Ziariștii de la o publicație locală din Italia au fotografiat balconul unui apartament unde sunt întinși cârnații românești tradiționali, puși la uscat.
De Crăciun, românii care au plecat peste granițe au păstrat și tradițiile, printre care realizarea cârnaților de casă și punerea lor la uscat.
„Dacă se usucă hainele de ce nu se pot usca și cârnații? Se întâmplă la Modica, în inima orașului și exact în Viale Medaglie d’Oro, unde o familie de români a decis să atârne mai multe „șnururi de cârnați” pe sârmele unde rufele sunt de obicei atârnate la uscat. Este un sistem străvechi de transformare a cârnaților proaspeți în cârnați uscati datorită temperaturilor reci,” notează publicația RadioRTM, potrivit stiridiaspora.ro.
Unii dintre internauți au spus că sunt numeroase regiuni din Italia unde cârnații se pun la uscat.
„Lăsarea cârnaților la uscat este, de asemenea, o veche tradiție siciliană. Românii nu sunt necivilizați atunci când fac asta,” a răspuns o persoană.
„Nu văd nimic izbitor, mergând înapoi cu 50 de ani am făcut poate mai rău, în Calabria în zona Scaletta, Diamante, am făcut adevărate întinderi de ardei iute uscat, dar atunci nu s-a făcut nici o știre,” a comentat un alt internaut.