Rusia: Burgeri mucegăiți în restaurantele care înlocuiesc McDonald’s

Restaurantele care înlocuiesc celebrul McDonald’s din Rusia, surprinse servind burgeri mucegăiți clienților, după ce gigantul a părăsit țara din cauza invaziei Ucrainei.

Rusia: Mâncare mucegăită și expirată în restaurantele care înlocuiesc McDonald's-ul

McDonald’s Corporation a ieșit complet din Rusia la începutul acestui an, vânzând toate restaurantele pe care le deținea unui licențiat local, în luna mai. Sub noul nume, Vkusno & Tochka, sau „Gustos și atât”, 50 de restaurante din Moscova și din jur s-au redeschis în iunie, transmite Știrileprotv.ro
 

Cei care obișnuiau să mănânce des acest tip de mâncare, s-au plâns că au găsit mucegai pe chiflele burgerilor lor, în mai multe magazine, potrivit Ksenia Sobchak, o vedetă a unei televiziuni și cea mai proeminentă femeie politiciană a opoziției ruse.

În burgerii rusești s-au găsit și „picioare de insectă”

„Vkusno & Tochka vinde burgeri cu mucegai”, a postat Sobchak pe canalul său Telegram, adăugând: „Se pare că nu prea respectă standardele McDonald’s, cel puțin în ceea ce privește controlul calității produselor. Astăzi au fost înregistrate cel puțin trei cazuri de burgeri cu chifle mucegăite vândute clienților.

Când a preluat magazinele McDonald’s, Vkusno & Tochka au promis că va fi „la fel, dar mai bine”.

Un alt client a adăugat: „Nu cred că este în regulă când găsești mucegai”.

Imaginile arată mucegaiul sinistru, iar Sobchak a spus conducerii: „Înțelegeți, băieți, nu trebuie să otrăviți oamenii”.

Alte plângeri care vizează noul lanț rusesc sunt lipsa cărnii în cheeseburgerii și sosurile de brânză cu termene de valabilitate expirate. Unii consumatori au postat imagini cu „picioare de insecte” în mâncarea lor.

Consumatorii au protestat, de asemenea, și că faimoșii cartofi prăjiți sunt „triști” în comparație cu cei de la McDonald’s.
CEO-ul Vkusno & Tochka, Oleg Paroev, a declarat că toate cele 850 de foste restaurante McDonald’s vor fi deschise până în septembrie sub noul nume.

Primul McDonald’s din Rusia s-a deschis în centrul Moscovei în urmă cu mai bine de trei decenii, la scurt timp după căderea Zidului Berlinului. A fost un simbol puternic al diminuării tensiunilor din Războiul Rece dintre Statele Unite și Uniunea Sovietică.

McDonald’s a fost primul restaurant fast-food american deschis în Uniunea Sovietică, care s-a prăbușit în 1991. Decizia gigantului McDonald’s de a pleca a venit la scurt timp după ce alte companii americane din industria alimentară și a băuturilor, inclusiv Coca-Cola, Pepsi și Starbucks, au întrerupt sau au închis operațiunile în Rusia, din cauza războiului din Ucraina.

sursa

Indemnizația unică la naștere va crește până peste 21 mii lei

„Știu că veniturile sunt cea mai mare preocupare a oamenilor. Vă asigur că a Guvernului – tot. Suntem alături de cetățeni și venim cu ajutor mai mare când este nevoie și că direcția în care ne mișcăm este în interesul oamenilor – să creștem treptat veniturile tuturor moldovenilor”, a spus Premierul Dorin Recean, informează oficial.md.

Astfel, el a anunțat că, Legea bugetului asigurărilor sociale în 2025 include:

Indexarea pensiilor:

De la 1 aprilie 2025, pensiile și prestațiile sociale sub 16.100 lei vor fi indexate cu 6,1%.

Creșterea pensiei minime:

De la 1 mai 2025, pensia minimă pentru limită de vârstă va fi de 3.300 lei pentru persoanele cu stagiu de cotizare (40 de ani). Implementăm inițiativa președintei Maia Sandu.

