Prințul William a dezvăluit tradiția pe care o preferă de Crăciun: „Când îmi văd copiii că…”

Recent, prințul William a vorbit despre cei trei copiii ai săi, Charlotte, George și Louis. Prințul William a dezvăluit tradiția specială de Crăciun a copiilor săi. Într-o discuție cu Barry Alston de la Radio Marsden, Prințul William a răspuns la câteva întrebări de la tinerii pacienți ai The Royal Marsden NHS Foundation Trust.

Întrebat dacă există o tradiție de Crăciun fără de care nu ar putea trăi, William a spus că cel mai mult îl bucură faptul cănd cei trei copii ai săi, George, Charlotte și Louis se joacă cu copiii verișorilor lui.

„Dar cred că, în general, pentru mine adunarea familiei în perioada Crăciunului este întotdeauna minunata pentru că suntem împrăștiați în toată lumea și astfel avem foarte puține momente pentru a ne întâlni. Și când îmi văd copiii  ca se întâlnesc cu copiii verilor mei și toți se distrează minunat jucându-se împreună, este foarte special și aștept cu nerăbdare asta și, evident, Crăciunul este o nouă dinamică atunci când ai copii, dintr-o dată este un cu totul alt joc cu mingea așa că mă bucur de noua versiune a Crăciunului din viața mea” a spus prințul William.

Ducii de Cambridge sunt apropiați de verisoara lui William, Zara Tindall și de soțul ei, Mike. Copii lor au vârste apropiate de cei ai lui William și Kate, iar George este cel mai mare, având opt ani. Mia are șapte ani, Charlotte are șase ani și prințul Louis și Lena au trei ani.

William a spus că jocurile preferate pe care familia regală obisnuieste să le joace în timpul sărbătorile de iarnă sunt Monopoly și Risk, despre care spune că multă lume se supără atunci când pierde.

Ducele de Cambridge este președintele organizației caritabile de cancer Royal Marsden din mai 2007, funcție ocupată anterior de mama sa, Prințesa Diana.

Printre obiceiurile de Crăciun ale membrilor casei Regale se numără și unul foarte drag Prințesei Diana, pe care fiul său cel mare, William ține cu tot prețul să îl respecte. Soțul ducesei de Cambridge nu poate aștepta până dimineața zilei de 25 decembrie pentru a deschide cadourile.

Asta înseamnă că majoritatea darurilor sunt deschise mult mai devreme. Într-o scrisoare din 1990, adresată unui prieten, Prințesa de Wales recunoștea că ”un pachet de orice configurație sau formă nu a fost niciodată în siguranță cu mine”. De asemenea, prințesa Diana menționa că William îi calcă pe urme. ”Mă tem că William a luat și el acest obicei de la mama sa, întrucât găsesc hârtie de ambalat desfăcute în cele mai extraordinare locuri”, spunea ea.

sursa

Atenție! Restricții de circulație în Chișinău

În perioada 24 ianuarie – 14 februarie 2025, circulația transportului rutier pe strada Ion Nistor, în perimetrul dintre străzile Aurel David și Pantelimon Halippa, va fi interzisă, scrie stiripesurse.md.

Restricționarea circulației se face în baza dispoziției emise de Primăria municipiului Chișinău.

Transportul public și privat va fi redirecționat pe străzile adiacente, conform noilor scheme de circulație. Poliția recomandă tuturor participanților la trafic să respecte indicatoarele rutiere amplasate, să se conformeze indicațiilor agenților de circulație aflați în teren, să manifeste prudență și răbdare pentru a evita incidentele.

Lista celor mai bine plătite locuri de muncă din Moldova

A fost publicat topul celor mai bine plătite 100 de locuri de muncă vacante din Republica Moldova. Conform Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, cel mai mare salariu, de 40 de mii de lei, este oferit unui specialist în IT, mai bine zis, pentru funcţia de Dezvoltator Pagini Web. Lefuri similare sunt și în domeniul construcțiilor. Domeniul bugetar, deși are locuri de muncă considerate în top, oferă salarii mult mai mici, ceea ce reprezintă o problemă, potrivit economiștilor, scrie tvrmoldova.md.

