România trimite medici și medicamente în Republica Moldova, pentru a trata pacienții cu Covid-19

În perioada următoare, România va trimite în Republica Moldova o echipă de medici care va ajuta personalul medical ce se află în prima linie de luptă împotriva Covid-19, dar şi materiale de protecţie: măşti, materiale sanitare, materiale de protecţie și medicamente.

separator
România oferă ajutor Republicii Moldova în contextul pandemiei de Covid-19. Mai exact, va trimite o echipă de medici care vor ajuta spitalele din țara noastră. Totodată, autoritățile de la București vor oferi echipamente de protecție, dar și medicamente.

Despre aceasta a anunțat astăzi președintele României, Klaus Iohannis.

„Acolo situaţia este complicată şi România, care se consideră un partener important, va pregăti două măsuri importante. O echipă de medici se va deplasa acolo pentru a ajuta spitalele de acolo să facă faţă mai bine acestei epidemii”, a declarat Klaus Iohannis.

„O a doua acţiune va consta în trimiterea de măşti, materiale sanitare de protecţie, ba chiar medicamente din rezerva noastră în Republica Moldova pentru a ajuta cetăţenii acestei ţări să treacă mai uşor peste epidemie”, a adăugat liderul de la Cotroceni.

14 lucrători medicali de la AMU Râșcani, municipiul Chișinău, diagnosticați pozitiv cu Covid-19
Articolul anterior
Europa iese din carantină. Ce măsuri au fost luate deja în mai multe țări europene?
Articolul următor
Alte articole interesante