Rușii au bombardat un hipermarket din Harkov. Cel puțin doi morți. Se crede că ar fi fost peste 200 de persoane înăuntru

Cel puțin două persoane au fost ucise sâmbătă după ce rușii au lovit un hipermarket cu produse pentru construcții din Harkov și în care era posibil să fi fost peste 200 de persoane la momentul atacului, potrivit președintelui Volodimir Zelenski relatează AFP, conform Hotnews.

Hipermarket din Harkov atacat de rusi Foto: Captura video

Oleg Siniegubov, guvernatorul regional Harkov, a declarat pe Telegram că până acum sunt înregistrate 24 de persoane rănite, pe lângă cele două decese, după ce două bombe ghidate au lovit hipermarketul de bricolaj.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat sâmbătă că „mai mult de 200 de persoane” ar fi putut fi în interiorul hipermarketului lovit de ruși sâmbătă.

„În prezent, se crede că peste 200 de persoane ar fi fost în interiorul hipermarketului. Toate serviciile sunt deja la fața locului pentru a ajuta la salvarea oamenilor și la stingerea incendiului”.

„Știm sigur că sunt doi morți”, a declarat primarul orașului, Igor Terehov, pe Telegram.

Guvernatorul regional Oleg Sinegoubov a raportat patru răniți în urma atacului.

Potrivit lui Sinegoubov, două bombe aeriene ghidate au lovit hipermarketul, iar incendiul se întinde pe 15.000 de metri pătrați.

„Un număr mare de oameni sunt dispăruți. Sunt mulți răniți. Se pare că atacul a avut loc într-un centru comercial unde erau mulți oameni – acesta este terorism pur”, a spus primarul Igor Terekhov.

Imagini postate pe rețelele de socializare ucrainene au arătat clădirea în flăcări și o coloană uriașă de fum negru.

Orașul Harkov, care avea 1,5 milioane de locuitori înainte de război și situat lângă granița cu Rusia în nord-estul Ucrainei, este vizat în mod regulat de forțele Moscovei, care au lansat o ofensivă terestră în regiune pe 10 mai.

Această ofensivă le-a permis să cucerească mai multe localități și să forțeze Kievul să trimită întăriri valoroase în acest sector. Ucraina, însă, a asigurat vineri că acest atac a fost „oprit”.

VIDEO! Piesa lui Carla’s Dreams „Sub pielea mea” a căpătat o nuanță deosebită, în interpretarea unui cor militar din Rusia

Piesa lui Carla’s Dreams „Sub pielea mea” a căpătat o nuanță cu totul deosebită, în interpretarea unui cor militar din Sankt-Petersburg, Rusia, scrie UNIMEDIA.

Tânărul din imaginile postate pe TikTok cântă în limba română și pare să se descurce de minune cu versurile.

„Acest tânăr poate reinterpreta orice piesă”, se menționează pe pagina de TikTok a Corului Armatei Ruse.

Internauții i-au apreciat talentul la maxim.

Deși înregistrarea este din 2020, aceasta s-a viralizat acum pe rețele.

Maia Sandu a participat la ceremonia depunerii Jurământului absolvenților de la medicină

Maia Sandu a participat la ceremonia depunerii Jurământului medicului și farmacistului de către absolvenţii USMF.

”Azi le-am mulțumit celor 1025 de absolvenți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie pentru că au ales această carieră responsabilă și i-am felicitat pentru perseverență și disciplină de învățare.

Dragi viitori doctori, ați depus jurământul medicului și farmacistului – un angajament sacru și onest de a salva vieți și de a ajuta oamenii să fie sănătoși. Veți avea provocări, veți avea nopți nedormite, dar veți avea cea mai înaltă satisfacție – o viață în slujba altor vieți.

Îmi exprim recunoștința pentru profesionalismul și dăruirea tuturor medicilor din Moldova și mizez pe implicarea și energia tinerilor specialiști, pe care îi îndemn să aleagă să lucreze în beneficiul oamenilor acasă, în Republica Moldova. Doar anul trecut, salariile tuturor medicilor, asistenților medicali și infirmierelor au crescut în medie cu 15%. În ultimii trei ani, Guvernul a investit circa 2,4 miliarde de lei pentru renovarea spitalelor din țară. Iar tinerii medici care lucrează în regiunile rurale primesc, la angajare, o indemnizație de 120 de mii de lei într-o singură tranșă. Știm că mai rămân multe de făcut pentru sistemul de sănătate, dar pas cu pas vom reuși să parcurgem drumul ambițios pe care am pornit împreună.”, scrie președintele într-o postare.

Telenovelă politică în România: un primar și-a ”zdrobit” nevasta la alegerile locale

Locuitorii comunei Gogoşu, judeţul Mehedinţi, au fost martorii unor alegeri locale neobișnuite, în care pentru funcția de primar s-au confruntat actualul edil, Jean Rogoveanu, și fosta sa soție, Ileana-Codruța Rogoveanu, aflați în plin proces de divorț pe parcursul campaniei electorale.

Învingător a fost Jean Rogoveanu (PSD), care și-a menținut funcția cu 71,4% din voturi, adică 859 de voturi. Pe locul al doilea s-a clasat fosta sa soție, Ileana-Codruța Rogoveanu (PNL), cu 27,93% din voturi, reprezentând 336 de alegători. Un al treilea candidat, Gheorghe Haneş (PMP), a obținut 8 voturi (0,67%).La alegerile locale din comuna Gogoşu au fost înscriși 3.272 de alegători pe listele electorale permanente, dintre care 1.822 s-au prezentat la urne.

Primarul Jean Rogoveanu a declarat pentru presa locală că fosta sa soție și-a depus candidatura din răzbunare. Cei doi s-au căsătorit în 2009, iar divorțul a fost pronunțat în luna mai a acestui an.

Jean Rogoveanu a fost implicat anterior într-un scandal după ce a achiziționat, din fonduri publice, trei telefoane mobile în valoare de 6.000 de euro, aparatele fiind folosite de el, viceprimar și o angajată a Primăriei Gogoşu.

sursa

Un aparat de zbor, în flăcări, ar fi căzut în raza raionului Ialoveni. Poliția face cercetări
Articolul anterior
Autoritatea Aeronautică Civilă infirmă zvonurile despre căderea unui aparat de zbor
Articolul următor