Proteste masive în Lituania împotriva dictaturii

Proteste masive au avut loc orașul Vilnius din Lituania, împotriva dictaturii și restricțiilor impuse de autorități.

În noaptea de 10 spre 11 august, manifestațiile participanților s-au transformat în revolte. Protestatarii au reușit să blocheze mai mulți parlamentari în interiorul clădirii legislativului, iar Poliția locală a acționat violent în raport cu protestatarii, folosind forța și gaze lacrimogene, scrie sinteza.org.

Totul a pornit în dimineața zilei de ieri, atunci când aproximativ cinci mii de oameni s-au adunat lângă clădirea Parlamentului lituanian. Organizatorii evenimentului au planificat să protesteze împotriva restricțiilor impuse în legătură cu răspândirea noului coronavirus.

În cadrul unei ședințe extraordinare a Parlamentului, care are loc astăzi, politicienii urmează să adopte o lege, potrivit căreia, fără așa-numitul „pașaport al oportunităților” – un certificat electronic ce atestă că o persoană este complet vaccinată, a fost bolnavă sau doar a trecut un test cu rezultat negativ – va fi imposibil de vizitat centrele comerciale, evenimente de divertisment, cafenele, restaurante și baruri. Totodată, se va interzice utilizarea transportului public și a primirii de servicii non-critice în instituțiile medicale.

Un moldovean a fost găsit mort în Israel
Articolul anterior
Uimitor! A fost creat un robot care ajută la dezinfectarea străzilor
Articolul următor