Rata de ocupare a paturilor din spitale este în scădere: Austria renunță la lockdown-ul impus persoanelor nevaccinate

Austria va pune capăt, luni, lockdown-ului impus persoanelor nevaccinate, a anunţat, miercuri, guvernul de la Viena, precizând că decizia a fost luată datorită reducerii presiunii asupra spitalelor, informează Reuters.

Cu toate acestea, numărul de cazuri noi de infectare se află în creştere, alimentat de varianta Omicron a coronavirusului, extrem de infecţioasă, transmite Digi24.ro.

Miercuri a fost consemnat un nou record, depăşindu-se pragul de 30.000 de infectări, a indicat ministrul Sănătăţii, Wolfgang Mueckstein, într-o conferinţă de presă. 

El a previzionat că vârful va fi atins în următoarele două săptămâni, cu 35.000-40.000 de cazuri noi.

Rata de ocupare a paturilor din spitale şi de la terapie intensivă se află însă în scădere.

„Am ajuns la concluzia că lockdown-ul pentru persoanele nevaccinate este justificat doar în cazul unei ameninţări de supraîncărcare iminentă a capacităţilor de terapie intensivă”, a declarat ministrul Sănătăţii, precizând că experţii nu mai consideră necesară această restricţie.

În Austria, persoanele nevaccinate sunt supuse unui lockdown, ceea ce înseamnă că îşi pot părăsi locuinţele doar pentru un număr limitat de motive, cum ar fi pentru a merge la muncă sau la cumpărături esenţiale.

Măsura, care a fost suspendată în perioada Crăciunului, a fost criticată pentru faptul că este foarte dificil de verificat respectarea sa.

După ridicarea lockdown-ului, austriecii nevaccinaţi vor avea însă în continuare accesul interzis la o serie de activităţi de timp liber, în restaurante sau în magazine cu produse neesenţiale.

Parlamentul de la Viena a adoptat joi legea privind obligaţia tuturor adulţilor de a se vaccina împotriva COVID-19. Legea, care va intra în vigoare pe 4 februarie, are ca scop creşterea ratei de vaccinare, situată în Austria sub media altor state occidentale.

Școlile din Transnistria se închid până în data de 1 martie
Articolul anterior
Ultima oră: NATO cere Rusiei să-și retragă trupele din Moldova, Ucraina și Georgia
Articolul următor