Prinţesa Dubaiului a fugit la Londra cu 39 milioane de dolari. Vrea să divorțeze de șeicul miliardar

Prinţesa Haya Al Hussein a fugit de la şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, conducătorul Dubaiului. Ea şi-ar fi luat copiii pe care îi are cu el şi s-ar fi ascuns la Londra.

separator
Şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, în vârstă de 70 ani, vicepreşedintele şi prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite şi monarh constituţional al emiratului Dubai, trece printr-o mare încercare.

Soţia sa, prinţesa Haya, de 45 de ani, l-a părăsit şi a fugit cu 39 milioane de dolari în capitala britanică, susţine ziarul Daily Mail. Ar fi plecat împreună cu cei doi copii ai lor, fiica Jalila, de 11 ani, şi fiul Zayed, de 7 ani. Haya vrea să divorţeze de conducătorul Dubaiului după 15 ani de căsătorie.

Nu se cunosc motivele pentru care a decis să renunţe la căsătoria cu unul dintre cei mai puternici oameni ai planetei. Prinţesa Haya este fiica fostului rege al Iordaniei, Husein, şi sora vitregă a actualului rege al Iordaniei, Abdullah al II-lea. Ziarul britanic spune că ea a fugit iniţial în Germania cu ajutorul unui diplomat german. Al Maktoum ar fi cerut nemţilor s-o înapoieze, însă a fost refuzat, ceea ce ar fi dus la o criză între cele două ţări. Prinţesa Haya vrea să înceapă o nouă viaţă departe de soţul miliardar.

Surse apropiate de familia regală din Dubai au confirmat că aceasta a părăsit ţara şi caută să divorţeze. Haya şi-a făcut studiile la Oxford şi a devenit a şasea soţie a şeicului la 10 aprilie 2004.

Ea nu a mai fost văzută în public din ziua de 20 mai. Conturile sale de socializare, de obicei pline cu poze de la activităţile sale caritabile, nu mai sunt active din februarie. De obicei, îşi însoţea soţul în vizite şi la evenimente mondene. Însă, în ultima vreme, emirul a apărut numai singur.

Anul trecut, prinţesa Latifa bint Mohammed Al Maktoum, de 33 de ani, fiica conducătorului Dubaiului de la o altă soţie, a fugit de asemenea de acasă şi a încercat să ceară azil în America. Ea a fost capturată după care a dispărut din viaţa publică. Se crede că s-a înapoiat în Emiratele Arabe Unite. Emirul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, cu averea de 4 miliarde de dolari, are 6 soţii şi 20 de copii, scrie click.ro.

Protest la Copanca: Localnicii refuză lumina furnizată de Chișinău

Locuitorii satului Copanca, din raionul Căușeni, au organizat un protest spontan pentru a bloca lucrările de instalare a pilonilor electrici efectuate de Compania Premier Energy. Protestul a avut loc la marginea localităţii, unde sătenii, mobilizaţi în grupuri şi deplasându-se cu maşini, au oprit echipele tehnice care efectuau lucrările, scrie regional.md.

Tensiunile au apărut în contextul unor nemulţumiri exprimate de comunitate faţă de proiectul care prevede conectarea localităţii Copanca la reţeaua electrică din dreapta Nistrului. Sătenii acuză lipsa de transparenţă şi consultare publică privind acest proiect, afirmând că nu li s-au oferit suficiente informaţii despre impactul lucrărilor asupra localităţii şi a mediului înconjurător.

Pentru a calma situaţia, la faţa locului au fost trimise aproximativ cinci echipaje de poliţie din raionul Căuşeni. Oamenii legii au încercat să medieze conflictul şi au îndemnat protestatarii la calm. “Respectăm dreptul cetăţenilor de a-şi exprima nemulţumirile, dar este important ca protestul să rămână unul paşnic. Vom face tot posibilul pentru a evita escaladarea situaţiei”, a declarat un reprezentant al poliţiei.

Compania Premier Energy nu a oferit încă o reacţie oficială la evenimentele din Copanca. Totuşi, potrivit informaţiilor publice anterioare, proiectul de conectare a localităţii la reţeaua electrică ar avea scopul de a îmbunătăţi infrastructura energetică şi de a asigura o furnizare mai stabilă a energiei electrice pentru locuitorii regiunii.

