelor la Căinari

Compania italiană LEONEVA a deschis prima sa fabrică de procesare a fructelor în Republica Moldova. Amplasată în orașul Căinari, afacerea italiană, a generat în jur de 25 de locuri noi de muncă și mai urmează și altele.

Fondatorul companiei, Leone Piero Antonio, care se află în Republica Moldova din 2020, a reușit deja să proceseze și să exporte mai bine de 3500 de tone de fructe, transmite IPN.

Fondatorul și administratorul companiei LEONEVA, Leone Piero Antonio, le-a mulțumit tuturor participanților la acest eveniment, spunând că reprezintă un pas important.

Omul de afaceri precizează că, lansarea și desfășurarea afacerii sale este un lucru de echipă care ajută Republica Moldova să fie și mai vizibilă în lume.

Prezent la eveniment, ambasadorul Republicii Italiene în Republica Moldova, Lorenzo Tomassoni, a menționat că fabrica italiană pentru procesarea fructelor reprezintă o mișcare substanțială în acest domeniu.

Și este de remarcat faptul că, LEONEVA conlucrează cu un partener important, cunoscut ca unul dintre cei mai mari producători și exportatori de fructe la nivel global.

În următorii doi ani, urmează să fie create și alte oportunități noi de angajare. Este vorba despre o investiție de circa 1,5-2 milioane de euro.

La evenimentul de inaugurare a participat și viceprim-ministrul Dumitru Alaiba, ministru al economiei și digitalizării.

„Suntem aici pentru a inaugura o nouă investiție italiană în Republica Moldova, în Căinari. Ne bucurăm foarte mult de faptul că, oameni de afaceri italieni găsesc oportunități aici, în Republica Moldova. Ne bucurăm foarte mult de fiecare asemenea pas, oricât de mic, care ne integrează tot mai mult în piața europeană”, a menționat Dumitru Alaiba.

„Atunci când un antreprenor găsește oportunitate în Republica Moldova și investește aici, acest fapt nu poate să nu bucure. Aceasta generează capacitate de export, aceasta generează locuri de muncă. Bine ați venit în Republica Moldova”, a mai spus Dumitru Alaiba, precizând că în 2023 Moldova a livrat cele mai multe prune pe  piața europeană.

sursa: www.agrobiznes.md

Trei tineri, ,,specializați” în furturi din locuințe, reținuți de oamenii legii
Articolul anterior
În Turcia, o pisică fără stăpân a venit la medic împreună cu câțiva pisoi. Aceștia aveau mare nevoie de ajutor
Articolul următor