Reprezentanta Ucrainei a refuzat participarea la Eurovision

Reprezentanta Ucrainei la Eurovision, Alina Pash, a refuzat să participe la concurs. Selectată pentru concursul internațional, interpreta a fost în centrul unui scandal după ce s-a dovedit că a vizitat Crimeea după anexarea acesteia la Rusia, relatează gazeta.ru.

Ea și-a anunțat refuzul pe Instagram.

„Sunt cetățean al Ucrainei, respect legile Ucrainei, încerc să duc tradițiile și valorile Ucrainei în lume. La ce a rezultat această poveste nu este deloc ceea ce am pus în piesa mea. Sunt un artist, nu un politician. Nu am o armată de oameni de PR, manageri, avocați care să reziste atacului, piratarii rețelelor mele de socializare, amenințări”, a scris Pash.

Alina Pash a fost acuzată că a furnizat un certificat fals de trecere a frontierei din partea ucraineană. Pash însăși a dat vina pentru asta pe directorul ei.

Fiul purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a luptat şase luni în Ucraina

Nikolai Peskov a simţit că este de datoria sa să lupte pentru ,,patrie”, motiv pentru care la finalul perioadei a fost decorat cu medalia pentru curaj.

Fiul purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, Nikolai Peskov, a susţinut o conferinţă de presă în care a explicat de ce a decis să lupte în Ucraina cu forţa mercenară Wagner.

„Am considerat că este datoria mea… Nu puteam să stau pe margine şi să-mi privesc prietenii şi alţi oameni cum merg acolo. Cât am fost angajat în luptă, a trebuit să-mi schimb numele de familie. Nimeni nu ştia cu adevărat cine sunt” a declarat Nikolai.

Copiii personalităţilor guvernamentale şi ai elitei Rusiei au primit critici în trecut pentru că nu au luptat în Ucraina.

Însă fiul cel mare al lui Peskov a răsturnat toate aşteptările: a servit în armata mercenară timp de aproape şase luni şi a fost decorat cu Medalia pentru curaj.

sursa

Germania lansează una dintre cele mai accesibile oferte de transport în comun din lume

Germania lansează, luni, 1 mai, una dintre cele mai accesibile oferte de transport în comun din lume, încurajând consumatorii să renunțe la mașini.

Germania investește 107 milioane de euro pentru ecologizarea a 7000 de  autobuze diesel - Mobilitate.eu

Conform Ziarului Financiar, pentru doar 49 de euro (54 de dolari) pe lună, germanii beneficiază de călătorii nelimitate în toate autobuzele, metrourile şi tramvaiele din fiecare municipalitate din ţară. Aceasta înseamnă că, cu un singur bilet – care se reduce la mai puţin decât costul unui espresso pe zi – puteţi merge cu autobuzele pe malul lacului Constance, la graniţa cu Elveţia, şi puteţi traversa portul din Hamburg, la Marea Nordului, transmite Mediafax.

Trenurile locale şi regionale sunt incluse în aşa-numitul „Deutschland-Ticket”, dar nu şi serviciile interurbane mai rapide, deoarece ideea este de a încuraja oamenii să redirecţioneze călătoriile pe distanţe scurte.

Abonamentul se bazează pe popularul bilet de 9 euro care a fost introdus vara trecută pentru a ajuta la gestionarea crizei energetice declanşate de războiul din Ucraina. În timp ce noua ofertă este considerabil mai scumpă, durata propusă de cel puţin doi ani depăşeşte cu mult perioada de probă de trei luni a predecesorului său şi indică faptul că transportul public devine o componentă a politicii naţionale, mai degrabă decât un simplu serviciu local.

Ca parte a lansării, cancelarul Olaf Scholz a vizitat joi un depou de autobuze din Berlin, susţinând planul, dar şi legându-şi reputaţia de succesul acestuia.

Schimbarea este extrem de necesară, deoarece Berlinul, unde se află sediile BMW, Mercedes-Benz şi Porsche, nu a reuşit să reducă prea mult emisiile din transporturi. Sectorul a ratat în mod regulat obiectivele de reducere a emisiilor de dioxid de carbon şi este departe de ritmul necesar pentru a reduce aproape la jumătate poluarea până în 2030.

Papa Francisc s-a rugat în faţa a peste 100.000 de oameni, la Budapesta

Papa Francisc se află în Ungaria, în ultima zi a vizitei sale, iar astăzi a oficiat o litughie extraordinară cu o rugăciune specială dedicată Fecioarei Maria, într-o piaţă din Budapesta.

Papa Francisc s-a rugat în faţa a peste 100.000 de oameni, la Budapesta

Peste 100.000 de oameni s-au adunat la liturghia oficiată de Papa Francisc.

Suvernul Pontif a venit, în această dimineaţă, în piaţa din Budapesta, i-a salutat pe credincioşi şi chiar a luat în braţe doi copii, transmite antena3.ro.

Papa Francisc a oficiat slujba, care a durat aproximativ o oră, de pe un scaun făcut la comandă după solicitările Vaticanului. Totodată, suveranul s-a folosit şi astăzi de un scaun cu rotile pentru a participa la pregătirile pentru slujbă, la fel cum a făcut şi în zilele precedente.

Măsurile de securitate sunt unele excepţionale. Pe toate clădirile din piaţă au fost poziţionaţi lunetişti, iar peste 300 de agenţi au avut grijă ca evenimentul să se desfăşoare fără incidente.

Îngrozitor. Un individ de 52 de ani din Glodeni și-a forțat fiica să întrețină relații sexuale cu el
Articolul anterior
Fiul de 2 ani al unei vloggere populare s-a înecat în piscină, în timp ce mama sa filma pentru un site online
Articolul următor