Prințesa norvegiană Märtha Louise renunță la îndatoririle regale pentru afacerile cu iubitul șaman, care spune că a înviat din morți

Prințesa Märtha Louise a Norvegiei a anunțat că renunță la îndatoririle regale pentru a se dedica afacerilor din sfera medicinei alternative pe care le are împreună cu logodnicul ei, care spune despre el că este șaman, scrie BBC.

Logodnicul prințesei, Durek Verrett, un afro-american, care spune că face parte din ”a șasea generație de șamani” din familia sa, a susținut că a înviat din morți și că a prezis atacurile din 11 septembrie din SUA cu doi ani înainte ca acestea să aibă loc.

Durek Verrett promovează teorii nefondate științific, sugerând inclusiv ideea potrivit căreia cancerul este o alegere.

El a spus că, de fapt, rasismul stă la baza criticilor cu care se confruntă, subliniind că ”nu s-a confruntat niciodată cu atât de mult rasism” ca în Norvegia. De asemenea, el s-a comparat cu personalități precum Albert Einstein și Thomas Edison, afirmând că ”geniile sunt greșit înțelese”.

Prințesa Märtha Louise nu mai participă la niciuna din acțiunile patronate de Casa Regală, pentru că ea și Verrett încearcă să ”separe mai clar activitățile lor de cele ale Casei Regale”, a transmis palatul într-un comunicat de presă. Se mai precizează că regele Harald al V-lea a hotărât ca ea să-și păstreze titlul.

”Ea și-a îndeplinit îndatoririle cu căldură, grijă și angajament profund”, se mai arată în comunicat.

Regele Harald l-a descris pe Verrett ca fiind „un tip grozav și foarte amuzant”.

„Are mult umor și râdem mult cu el, chiar și în această perioadă dificilă”, le-a spus regele reporterilor norvegieni, lăsând totuși să se înțeleagă că nu este de acord cu practicile acestuia.

Într-o declarație separată, Prințesa Märtha Louise a spus că este ”conștientă de importanța cunoștințelor bazate pe cercetare”, dar că crede că medicina alternativă poate fi ”un supliment important pentru sprijinul medicinei convenționale”.

Prințesa Märtha Louise, în vârstă de 51 de ani, stârnește controverse în Norvegia de zeci de ani cu implicarea ei în medicina alternativă, inclusiv prin înființarea unei școli care își propunea să ajute oamenii ”să intre în contact cu îngerii lor”. Ea a fost acuzată că și-a folosit titlul regal pentru a obține câștiguri mari.

În 2002, s-a căsătorit cu scriitorul și artistul norvegian Ari Behn, iar cuplul a avut trei fiice. Au divorțat în 2017, iar Behn, care a recunoscut că suferea de depresie, s-a sinucis în ziua de Crăciun, în 2019.

În iunie, prințesa Märtha Louise s-a logodit cu Verrett. Ea a anunțat că are o relație cu acesta într-o postare pe Instagram din 2019, prevenind potențialele critici.

Însă sinceritatea ei nu a ajutat prea mult. Cuplul nu este foarte agreat în Norvegia, iar Verrett este catalogat în diverse medii drept ”șarlatan” și ”escroc”.

sursa

România livrează Ucrainei curent electric, în urma avariilor din sistemul energetic naţional provocate de bombardamentele ruse

La cererea Ucrainei, România, alături de Polonia şi Slovacia, furniza duminică energie electrică de urgenţă, iar acest lucru s-a întâmplat şi sâmbătă, relatează presa ucraineană, transmite News.ro.

Sâmbătă, necesarul consumatorilor ucraineni a fost acoperit din producţia proprie, importuri comerciale şi asistenţă de urgenţă din partea reţelelor electrice din Polonia, România şi Slovacia, a transmis Ministerul Energiei de la Kiev, scrie Ukrainskaia Pravda. Volumul total al livrărilor de urgenţă a fost mai mic de 3% din consumul zilnic de energie electrică, se arată într-un comunicat.

La cererea Ucrainei, duminică, 12 mai, a fost deja furnizată energie electrică de urgenţă din Polonia, România şi Slovacia.

Tot duminică, la cererea Poloniei, Ucraina va furniza asistenţă de urgenţă pentru a primi surplusul de electricitate din reţeaua electrică a acestei ţări.

Având în vedere pagubele semnificative suferite de reţeaua electrică ucraineană în urma bombardamentelor ruseşti, Ministerul Energiei din Ucraina îi îndeamnă pe consumatori să reducă folosirea aparatelor cu consum mare de energie în orele de vârf (în special seara, între orele 17:00 şi 22:00).