Protestul din Copanca evidenţiază importanţa implicării cetăţenilor în procesul decizional atunci când vine vorba despre proiecte de infrastructură de mare amploare. Evenimentele sunt în derulare, iar situaţia rămâne tensionată.

O femeie va plăti peste 200.000 lei amendă pentru un colet trimis din Israel în Moldova

Procuratura raionului Fălești a obținut o sentință de condamnare în privința unei femei în vârstă de 47 de ani, acuzate de tentativă de contrabandă cu substanțe psihotrope (art.27, art.248 din Codul penal), informează unica.md cu referire la un comunicat oficial

Judecătoria Bălți, sediul Fălești, a condamnat femeia, la o amendă de 4 125 de unități convenționale, echivalentul a 206 250 lei. Totodată, s-a dispus confiscarea și nimicirea substanțelor psihotrope, precum și plata cheltuielilor judiciare în valoare de 1 680 de lei.

Potrivit acuzării, inculpata, aflându-se în statul Israel, în perioada de timp până la data de 09 iunie 2022, a obținut și păstrat asupra sa 90 de comprimate, care conform expertizei judiciare reprezintă preparate medicamentoase, ce conțin brontizolam în cantitate totală de 0,0225 grame, substanță ce se atribuire la categoria substanțelor psihotrope. Femeia a încercat să le introducă pe teritoriul Republicii Moldova, expediindu-le printr-un colet. Substanțele au fost descoperite în cadrul unui control vamal efectuat la 17 iunie 2022, asupra coletului respectiv, expediat din Israel.

Inculpata și-a recunoscut vinovăția și a solicitat examinarea cauzei în procedura simplificată.

R. Moldova renunță la curentul furnizat de Centrala de la Cuciurgan, chiar dacă Rusia va relua livrările de gaze

R. Moldova va renunța la energia produsă de Centrala de la Cuciurgan, după ce „Gazprom” va relua livrările de gaze în stânga Nistrului, pentru că Federația Rusă nu-și respectă obligațiile contractuale și poate sista în orice moment aceste livrări, a declarat joi-seară prim-ministrul Dorin Recean, în cadrul unei emisiuni de la Pro TV, scrie ziarulnational.md.

Potrivit lui Recean, R. Moldova nu vrea să mai depindă în niciun fel de resursele energetice ale Rusiei, care sunt folosite în calitate de armă de șantaj.

„Noi trebuie să urmărim, în primul rând, stabilitatea livrărilor. Reluarea livrărilor de gaze în stânga Nistrului, indiferent de volum, nu înseamnă că ele nu pot fi stopate peste o lună-două sau peste trei luni, sau la fiecare două-trei săptămâni. După cum am observat, asta ne costă mult mai mult. Acum e important să ne adaptăm cu toții, să finalizăm construcția liniei electrice Vulcănești – Chișinău și, în felul acesta, să asigurăm securitatea livrărilor. După asta vom asigura și un cost optim pentru cetățenii R. Moldova”, a subliniat Recean.

Un nou contract de furnizare a energiei electrice cu Centrala de la Cuciurgan poate fi semnat doar dacă vor fi garanții ferme că aceste livrări de gaze nu vor fi întrerupte, doar că nimeni nu poate să ofere astfel de garanții. Premierul a amintit că acum este în vigoare un contract dintre „Moldovagaz” și „Gazprom” în privința livrării gazelor în stânga Nistrului, însă Rusia a oprit unilateral livrările de la 1 ianuarie 2025.

„Doar dacă avem garanții ferme că nu vor fi întrerupte livrările de gaze naturale, ceea ce nu văd posibil. Și nu văd cine ar putea să ofere astfel de garanții. Iar noi am observat că, dacă nu există astfel de garanții, atunci pe cetățeanul R. Moldova îl costă mai scump curentul electric”, a punctat Dorin Recean.

Prințesa Diana ar fi împlinit astăzi 58 de ani!
Articolul anterior
În troleibuzele din capitală, se poate bea apă pe timp de caniculă
Articolul următor