Rihanna, criticată dur după ce a pozat în „măicuță sexy” pe coperta unei reviste

Rihanna, una dintre cele mai influente figuri din industria muzicală și a modei, a stârnit valuri de critici după ce a apărut pe coperta revistei Interview într-o ipostază controversată, cea de „măicuță sexy”. Această alegere stilistică a atras nemulțumirea comunităților religioase și a fanilor din întreaga lume, provocând un adevărat furt în spațiul online, scrie clickpentrufemei.ro.

Rihanna a purtat straie de măicuță

Imaginea îndrăzneață a cântăreței, îmbrăcată în straie bisericești cu o atitudine provocatoare și o mică cruce pe față, a fost interpretată de mulți ca o ofensă adusă credincioșilor. În contextul acesta, rețelele sociale au fost inundate de comentarii critice, unii acuzând-o pe Rihanna de blasfemie și de sexualizarea religiei.

Unul dintre internauți a exprimat: „M-am săturat de imaginea asta care nu e deloc sfântă!”, în timp ce altul a adăugat: „O ador pe Rihanna, dar n-am înțeles niciodată această obsesie de-a sexualiza religia!”. Alți comentatori au mers și mai departe, întrebându-se dacă această abordare nu constituie blasfemie și deplângând modul în care creștinismul este reprezentat în manieră derogatorie.

De asemenea, au fost voci care au pus sub semnul întrebării întreaga industrie a modei, criticând alegerea unei celebrități de calibrul Rihannei de a participa la un astfel de pictorial. În contrast, susținătorii cântăreței au sărit în apărarea acesteia, argumentând că numeroase costume de Halloween reprezintă măicuțe în manieră similară și că acestea nu sunt criticate în aceeași măsură.

Această controversă nu este singulară în cariera Rihannei, artistă cunoscută pentru îndrăzneala sa stilistică și abordările la limita decenței. Totuși, recentul pictorial pare să fi declanșat reacții mai aprinse decât oricând. Discuțiile în jurul acestei apariții aduc în prim-plan întrebări legate de libertatea de exprimare a artiștilor și limitele decenței și respectului față de credință și simbolurile religioase.

Ce au scos medicii din stomacul unei fetițe care și-a mâncat părul timp de mai mulți ani

Mia, o fetiță de șapte ani, a trecut printr-o operație de cinci ore pentru a i se extrage o minge de păr de 15 centimetri din stomac. În martie, Mia a fost transportată de urgență la spitalul din Newcastle, acuzând dureri abdominale severe și greață, informează BBC.

Medicii au descoperit că 80% din intestinul ei era blocat de o minge de păr, acumulată în urma obiceiului de a-și mesteca și mânca părul timp de cinci ani. Această afecțiune rară, cunoscută sub numele de Trichofagie sau Sindromul Rapunzel, afectează în principal adolescentele și poate fi cauzată de stres, anxietate sau căutarea de confort.

„Dacă nu ar fi intervenit când au făcut-o, ea nu ar mai fi aici”, a declarat mama Miei, precizând că anterior, medicii i-au spus să nu-și facă griji în legătură cu obiceiul fiicei sale de a-și mesteca părul.

Mia a explicat că mestecatul părului era un „lucru de confort”, însă mama copilei a descris vederea mingii de păr drept „oribilă”. Ea crede că această afecțiune este mai frecventă decât se crede și îndeamnă părinții să ia în serios obiceiul copiilor de a-și mesteca părul.

„Nu vreau ca nimeni altcineva să experimenteze prin ce am trecut noi ca familie”, a spus ea.

După operație, Mia s-a recuperat complet și s-a întors la școală. Ea le-a transmis un mesaj celorlalți copii: „Nu-ți mânca părul. S-ar putea să nu fii la fel de norocos ca mine și dacă o faci, îți va provoca multă durere”.

sursa

Vacanță ieftină în Grecia! Insula discretă care atrage tot mai mulți turiști, mai accesibilă decât Santorini. Imagini de poveste

Înainte de începerea sezonului estival, ofertele de vacanță pentru Grecia sunt la mare căutare. De cele mai multe ori, turiștii caută variante accesibile de cazare, însă țin cont și de serviciile puse la dispoziție de hoteluri. Insula Santorini este inclusă pe lista destinaților exclusiviste, având în vedere prețurile piperate ale unităților de cazare din zonă. O alternativă mai ieftină, însă la fel de impresionantă este insula Serifos, scrie evz.ro.

O destinație mai accesibilă decât Santorini sau Mykonos, Serifos este căutată mai ales de cei care fug de aglomerație. Insula oferă o gamă largă de experiențe pentru turiști, inclusiv pentru cei pasionați de istorie, precum și de secretele  Greciei antice. De altfel, turiștii vin un această regiune și în afara sezonului estival.

În această perioadă, temperaturile medii variază între 15-20 de grade Celsius, iar în timpul verii de situează între 25-30 de grade. În zilele toride, mercurul poate urca în termometre până la 35 de grade Celsius.

Destinația ideală pentru turiștii pasionați de istorie

Numele insulei este legat de numeroase legende. Localnici spun că Serifos a fost locuită de ciclopi. De altfel, în centrul acesteia se află peștera ciclopului Polifem, celebră prin mitul lui Ulise.

Satul Chora se află în inima insulei și  oferă o priveliște spectaculoasă asupra Golfului Livadi. Zona se aseamănă puternic cu Santorini. Casele mici și albe, străduțele înguste și însorite sau numeroasele lăcașuri de cult amintesc de această destinație faimoasă.

Tragedie în Capitală! Un tânăr s-a înecat în lacul de la Valea Morilor, în această seară

Un tânăr s-a înecat în lacul de pe teritoriul parcului Valea Morilor din Chișinău. Trupul neînsuflețit al victimei a fost recuperat din apă de salvatori în această seară. Informațiile au fost confirmate pentru NM de purtătoare de cuvânt a Poliției capitalei, Natalia Stati, scrie NM.md

Oamenii legii au fost alertați pe 21 mai, la ora 18:04, că un tânăr s-ar fi înecat în lacul din parcul Valea Morilor. La fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate. În urma lucrărilor subacvatice efectuate de angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, trupul neînsuflețit al tânărului a fost scos din apă.Toate circumstanțele se stabilesc.

Grecia oferă vacanțe gratuite pentru turiștii care au fugit de incendiile de anul trecut
Articolul anterior
Cel mai cancerigen ingredient folosit în perioada postului: Se găsește în toate aceste alimente!
Articolul următor