Domeniul IT este cel mai bine plătit din Republica Moldova, cu salarii medii de peste 40 de mii de lei. Motivul pentru care acest sector este mai atractiv din punct de vedere salarial este faptul că angajații colaborează cu diverse companii internaționale.

MARINA BZOVÎI, administrator, Moldova IT Park: „În sectorul IT, 90 % dintre companii îşi prestează serviciile la export. Însemnând că 90 la sută din specialiştii IT lucrează cu echipe internaţionale, epntru proiecte internaţionale, repsectiv toate preţurile inclusiv salariile la nivel de servicii IT sunt globale.”

Totuși, acesta nu este un domeniu accesibil oricui. Specialiștii trebuie să cunoască engleza la un nivel avansat și să stăpânească limbajele de programare.

Pe lângă IT, sunt şi alte domenii cu salarii mari. Printre ele construcțiile, finanțele, medicina și ingineria. Explicaţia e simplă – lipsa de specialiști și cererea mare pe piață. Aproape 85 la sută dintre locurile de muncă bine plătite sunt în mediul urban şi doar 15% în cel rural.

 ANA NECULCE, specialist principal, ANOFM: „Cele mai multe locuri de mucă sunt înregistrate în sectorul privat, aproximativ 60% din total . Respectiv şi cererea este mai mare în acest sector din motiv  că salarial sunt mai motivaţi şi condiţiile  de ocupare sunt mai atractive. Dar şi sectorul public este destul de interesant, chair dacă este o fluctuaţie mare a personalului mulţi cetăţeni aleg acest sector pentru stabilitatea pe care o oferă.”

Şi în sectorul bugetar există posturi bine plătite, dar că salariile sunt mai mici. De exemplu, un ofițer de legătură în domeniul ordinii publice câștigă până la 15.500 de lei. Economiștii susțin că ar fi necesară o creștere a veniturilor în acest sector pentru a sprijini economia.

 MARIN GOSPODARENCO, expert economic: „Veniturile cum cresc, de la vamă şi de la FISC. Vama trebuie să aducă în punga statului mult mai multe resurse, să lupte cu contraband, cu nedeclararea valorii reale a mărfii în vamă şi FISC-ul trebuie să lupte ca de obicei cu salariu în plic, cu munca la negru, cu nedeclararea venitului agenţilor economici la valoarea lor reală. De acolo vin veniturile.”

Pentru unii, schimbarea domeniului este o opțiune pentru un salariu mai mare, în timp ce alții caută un echilibru între confortul psihologic și satisfacția profesională.

Pe de altă parte, cele mai mici salarii le ridică muncitorii necalificați, precum paznicii, măturătorii sau femeile de serviciu. În prezent, salariul minim pe economie în Republica Moldova este de 5.500 de lei pentru un program complet de muncă.

Târg cu Tradiție la Chișinău, timp de două zile!

Primăria Chișinău, în colaborare cu Asociația pentru Susținerea Businessului Mic și Mijlociu „PERSPECTIVA”, organizează două zile pline de surprize în cadrul „Târgului cu Tradiție”, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Târgul se va desfășura în zilele de 25 și 26 ianuarie, pe bd. Dacia, 26, în sectorul Botanica, între orele 9:00 și 20:00. La eveniment vor fi prezenți cei mai buni producători, care vor aduce cu ei cele mai delicioase produse autohtone.

”Veniți să descoperiți și să vă delectați cu produse autohtone tradiționale, direct de la producătorii locali, care vă vor aduce în dar gusturi autentice și meșteșuguri deosebite.

Nu ratați ocazia de a susține micii meșteșugari și producători din regiunea noastră! Vă așteptăm cu drag!”, anunță organizatorii.

Un copil de 5 ani a luat mașina părinților pentru a merge la magazin și a făcut accident pe un câmp
Articolul anterior
Veste bună! Guvernul României a aprobat majorarea alocaţiilor pentru copii, începând de anul viitor
Articolul următor