Prințul William a susținut decizia lui Kate de a dezvălui că are cancer

Prințul William a susținut decizia lui Kate Middleton de a anunța că a fost diagnosticată cu cancer și este „extrem de mândru” de „de curajul și de puterea” de care a dat dovadă, potrivit Daily Mail.

    Conform sursei citate, prințul de Wales a jucat un rol important în decizia soției sale de a rupe tăcerea privind absența de la evenimentele publice din ultimele luni.

    „A fost decizia ei, dar a susținut-o pe deplin”, a dezvăluit o sursă apropiată prințului William, potrivit The Sunday Times.

    De asemenea, alte surse au dezvăluit că prințul William nu doar că este mândru de curajul soției sale de a vorbi despre diagnosticul primit de la medici, ci și de felul în care aceasta a făcut față acestei perioade dificile prin care a trecut de la operația abdominală suferită în luna ianuarie.

    Conform unei surse care a vorbit cu jurnaliștii de la The Telegraph, prințul de Wales este „foarte mândru de curajul și de puterea de care a dat dovadă Kate Middleton nu doar în această săptămână, ci din ianuarie, de când a fost operată”.

    Surse apropiate acestuia au dezvăluit că el a făcut tot ce a putut pentru a-și proteja familia în ultimele săptămâni, iar acum se concentrează pentru a se asigura că soția primește intimitatea de care are nevoie pentru a se recupera în această perioadă, când urmează un tratament împotriva cancerului.

    Prințesa de Wales a vorbit despre diagnosticul primit într-un videoclip difuzat de BBC

    Într-o declaraţie înregistrată la Windsor de BBC, Catherine a spus că afecţiunea sa a fost descoperită după ce a suferit o operaţie abdominală majoră, în ianuarie.

    După săptămâni de speculaţii cu privire la starea ei de sănătate, Catherine a spus că ea şi soţul ei, prinţul William, au avut nevoie de timp pentru a explica situaţia celor trei copii ai lor, George, care are 10 ani, Charlotte, 8 ani, şi Louis, 5 ani.

    „Acest lucru a venit, desigur, ca un şoc uriaş, iar William şi cu mine am făcut tot ce am putut pentru a procesa şi gestiona acest lucru în mod privat, de dragul tinerei noastre familii”, a spus ea. „După cum vă puteţi imagina, acest lucru a necesitat timp. Mi-a luat timp să mă recuperez după o intervenţie chirurgicală majoră pentru a-mi începe tratamentul. Dar, cel mai important, ne-a luat timp să le explicăm totul lui George, Charlotte şi Louis într-un mod adecvat pentru ei şi să îi asigurăm că voi fi bine”, spune Kate, potrivit News.ro. 

    Prinţesa de Wales, în vârstă de 42 de ani, fusese internată la spitalul privat London Clinic la 16 ianuarie pentru o intervenţie chirurgicală abdominală majoră. La vremea respectivă, palatul a refuzat să spună de ce a fost operată Catherine, dar a precizat că afecţiunea era necanceroasă.

    În declaraţia sa – înregistrată miercuri şi făcută publică vineri, şi care a început cu mai multe cuvinte de mulţumire pentru cei care i-au trimis mesaje de susţinere – Catherine spune că se simte bine şi că „devine mai puternică pe zi ce trece”.

    „Au fost câteva luni incredibil de grele pentru întreaga noastră familie, dar am avut o echipă medicală fantastică care a avut mare grijă de mine, lucru pentru care sunt foarte recunoscătoare. În ianuarie, am suferit o intervenţie chirurgicală abdominală majoră la Londra şi, la momentul respectiv, se credea că afecţiunea mea nu era canceroasă. Operaţia a fost un succes. Cu toate acestea, testele efectuate după operaţie au constatat că era prezent un cancer. Prin urmare, echipa mea medicală m-a sfătuit să urmez o cură de chimioterapie preventivă şi acum mă aflu în primele etape ale acestui tratament”, anunţă prinţesa de Wales.

    Catherine povesteşte că a reuşit să îşi liniştească copiii şi să îi asigure că îşi va reveni în urma diagnosticului. „Aşa cum le-am spus, sunt bine şi devin mai puternică în fiecare zi, concentrându-mă asupra lucrurilor care mă vor ajuta să mă vindec, în mintea, corpul şi spiritul meu”, spune ea. 

    Cuplul regal a fost, săptămâni întregi, ţinta unor zvonuri şi teorii ale conspiraţiei despre starea de sănătate a lui Catherine. Speculaţiile au fost alimentate şi mai mult când prima fotografie oficială a Prinţesei de Wales după operaţia abdominală de acum două luni a fost retrasă de unele dintre cele mai mari agenţii de fotografie din lume din cauza unor acuzaţii că ar fi fost editată. La scurt timp după aceea, ea a prezentat scuze publice pentru „confuzie” şi a declarat că ea a fost responsabilă pentru editarea digitală a fotografiei de familie de Ziua Mamei.

    Violonista Alexandra Conunova, decorată de președinta Maia Sandu cu titlul onorific de „Artist al Poporului”

    Violonista din Republica Moldova, Alexandra Conunova, a fost decorată cu titlul onorific de „Artist al Poporului”. Premiul a fost înmânat de președinta Maia Sandu, pe scena Sălii cu Orgă de la Chișinău.