Victimele represiunilor politice:

Majorare de 250 lei la alocația lunară de stat.

Sprijin pentru familii:

De la 1 ianuarie 2025, indemnizația unică la nașterea copilului va crește la 21.350 lei.

Un polițist de frontieră a înfruntat flăcările pentru a salva un copil

Un polițist de frontieră de la PTF Leușeni, a demonstrat ce înseamnă să fii un adevărat erou, punându-și viața în pericol pentru a salva un copil din flăcările ce cuprinseseră un apartament, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Vigilența și simțul responsabilității acestui angajat s-au dovedit esențiale atunci când a observat fumul dens care ieșea dintr-un apartament de la primul etaj al blocului unde locuiește. Fără ezitare, a acționat imediat, conștient de gravitatea situației. Împreună cu un alt locatar, a alergat spre apartamentul în flăcări, unde au găsit o minoră inconștientă, aflată într-o stare critică din cauza inhalării de fum.

Intervenția rapidă a polițistului de frontieră a făcut diferența dintre viață și moarte. Salvatorii și echipele de urgență de la Direcția pentru Situații de Urgență și Ambulanță au ajuns la scurt timp, iar fetița a fost preluată și stabilizată. Datorită curajului și spiritului său de sacrificiu, copila se află acum în afara oricărui pericol.

Agent-șef principal Denis Cebotari s-a învrednicit de o diplomă și un trofeu din partea Consiliului raional Ungheni pentru curajul, bărbăția și spiritul de sacrificiu, manifestate în timpul intervenției.

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră se mândrește de eroismul și dăruirea colegului nostru. Acest exemplu ne demonstrează încă o dată cât de dedicați sunt polițiștii de frontieră în a proteja comunitatea, nu doar la frontieră, ci și în fața pericolelor din viața de zi cu zi.

Serviciile de stare civilă vor fi digitalizate, iar înregistrarea căsătoriei va fi posibilă și la notar

Serviciile publice de înregistrare a faptelor și evenimentelor de stare civilă vor fi modernizate. Guvernul a aprobat un proiect de lege care schimbă conceptul de transcriere a actelor de stare civilă, redefinește noțiunea de „acte de stare civilă” și permite notarilor să înregistreze căsătoriile, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

O schimbare majoră este eliminarea procesului clasic, care presupunea cel puțin o vizită la Agenția Servicii Publice (ASP) pentru ridicarea certificatului pe suport de hârtie. De acum, faptele și evenimentele de stare civilă vor fi înregistrate electronic, iar extrasele vor fi emise în format digital. Documentele de naștere, căsătorie, divorț, schimbare de nume sau deces vor fi disponibile pe hârtie doar la cerere. În consecință, instituțiile publice și private nu vor mai solicita cetățenilor dovezi în format tipărit, accesând direct informațiile prin platforme electronice, precum MConnect și SIC Access-Web.„Trebuie să ne asigurăm că serviciile publice digitalizate sunt utilizate și de sectorul privat, pentru a nu ne limita doar la instituțiile statului. Vă rog să ne asigurăm că toți pot utiliza semnătura digitală, fără a mai avea nevoie de ștampila umedă”, a menționat premierul Dorin Recean. O altă noutate este extinderea competențelor notarilor care vor putea înregistra căsătorii, oferind cetățenilor o opțiune mai accesibilă și rapidă. De asemenea, toate faptele și evenimentele de stare civilă produse în afara țării vor fi integrate în baza de date a ASP, fiind eliberate documente de stare civilă în format electronic.Prin acest proiect, Ministerul Justiției, în colaborare cu Agenția Servicii Publice și Agenția de Guvernare Electronică, urmăresc să simplifice procesarea cererilor și să reducă birocrația. Astfel, cetățenii vor beneficia de servicii mai eficiente și interacțiuni mai facile cu autoritățile.

Colonița: Un copil de 9 ani, lovit mortal de un șofer de 19 ani
Articolul anterior
Peste 200.000 cazuri de Covid, confirmate în Franța în doar o zi
Articolul următor