Proiect inedit la Budești, unde va fi construită o sală sportivă cu piscină

Un proiect inedit urmează să fie implementat pentru locuitorii din Budești și cei din comunitățile vecine. În suburbie va fi construită o sală sportivă cu piscină, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Ideea modernizării și extinderii infrastructurii sportive în Budești aparține administrației publice locale și este susținută de Primăria Chișinău.

Inițiativa se află la etapa incipientă. A fost elaborat proiectul de execuție și urmează să fie identificate fondurile de finanțare a lucrărilor de construcție a obiectivului.

Implementarea proiectului este complexă și va fi executată în mai multe etape. Complexul sportiv va fi aferent Liceului Teoretic ”Budești”.

Paralel, pe teritoriu liceului, va fi amenajat un teren de fotbal cu pistă de alergare. Din bugetul municipal pentru acest proiect vor fi alocate 1,6 milioane de lei.

Infrastructura sportivă din suburbii, ca și cea din Chișinău, a fost în degradare timp de mai mulți ani. Din 2020, municipiul parcurge o amplă reabilitare sportivă cu stadioane moderne în Chișinău și cu terenuri multifuncționale în suburbii.

În acești ani, în parteneriat cu administrațiile locale, au fost construite două stadioane multifuncționale în orașele Vatra și Stăuceni. Anul acesta se pun bazele construcției unui stadion modern la Trușeni. De asemenea, municipalitatea a cofinanțat construcția terenurilor de sport la Cricova, Sîngera, Vadul lui Vodă, Cruzești, Grătiești.

Au fost alocate investiții și în reparația sălilor de sport în școlile din suburbii.

Cu fondurile municipale au fost construite terenuri sportive pe teritoriul grădinițelor din suburbiile Grătiești și Băcioi, iar pe Faleza de la Vadul lui Vodă a fost amenajată o zonă sportivă, unde pot fi practicate diverse activități, precum volei, baschet, tenis, badminton și șah.

Această tendință o vom menține în continuare. Sportul este esențial pentru sănătatea și viața noastră.

14 morţi, dintre care 6 copii, după ce o rachetă rusă a lovit Krivoi Rog, oraşul natal al lui Zelenski. „Rusia nu vrea decât război”

14 oameni au fost ucişi şi peste 50 răniţi după ce armata rusă a lovit vineri seară cu o rachetă balistică o zonă rezidenţială din Krivoi Rog, oraşul natal al preşedintelui Vladimir Zelenski, situat în sudul ţării, scrie digi24.ro

Racheta a căzut în apropierea unui loc de joacă pentru copii, scrie News.ro, preluând Ukrainskaia Pravda.

Șase dintre persoanele ucise erau copii, potrivit președintelui ucrainean Vladimir Zelenski. În oraş au izbucnit incendii în urma atacului, iar mai multe blocuri de locuinţe au fost avariate.

Președintele Vladimir Zelenski a menționat atacul într-un mesaj pe Facebook, spunând că este o dovadă că Rusia nu dorește de fapt încetarea focului.

„Rusia lovește în fiecare zi. Oamenii mor în fiecare zi. Există un singur motiv pentru care acest lucru continuă: Rusia nu dorește o încetare a focului și noi vedem acest lucru. Întreaga lume poate vedea. Fiecare rachetă, fiecare dronă de atac demonstrează că Rusia nu vrea decât război. Și numai de presiunea lumii asupra Rusiei, de toate eforturile de a întări Ucraina, de apărarea noastră antiaeriană, de forțele noastre – numai de asta depinde când se termină războiul”, a scris Zelenski.

Recean cere demisia șefului Administrației Naționale a Penitenciarelor

Premierul R. Moldova, Dorin Recean, a solicitat astăzi, 4 aprilie, demisia imediată a șefului Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

„ANP este tocmai instituția care trebuie să ia în calcul toate riscurile eliberării deținuților, nu să lase abuzurile să se întâmple”, a scris prim-ministrul pe rețelele de socializare.

Se întâmplă după ce mai mulți lideri politici au venit cu critici privind eliberarea din penitenciare a unor deținuți condamnați la viață. Unul dintre aceștia este Alexandr Sinigur, condamnat în anul 2006 la detenție pe viață, care a fost eliberat săptămâna trecută din penitenciar. Cu explicații în acest sens a venit ANP.

Totodată, zilele trecute, și interlopul Iurii Radulov a fost eliberat. Cu o reacție în acest sens a venit și fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo.

De menționat că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a anunțat excluderea Olesei Stamate, fosta șefă a Comisiei juridice, numiri și imunități, din cadrul formațiunii politice, în urma implicării sale în modificările controversate ale legii amnistiei, care au permis eliberarea unor deținuți periculoși.

Ulterior, într-o postare pe Facebook, ea scris că a primit cu înțelegere decizia conducerii PAS și a subliniat că înțelege contextul politic dificil și atacurile informaționale dure care i-au fost direcționate în ultimele zile, în special într-un an electoral.

Scădere record a exportului din regiunea transnustreană, cu 57% în primul trimestru

Exporturile regiunii separatiste Transnistria s-au redus cu 57% în primele trei luni ale anului, comparativ cu perioada similară din 2024, potrivit datelor publicate de Comitetul Vamal din stânga Nistrului. Volumul total al comerțului exterior (exclusiv importul de gaze naturale) s-a ridicat la doar 210 milioane de dolari, marcând o scădere de 40% față de anul trecut, scrie bani.md.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Criza afectează toate domeniile comerțului: importurile au scăzut cu 25%, iar volumul bunurilor introduse de întreprinzătorii individuali s-a redus cu 19%.

Declinul abrupt al exporturilor semnalează dificultăți serioase pentru economia regiunii separatiste, dependentă în mare parte de scăderea activității comerciale s-a reflectat și în încasările bugetare.

Potrivit Tiraspolului, veniturile din taxe vamale în primul trimestru au însumat 160 milioane de ruble, cu 16% mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Chișinăul va găzdui cel mai mare Festival Internațional de Literatură din Sud-Estul Europei
Articolul anterior
Ingredientul periculos din șunca de porc sau de pui care poate deveni nociv pentru sănătate
Articolul următor
Close menu