Propagandiștii lui Putin se tem de o înfrângere în Ucraina și amenință cu apocalipsa. „Dacă pierdem, luăm toată lumea cu noi”

Propagandistul de serviciu al Kremlinului, Vladimir Soloviov, a invocat din nou apocalipsa la emisiunea sa TV unde a discutat despre consecințele unei înfrângeri a Rusiei în Ucraina, informează Newsweek.

VIDEO | Propagandiștii Rusiei au început să se certe între ei: Soloviov  către Girkin – Dacă voiai cu adevărat să lupți, mergeai la Wagner. Girkin  îl numește „limba de aur a Federației Ruse”

Într-un videoclip cu emisiunea de seară a lui Soloviov de pe canalul Rusia-1, propagandistul rus l-a ascultat pe invitatul său, realizatorul de film Karen Șahnazarov, în timp ce spunea că războiul a devenit acum o chestiune de viață și de moarte pentru Rusia, transmite digi24.ro.

Șahnazarov s-a întrebat dacă poporul rus înțelege cu adevărat „gravitatea pericolului” reprezentat de felul în care se va sfârși războiul, adăugând că acest conflict este „mult mai complex și periculos” decât al Doilea Război Mondial. 

Directorul casei de producție Mosfilm a spus că societatea rusă modernă nu arată deloc ca cea din 1941, atunci când Germania nazistă a invadat Uniunea Sovietică, pentru că de această dată nu mai există o ideologie care să îi unească pe oameni.

Rușii contemporani, potrivit producătorului de film, au crescut cu cultura americană, țara fiind divizată și suferind de pe urma lipsei tinerilor, ceea ce înseamnă că pe front merg multe persoane în vârstă. 

„Ar trebui să începem să recunoaștem că aceasta nu este o simplă operațiune militară specială, ci un război”, a spus Șahnazarov. „Dacă pierdem războiul, vom dispărea”. 

Șahnazarov a comparat situația Rusiei cu cea a triburilor de nativi americani care au dispărut după ce au fost invadați de colonizatorii europeni. 

„Cine are nevoie de lume, dacă Rusia nu face parte din ea?” Soloviov a intervenit în discuție pentru a spune că speră că Ucraina înțelege că „dacă noi pierdem, o să luăm întreaga lume cu noi”. 

„Permiteți-mi să vă amintesc ce a spus Comandantului Suprem: ‘cine are nevoie de lume, dacă Rusia nu face parte din ea?’”, a continuat Soloviov, citându-l pe Putin. 

Prezentatorul emisiunii a spus apoi că Rusia ar trebui să folosească armele nucleare, să elimine restricțiile cu privire la testarea acestora și „să demonstrăm ceea ce avem în mod convingător”.

Săptămâna trecută, Soloviov a spus în timpul emisiunii sale de la radio că „războiul nuclear este inevitabil”. 

În ciuda amenințării izbucnirii unui război nuclear, experții au spus că Kievul a demonstrat deja că are capacitatea de a doborî mult temutele rachete hipersonice ale Rusiei, ceea ce înseamnă că Moscova ar putea deveni mult mai reticentă să intensifice atacurile cu arme convenționale. 

„Știm că aceste rachete nu sunt nici hipersonice, nici de neoprit”, a spus Serghei Sumlenni, fondatorul Centrului Inițiativei Europene de Reziliență. „Din această perspectivă, ar trebui să analizăm și alte pericole rusești, precum amenințările nucleare. Sunt ele capabile să ne lovească?”.

Vladimir Zelenski, în fața Catedralei Sfânta Sofia din Kiev, veche de 1.000 de ani: ,,Dumnezeu are steagul ucrainean pe umăr”

Președintele Vladimir Zelenski a făcut apel la ucraineni, cu ocazia Paștelui ortodox de duminică, să se unească în rugăciune unii pentru alții și pentru soldații de pe front, spunând că Dumnezeu – care are „steagul ucrainean pe umăr” – va duce la victoria vieții în fața morții, relatează Reuters.

Zelenski îi cheamă pe ucraineni să se roage pentru soldații de pe frontFoto: Captură de ecran

„Să ne rugăm unii pentru alții. Când ne-am apropiat cu toții unii de alții, nu mai suntem străini unii de alții”, a spus Zelenski într-un videoclip cu versuri postat în social media, transmite moldova1.md.

Aflat în fața Catedralei Sfânta Sofia din Kiev, veche de 1.000 de ani, un monument spiritual și arhitectural al credinței țării, Zelenski a declarat că Ucraina luptă de 802 zile împotriva Rusiei pentru o victorie.

„Biblia ne învață să ne iubim aproapele. Iar prezentul a dezvăluit adevăratul sens al acestui cuvânt. Cu toții am devenit vecini unii față de alții. Iar fostul nostru vecin, care ne făcea să credem că este un frate, a fost mereu distant față de noi. A încălcat toate poruncile, a râvnit la casa noastră și a venit să ne ucidă. Întreaga lume vede asta. Dumnezeu o știe. Și noi credem: Dumnezeu are steagul ucrainean pe umăr. Deci, cu un astfel de aliat, viața va învinge cu siguranță moartea. Paște fericit tuturor, compatrioți ucraineni! Hristos a înviat! El a înviat cu adevărat!”, a spus liderul de la Kiev.

Creștinii ortodocși, inclusiv Biserica Ortodoxă din Ucraina și Rusia, sărbătoresc Paștele astăzi, 5 mai, în timp ce majoritatea bisericilor occidentale au celebrat sărbătoarea la 31 martie.

Mesajul de Paște al premierului Dorin Recean: ,,Să întâmpinăm Paștele alături de cei dragi”

Premierul Dorin Recean a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia sărbătorii Învierii Domnului și a Sfintelor Sărbători de Paști.

,,Sărbătorile Pascale să vă aducă pace în suflet, liniște în casă și multă bucurie.

Puterea oamenilor noștri este în unitate și solidaritate, în toate lucrurile în care credem și pentru care muncim zi de zi. Să întâmpinăm Paștele alături de cei dragi, părinți, frați și surori, plini de speranță și încrezători în viitor.

Sărbători Luminate tuturor!”, a scris Dorin Recean.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu: ,,Să prețuim pacea și libertatea, să fim încrezători și cu speranța că vom reuși”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a felicitat pe cetățeni cu ocazia Sărbătorilor Pascale! În mesajul său, demnitarul îi îndeamnă pe cetățeni să fie alături de cei dragi și să creadă în Republica Moldova și în oamenii ei. ,,Doar împreună vom putea construi un viitor demn și în pace pentru copiii Moldovei“.

Igor Grosu: Să ne ținem împreună și să fim alături de oamenii dragi

„Acum, de Paște, când ne adunăm grămăjoară pentru a coace cozonac, pentru a vopsi ouă sau pentru a merge la slujba de Înviere, să ne aducem aminte de lucrurile care ne unesc și ne bucură. Să ne aducem aminte de momentele frumoase din copilărie, de tradițiile noastre, de cei dragi care nu mai sunt printre noi sau care sunt în dificultate.

Să vorbim de prezent, să prețuim pacea și libertatea, să fim încrezători și cu speranța că vom reuși, că împreună putem construi un viitor demn și în pace pentru toți copiii Moldovei. Să ne ținem împreună, să fim alături de oamenii dragi și să credem în Republica Moldova și oamenii ei. Sărbători luminate tuturor!”, a spus Igor Grosu.

Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea din București își extind colaborarea. Ce proiecte vor avea în comun
Articolul anterior
Mai multe zboruri spre și din Istanbul! O companie aeriană mărește numărul de curse
Articolul următor