Radu Ștefan Bănică, imagine surprinzătoare cu sora lui, Violeta

Radu Ștefan Bănică și-a surprins plăcut fanii cu o imagine emoționantă cu sora lui, Violeta. Fiul lui Ștefan Bănică a distribuit pe contul său de Instagram o fotografie cu sora sa, alături de un mesaj prin care demonstrează cât de bine se înțeleg.

Cu toate că cei doi frați nu se fotografiază foarte des împreună, postarea lui Radu Ștefan Bănică a fost extrem de apreciată de internauți. Actorul a pus pe InstaStory o fotografie cu Violeta cu un peisaj montan și a scris simplu:

„Sora mea”.

Alături de descrierea sa a pus și o inimă neagră, semn că acesta ține nespus de mult la Violeta.

Radu Ștefan Bănică are o relație frumoasă cu Violeta, fiica Andreei Marin și a lui Stefan Bănică. Cei doi tineri se înțeleg foarte bine, iar actorul a avut mereu numai cuvinte de laudă la adresa surorii sale. Fiul lui Ștefan Bănică a vorbit cu emoție despre relația pe care o are cu Violeta.

„Este una foarte frumoasă, sunt foarte uimit cât de repede a trecut timpul și mă bucur că ne avem unul pe altul, suntem norocoși, avem discuțiile noastre, secretele noastre„, mărturisea Radu Ștefan Bănică în urmă cu câteva luni pentru VIVA!.

În ceea ce privește relația cu mama Violetei, Radu Ștefan Bănică a precizat că el și Andreea Marin se înțeleg foarte bine, iar vedeta TV s-a purtat tot timpul exemplar cu fiul fostului său soț.

„O știu de mic, de când s-a cuplat cu tata. Am o relație foarte frumoasă, este mama surorii mele, am un respect pentru ea, se poartă extraordinar cu mine și este o relație foarte frumoasă„, a completat Radu Ștefan Bănică pentru sursa menționată anterior.

sursa

România donează un laborator mobil pentru monitorizarea mediului în Republica Moldova

Agenția de Mediu din R. Moldova va primi din partea României un laborator mobil performant pentru prelevarea probelor de apă, aer, sol, care vor stabili gradul de poluare. Discuții în acest sens au avut loc în cadrul vizitei delegației Agenției Naționale pentru Protecția Mediului din România la Chișinău.

„România este dispusă să ofere un laborator mobil pentru monitorizarea calității aerului, apei și solului, Agenției de Mediu, din Republica Moldova, iar pentru aceasta vom începe demersurile legale, cât de curând posibil. De asemenea, vă asiguram de tot sprijinul în aplicarea reformei planificate în cadrul Agenției de Mediu si în transpunerea directivelor europene în legislația de mediu, astfel încât fiecare etapă să se desfașoare cât mai facil”, a subliniat Laurențiu Alexandru Păștinaru, președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului din România.

La rândul său, ministrul Mediului din Republica Moldova, Sergiu Lazarencu, și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul oferit de România și a subliniat importanța continuării eforturilor comune pentru atingerea obiectivelor stabilite în domeniul protecției mediului și asigurarea unui viitor sustenabil pentru ambele maluri de Prut.

sursa: www.infoprut.md

România, pe locul 5 din 24 la numărul de suporteri prezenți la Euro 2024

Peste 130.000 de fani turci au asistat la meciurile Euro 2024 din Germania, conform presei germane, pe baza datelor de la UEFA. România a fost susținută la meciurile din faza grupelor de 92.000 de fani și se află pe locul cinci în clasament, fiind devansată de Albania.

Presa germană a publicat o listă a țărilor cu cea mai mare prezență a fanilor la Campionatul European din Germania. Turcii conduc lista, urmați de gazdele germane, iar pe locul trei sunt croații, scrie G4media.

Cifrele se referă doar la cele trei meciuri din faza grupelor. Cei mai mulți fani de pe stadioanele germane au fost din Turcia, cu 130.000 prezenți la cele trei meciuri de la Euro. Gazdele, Germania, au avut 125.000 de fani, în timp ce croații au fost în jur de 103.000.

Imediat după croați au fost albanezii, cu un total de 95.000 de fani în Germania, iar top cinci este completat de români, cu 92.000 de fani.

Englezii, care au inventat termenul de „fani în deplasare”, au ajuns în Germania în număr mult mai mic în comparație cu fanii croați, cu doar 65.000 de participanți până acum.