De asemenea, industria este îndemnată să îşi revizuiască procesele de producţie pentru a reduce sarcina asupra reţelei electrice şi să utilizeze importurile cât mai mult posibil pentru a se asigura că sunt evitate întreruperile şi că reţeaua este mai rezistentă.

Astăzi este sărbătorită Ziua Internațională a Asistenților Medicali

Astăzi, 12 mai, este sărbătorită Ziua Internațională a Asistenților Medicali.

Cu acest prilej, Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a transmis un mesaj de felicitare pentru asistenții medicali din țara noastră:

,,Asistenți medicali, moașe, felceri, specialiști în diagnostic de laborator, tehnicieni radiologi, tehnicieni dentari, igieniști-epidemiologi, etc. Ei sunt în număr de aproape 30 mii, în toate instituțiile medicale – de la medicina primară la săli de operație, de la ambulanță la servicii de sănătate publică, de la primiri urgente la cabinete stomatologice.

Fără ei sistemul de sănătate ar fi ca fără de oxigen, cea mai mare parte a muncii revinindu-le dumnealor. Tot ei sunt mult mai aproape de pacienți în comunicare, îngrijindu-i, ascultându-i, explicând. Să nu uitam că marea majoritate ai acestei armate sunt femei – domnișoare, doamne, care duc pe umerii lor o povară grea, cu ture de noapte, cu responsabilități multe și ardere profesională.

Vă felicităm dragele (și dragii) noastre/noștri!

Să ne fiți sănătoși, să aveți multe succese profesionale și recunoștință pe măsură. Noi, Ministerul Sănătății, vom continua să investim în modernizarea sistemului pentru că să dispuneți de cele mai bine conditii de muncă și echipamente performante, dar și în salarii. Dvs, stimați pacienți, vă rog să le dăruiți un zâmbet recunoscător pentru munca dumnealor.

Toate florile Duminicii de astăzi, dar și respectul nostru, sunt pentru dumneavoastră“, este mesajul Ministrului Sănătății, publicat pe o rețea de socializare.

La spitalul ,,Gheorghe Paladi” din municipiul Chișinău a fost organizată o festivitate în cinstea zilei profesionale a asistenților medicali. Mereu alături de pacienți, asistenții medicali din cadrul instituției au lăsat pentru câteva ore halatele albe pentru a primi în dar flori, momente frumoase și gânduri alese. Cei peste 200 de asistenți medicali care activează în cadrul secției au simțit susținerea și respectul din partea colegilor lor la sărbătoarea care le-a fost dedicată.

La mulți ani, de Ziua Internațională a Asistenților medicali!

Cum era sărbătorit Paștele Blajinilor acum 80 de ani?

Fotografia de mai jos arată cum era sărbătorit Paștele Blajinilor în urmă cu aproape un secol. Fotografia datează din anul 1941 și a fost făcută într-un cimitir din Bucovina.

separator

Cele mai frumoase femei erau cele care purtau ii brodate și costume tradiționale. De asemenea, broboadele erau un veșmânt obligatoriu.

Pe morminte poți vedea doar 24 de pomene, din cozonac, ou roșu și o lumânare, care ar simboliza cele 24 de vămi, iar mormintele nu sunt îngrădite precum se obișnuiește în prezent.

18077403_1958297821060268_836938435483462234_o

Pagina de Facebook Casa Mare a publicat această imagine rară. Iată ce se arată în descrierea ei:

 ,,Paștele Blajinilor, 1941. Moldoveni români din regiunea Bucovinei.
Atrageti atenție ce au pe morminte; 24 de pomene care simbolizează cele 24 de vămi, ele fiind strict tradiționale, din pască, ou roșu și o lumină! Atât!

Oul roșu pus pe mormânt simbolizează Paștele, iar cozonacul — trupul lui Iisus Hristos. Asupra cozonacului punem o lumânare din ceară, nicidecum din altă materie, pentru că ceara este adunată de cea mai curată ființă de pe pământ — albina, din mireasma florilor, cea plăcută lui Dumnezeu, precum și mirul cel mirositor adus de femeile mironosițe”.

„Pomenile erau date doar celor nevoiași, nu între rude, ca pomana să nu să se întoarcă de unde a pornit. Fără mese copioase și chiar fără mese, fără îngrădiri din metal, ca să ai pe unde păși. Și, ca în imagine, să te vezi cu oamenii… iarba pe morminte nu beton!”, mai scrie sursa, făcând o comparație între felul în care este marcat acum Paștele Blajinilor și cum era marcat în anul 1941.



Andreea Antonescu a dezvăluit detalii despre sarcina la 40 de ani. Ce a povestit artista despre schimbările prin care trece
Articolul anterior
Scădere cu 90% a numărului de decese asociate Covid-19, față de anul trecut, raportată de OMS
Articolul următor