România, pe locul șase la producția de mașini în UE. Din fabricile românești ies mai multe autoturisme decât din Italia și Ungaria

România se află pe locul șase la producția de mașini în Uniunea Europeană, cu o medie de peste 40.000 de mașini pe lună. România produce mai multe mașini decât țări precum Italia și Ungaria, dar mai puține decât Cehia și Slovacia, relatează Agenția BTA și Rador, citat de G4Media.

Cel mai recent raport al Asociației Producătorilor Europeni de Automobile (ACEA) pentru perioada ianuarie-septembrie arată că în această perioadă au fost produse aproape 50 de milioane de mașini la nivel mondial. China este pe primul loc, cu 16,3 milioane, iar SUA este pe locul doi, cu 5,3 milioane de mașini. 7,96 milioane de mașini au fost produse în Uniunea Europeană, în creștere cu 5,8% față de aceeași perioadă din 2021, arată datele.

În România, în primele nouă luni ale anului 2022, au fost produse 376.000 de mașini, dintre care în jur de 60% au fost autoturisme Dacia și 40% au fost Ford. Germania este pe primul loc în Europa cu 2,4 milioane de autoturisme, dar cu mult sub producția din 2019, care a fost de 3,4 milioane. Spania este pe locul al doilea cu 1,27 milioane, iar Cehia, Slovacia și Franța completează primele cinci locuri. România este pe locul șase. În top 10 se află de asemenea Italia, Ungaria, Belgia și Suedia.

România este singura țară în care producția în acest an a fost mai mare decât în 2019, a arătat Asociația. Cea mai mare scădere procentuală a fost raportată în Franța, unde producția a scăzut cu peste 40%, de la 1,2 milioane de mașini la mai puțin de 700.000, arată datele ACEA. În Cehia au fost produse în jur de 910.000 de autoturisme, scăderea fiind de 10%. În același timp, Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) a anunțat recent că producția națională de automobile a crescut cu 27,7%, în primele zece luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 425 423 de mașini.

O femeie, constrânsă să întrețină raporturi sexuale cu un individ care o șantaja cu publicarea unor videouri cu caracter intim

Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI anunță reținerea unui bărbat din Strășeni, de 26 de ani, care ar fi constrâns-o pe o femeie să continue întreținerea raporturilor sexuale cu el, prin șantajarea cu răspândirea secvențelor filmate în timpul actelor sexuale de până atunci.

Mai mult decât atât, bărbatul i-a încălcat viața privată și prin faptul că a înregistrat scenele sexuale fără acordul femeii. După o serie de amenințări că le-ar prezenta apropiaților femeii înregistrările, acesta a trecut la fapte și i le-a transmis fostului soț al acesteia, în afara țării. Astfel, după faptele care durau din iulie 2023, femeia cu vârsta de 34 de ani a depus o plângere la autorități, care au purces la reținerea acestuia, cu suportul mascaților din BPDS “Fulger”, și ridicarea telefonului care conține imaginile intime. Urmărirea penală continuă, timp în care persoana beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Concert în Orășelul European din PMAN, de 9 Mai

Mâine, 9 mai, pe scena din PMAN, peste 1000 de copiii din instituțiile educaționale din municipiul Chișinău vor încânta publicul cu talentul și entuziasmul lor. Colectivele de copii sunt din diverse instituții de învățământ extrașcolar ale Direcției Generale Educație, printre care se numără: CCC „Ghiocel”, CAE „Curcubeul”, CCC „Floarea Soarelui”, CEE „Lăstărel” și CCC „Luceafărul”, vor evolua cu programe culturale și artistice.

În Orășelul European din Piața Marii Adunări Naționale, Primăria Chișinău va avea 2 corturi cu informații despre proiectele pe care le desfășoară împreună cu partenerii de dezvoltare.

În primul cort vor fi prezentate informații despre toate proiectele iar cel de-al doilea cort va fi dedicat tinerilor și activităților Centrelor municipale de Tineret.

Chișinăul are un portofoliu de aproape 3 miliarde de lei, care cuprinde proiecte în domeniul eficienței energetice, reabilitarea drumurilor, Proiectul „Deșeuri Solide Chișinău”, restabilirea rețelelor de apeduct și canalizare, reabilitarea râului Bîc și multe altele ce includ domeniul social, educațional, tineret și lansarea afacerilor.

La corturile Primăriei Chișinău vor fi desfășurate diverse activități pentru toate vârstele.

Vor fi sesiuni de discuții cu vizitatorii, prezentări de proiecte, joc de șah cu campioni (juniori și seniori), quiz despre Chișinău cu premii, spațiu special amenajat pentru distracția copiilor.

Prima reacție a Nataliei Barbu după Eurovision: „Nu e despre voce! Este foarte politic”

Natalia Barbu a suferit înfrângere ieri seara la cel mai important concurs de voci, Eurovision Song Contest 2024, așa că Moldova nu a reușit să se califice de această dată în marea finală. Artista a oferit prima reacție, după ce a aflat rezultatul televotului, declarând că e un concurs politizat, scrie cancan moldova.

„Încă o dată ne convingem ce concurs e. Nu este vorba despre voce. Este foarte politic și nu contează pentru că piesa mea e despre lumină, e despre frumos și eu sunt convinsă că m-am conectat cu foarte multă lume, doar că acest concurs probabil că nu e doar despre asta. Sunt convinsă că m-a votat foarte multă lume și trebuia să trec în finală. . .Bineînțeles că sunt momente când o țară ca a noastră are șanse să urce chiar foarte sus, dar asta așa uneori, ca să nu ne răsfețe prea mult. . .Eu mulțumesc lui Dumnezeu pentru această experiență în sine. A fost frumos și eu cred că dacă am ajuns aici, în acest concurs, nu am ajuns degeaba, pentru că de acum încolo începe o etapă nouă și frumoasă în cariera și în viața mea”.

Interpreta noastră a urcat pe scenă sub numărul 11, cu piesa „In The Middle”. Vedeți mai jos prestația.

Maxim Galkin a subliniat încă o dată că ,,visul său este pacea în Ucraina”: Vreau ca Ucraina să fie independentă și fericită
Articolul anterior
Protest la Cupa Mondială! Motivul pentru care fotbaliştii germani şi-au acoperit ostentativ gura pe fotografia echipei
Articolul următor