Numărul total de fani la meciurile din grupe de la Euro-2024:

1. Turcia: 130.000

2. Germania: 125.000

3. Croația: 103.000

4. Albania: 95.000

5. România: 92.000

6. Scoția: 82.000

7. Olanda: 80.000

8. Serbia: 73.000

9. Polonia: 70.000

10. Anglia: 65.000

11. Austria: 60.000

12. Danemarca: 60.000

13. Georgia: 60.000

14. Ucraina: 53.000

15. Belgia: 50.000

16. Ungaria: 46.000

17. Slovenia: 44.000

18. Franța: 41.000

19. Elveția: 39.000

20. Cehia: 38.000

21. Portugalia: 37.000

22. Italia: 36.000

23. Slovacia: 35.000

24. Spania: 34.000.

Șapte persoane și-au pierdut viața într-un atac rusesc cu rachete la Zaporojie

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut din nou mai multe arme cu rază lungă de acţiune şi apărare aeriană din partea Occidentului, după ce un atac rusesc cu rachete a ucis şapte persoane, inclusiv doi copii, în regiunea Zaporojie.

Atac rusesc cu rachete la Zaporojie: Șapte persoane au murit

Atacul rusesc asupra oraşului Vilniansk, în apropierea oraşului Zaporojie din sud-est, a rănit, de asemenea, alte 31 de persoane, au declarat oficialii ucraineni, transmite Digi24.ro.

În total, cel puţin 11 civili au fost ucişi şi alţi 37 au fost răniţi sâmbătă în atacuri cu rachete pe teritoriul Ucrainei.

„Oraşele şi comunităţile noastre suferă zilnic din cauza acestor atacuri ruseşti”, a scris Zelenski într-o postare pe Telegram.

Dar el a adăugat că există „modalităţi de a rezolva acest lucru”, inclusiv „distrugerea lansatoarelor de rachete ruseşti, lovirea cu capacităţi reale de rază lungă şi creşterea numărului de sisteme moderne de apărare aeriană”.

El a postat imagini din Vilniansk care arată un crater mare lângă o clădire în flăcări, precum şi mai multe cadavre întinse pe jos.

Procurorul general al Ucrainei, Andrei Kostin, a declarat că două rachete au lovit oraşul, avariind infrastructura, un magazin şi clădiri rezidenţiale. Ministerul rus al Apărării nu a comentat public atacul.

Pe propriul său canal Telegram, acesta a postat imagini cu un atac cu rachete asupra unei căi ferate despre care a afirmat că se afla în apropierea aşezării Ukrainka – la mai puţin de 10 km de Vilniansk – şi că era folosită de forţele ucrainene pentru a descărca arme şi echipamente militare.

De asemenea, Kostin a declarat că patru persoane au fost ucise şi şapte rănite în urma unor lovituri de artilerie asupra a trei sate din apropierea liniei frontului din estul regiunii Doneţk.

Furnizările Occidentului au încetinit

Aliaţii occidentali au furnizat deja Ucrainei o serie de arme cu rază lungă de acţiune – inclusiv rachete Scalp din Franţa, Storm Shadow din Marea Britanie şi ATACMS din SUA – precum şi sisteme de apărare aeriană Patriot fabricate în SUA.

Cu toate acestea, fluxul de arme din partea SUA – de departe cel mai mare furnizor de arme al Ucrainei – a eşuat la începutul anului 2024, după ce un proiect de lege care desemna un ajutor militar suplimentar a fost blocat în Congres.

Legea a fost în cele din urmă adoptată în aprilie, iar sistemele de apărare antiaeriană şi rachetele cu rază lungă de acţiune au ajuns pe liniile frontului în luna următoare.

Însă Ucraina a pus pierderile de vieţi omeneşti şi câştigurile teritoriale ale Rusiei în acest interval pe seama lipsei de muniţie şi de rachete de apărare antiaeriană cauzate de întârziere, în timp ce Zelenski a continuat să solicite sprijin suplimentar pentru a câştiga războiul.

Pe Telegram, el a mulţumit aliaţilor pentru ajutorul lor, dar a declarat că deciziile de a trimite armament suplimentar „trebuie accelerate”, deoarece „orice întârziere în deciziile din acest război înseamnă pierderea de vieţi omeneşti”.

Alerte de raid aerian în multe regiuni ale Ucrainei
Articolul anterior
FOTO! Titlu după titlul! O frumoasă românca a obținut premiul I și cel de popularitate la Miss Globe 2022. A reprezentat Emiratele Arabe.
Articolul următor