Reguli noi de intrare în Austria

Începând cu data de 10 februarie, toate persoanele care călătoresc în Austria trebuie să prezinte la intrare rezultatul negativ al unui test de tip PCR sau antigen pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii.

Cei care nu prezintă rezultatul unui test vor trebui să efectueze unul în cel mult 24 de ore de la intrare.

Autoritățile austriece au adoptat noi măsuri privind condițiile de intrare a persoanelor pe teritoriul Republicii Austria, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri vor intra în vigoare începând cu data de 10 februarie 2021, ora 00:00 și se vor aplica până la data de 28 februarie 2021.

Astfel, toate persoanele care călătoresc în Republica Austria trebuie să prezinte, la intrarea pe teritoriul austriac, rezultatul negativ al unui test de tip PCR sau antigen pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii.

În situația în care testul pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 (PCR sau antigen) nu poate fi prezentat la intrare, acesta trebuie efectuat în cel mult 24 de ore de la data intrării pe teritoriul Republicii Austria.

Documentul care atestă efectuarea testului trebuie să conțină: numele și prenumele persoanei testate, data nașterii, data și ora prelevării probelor, rezultatul testului (pozitiv sau negativ), semnătura persoanei care a efectuat testul, ștampila instituției de testare sau codul de bare, respectiv codul QR.

Totodată, măsurile adoptate anterior rămân în vigoare, respectiv obligativitatea înregistrării online, anterior intrării pe teritoriul austriac, prin completarea unui document denumit „Pre-Travel-Clearance – PTC” și efectuarea unei perioade de carantină de 10 zile.

Perioada de carantină poate fi suspendată după prezentarea rezultatului negativ al unui test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 (de tip PCR sau antigen), efectuat nu mai devreme de a cincea zi de la intrarea în Republica Austria”, arată un comunicat MAE.

Călătorii trebuie să prezinte confirmarea înregistrării online, în format electronic sau tipărit. În situația în care nu este posibilă înregistrarea online, în mod excepțional, se poate opta pentru completarea formularului tipizat și semnat olograf.

sursa

Un bărbat de 30 de ani, din Chișinău, răpus de Covid. În total 18 persoane infectate au decedat în ultimele 24 de ore
Articolul anterior
Cristiano Ronaldo împlineşte astăzi 36 de ani. Juventus ,,i-a făcut” un cadou de 32 de milioane de euro
Articolul următor
Alte articole interesante