    „Este un titlu binemeritat, Alexandra este nu doar o mare artistă a poporului nostru, ea este admirată și dincolo de hotarele țării noastre.

    I-am mulțumit din numele spectatorilor noștri pentru talentul său prin care ne aduce atâta bucurie, dar și pentru că sprijină tinerele talente din țara noastră prin fundația sa, Arta Vie. Este esențial pentru copiii noștri să aibă modele adevărate, să înțeleagă că, în afară de talent, marile scene ale lumii și ale vieții pot fi cucerite prin caracter, dedicație și multă, foarte multă muncă”, susține Maia Sandu printr-un mesaj postat pe Facebook.

    Potrivit șefei statului, Alexandra Conunova este cu adevărat o minunată ambasadoare muzicală a țării noastre, așa cum sunt și mulți alți artiști din Republica Moldova care, prin talentul lor, ne integrează în marea cultură europeană.

    Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, clarinet, oboi, flaut, vioară şi pian

    Revoluție în industria panourilor fotovoltaice. Un nou material crește eficiența celulelor solare la 190%

    Cercetătorii de la Universitatea Lehigh au dezvoltat un material cu potențialul de a crește semnificativ eficientă panourilor solare, relatează Interesting Engineering.

    Inovațiile constante care îmbunătățesc eficientă au devenit cruciale, în special pentru a satisface nevoile energetice globale.

    Echipa de cercetători a prezentat în premieră un prototip care utilizează un material cuantic că strat activ într-o celulă solară. Materialul respectiv a prezentat o absorbție fotovoltaică de 80% și o eficientă cuantică externă (EQE) de până la 190%.

    Această performanță este remarcabilă deoarece depășește limita teoretică stabilită de eficientă Shockley-Queisser pentru celulele solare tradiționale pe baza de siliciu. În comparație, celulele solare convenționale au o EQE maximă de 100%.

    „Această lucrare reprezintă un salt semnificativ în înțelegerea și dezvoltarea de soluții energetice durabile. Evidențiază abordări inovatoare care ar putea redefini eficientă și accesibilitatea energiei solare în viitorul apropiat”, a declarat Chinedu Ekuma, profesor de fizică la Universitatea Lehigh și autor al lucrării de cercetare, într-un comunicat.

    sursa

    Peste 21% din populația Germaniei trăia în 2023 în pragul sărăciei sau excluziunii sociale

    Puţin peste 17,7 milioane de persoane, sau 21,2% din populaţia Germaniei, trăiau în pragul sărăciei sau excluziunii sociale în 2023, practic acelaşi număr ca în urmă cu un an, potrivit datelor publicate miercuri de Oficiul Federal de Statistică (Destatis), preluate de EFE, relatează Agerpres.

    În 2022, aproximativ 17,5 milioane de persoane, sau 21,1% din populaţie, se aflau în această situaţie.

    Potrivit datelor de la Destatis, pe baza rezultatelor iniţiale ale Sondajului privind veniturile şi condiţiile de viaţă (EU-SILC) publicat de Eurostat, în 2023 aproximativ una din şapte persoane – 14,3% din populaţie sau aproape 12 milioane – era expusă riscului de sărăcie în Germania, faţă de 14,8% în 2022.

    EU-SILC consideră că o persoană este expusă riscului de sărăcie dacă are mai puţin de 60 % din venitul mediu echivalent al întregii populaţii, care în 2023 a fost de 1 310 de euro net pe lună pentru o persoană singură din Germania şi de 2 751 euro pentru un cuplu cu doi copii cu vârsta sub 14 ani.

    În 2023, 6,9% din populaţie sau 5,7 milioane de persoane din Germania – în creştere de la 6,2% în 2022 – s-au confruntat cu privaţiuni materiale şi sociale semnificative, adică condiţiile lor de viaţă au fost restricţionate semnificativ de lipsa resurselor economice.

    Astfel, de exemplu, cei afectaţi nu şi-au putut permite să plătească chiria casei, ipoteca sau anumite servicii, să plătească pentru o călătorie de vacanţă de o săptămână, să înlocuiască mobilierul uzat sau să iasă să mănânce sau să bea cu prietenii sau familia o dată pe lună.

    Ca şi în anul precedent, 9,8% din populaţia cu vârsta sub 65 de ani – adică 6,2 milioane de persoane – trăiau în 2023 într-o gospodărie cu o rată foarte scăzută de participare la forţa de muncă, adică rata de participare la forţa de muncă a membrilor în vârstă de muncă – între 18 şi 64 de ani – era sub 20%.

    Acesta este cazul, de exemplu, dacă, într-o gospodărie cu două persoane din această grupă de vârstă, una dintre ele nu a fost angajată deloc, iar cealaltă a fost angajată doar patru din cele douăsprezece luni ale anului.

    Țara europeană în care salariul minim net va crește la peste 700 de euro din aprilie
    Articolul anterior
    Atac armat la Bruxelles: Un mort și un rănit
    Articolul următor