Rușii au prins orașul Bahmut într-o menghină, iar Kievul ia în calcul retragerea: „Acesta ar putea fi sfârșitul. Avem nevoie de un miracol”

După luni de zile în care au rezistat atacurilor necontenite, trupele ucrainene din Bahmut se aflau miercuri într-o situație tot mai dificilă, închise de forțele ruse la est, nord și sud, cu o singură rută de aprovizionare de câțiva kilometri lățime spre vest, scriu Le Monde, Reuters și CNN.

Rușii au prins orașul Bahmut într-o menghină, iar Kievul ia în calcul retragerea: „Acesta ar putea fi sfârșitul. Avem nevoie de un miracol”

Confruntări dramatice erau în curs de desfășurare miercuri, în Bahmut, unde apărătorii ucraineni s-au confruntat cu valuri după valuri de atacuri rusești. După luni de lupte intense, orașul este acum prins ca într-o menghină de forțele ruse, care se apropie dinspre nord și sud de apărarea ucraineană.

Kievul a dat de înțeles că ar putea lua în calcul o retragere strategică din orașul aflat în Donbas, în estul țării, deși anunțul nu a venit de la cel mai înalt nivel.

„Armata noastră va cântări în mod evident toate opțiunile. Până acum au ținut orașul, dar, dacă va fi nevoie, se vor retrage strategic”, a declarat pentru CNN Alexander Rodnianski, consilier economic al președintelui Volodimir Zelenski.

„Nu vom sacrifica toți oamenii noștri pentru nimic”, a asigurat el.

După ce a promis în 2022 decembrie că va face totul pentru a apăra orașul „cât mai mult timp posibil”, prețedintele Zelenski a recunoscut și el marți seara că situația de pe teren este extrem de dificilă.

„Rusia nu-și numără deloc oamenii, trimițându-i în mod constant să ne atace pozițiile”, a declarat el.

Miercuri, forțele Moscovei au lansat de asemenea asalturi asupra orașelor Donețk Liman, Avdiivka și Șahtar, care, împreună cu Bahmut, au fost principalele ținte ale ofensivei rusești timp de mai multe săptămâni, a declarat Statul Major General al Ucrainei, în raportul său zilnic, scrie Radio Europa Liberă.

Trupele ucrainene au respins peste 85 de atacuri inamice într-o zi, a precizat armata, o creștere puternică în comparație cu cele 60 de atacuri din precedentele 24 de ore.

Rușii au prins orașul Bahmut într-o menghină, iar Kievul ia în calcul retragerea: „Acesta ar putea fi sfârșitul. Avem nevoie de un miracol”

„Acesta ar putea fi sfârșitul”

Bătălia pentru orașul care a devenit un simbol al rezistenței ucrainene pare să fi ajuns la apogeu. Trupele ruse susținute de luptători din organizația privată Wagner au făcut progrese semnificative în ultimele zile în încercarea de a încercui localitatea.

În ultimele luni, organizația de mercenari a aruncat în luptă zeci de mii de oameni, mulți dintre ei recrutați din închisorile țării – atacuri cu o rată de mortalitate uriașă, potrivit estimărilor occidentale și chiar potrivit declarațiilor făcute de șeful Wagner Evgheni Prigojin.

Statul major ucrainean nu a mai oferit detalii cu privire la continuarea operațiunilor, iar soarta Bahmutului rămâne incertă. Dar convoaie de soldați continuau să intre și să părăsească orașul dinspre est, pe o bandă de câțiva kilometri lățime, în timp ce în centru, militarii continuau să apere cartierele desfigurate de lupte, scrie Le Monde.

Orașul avea 70.000 de locuitori înainte de război. Acum, în afară de unii civili care par să fi devenit insensibili la explozii, străzile localității mai sunt folosite doar de vehicule militare nemarcate care circulă cu viteză mare.

Duminică, într-o discuție cu jurnaliștii Le Monde, un soldat care s-a identificat sub numele „Otta” a estimat că orașul ar mai putea rezista o săptămână, poate două, „cu puțin noroc”.

Otta face parte din regimentul belarus Kastus-Kalinowski, ai cărui soldați, opozanți ai regimului dictatorului de la Minsk, Alexandr Lukașenko, sunt aliați ai armatei ucrainene. Unii dintre soldați sunt prezenți pe acest front încă din noiembrie. Și sunt pesimiști.

„Acesta ar putea fi sfârșitul. Avem nevoie de un miracol aici”, a spus Otta pentru Le Monde.

În timp ce tovarășii săi spun că nu și-au pierdut nimic din determinare, alții recunosc că situația de pe linia frontului din cel mai disputat oraș din Donbas nu este deloc bună.

„Bahmut este probabil în pericol să cadă”, a admis și „Batya”, un bărbat al cărui fiu de 22 de ani luptă și el în regiment.

Potrivit acestuia, rezistența ucraineană din orașul care are o valoare strategică limitată pentru forțele Kremlinului, a avut drept principal beneficiu „uciderea multor ruși”.

„Au pierdut atât de mulți oameni și totuși continuă să atace”, a observat un alt militar, Kai.

„Este înfricoșător”

Luni, generalul Oleksandr Sirski, comandantul forțelor terestre ucrainene, a admis și el că situația din Bahmut a devenit extrem de tensionată.

„În ciuda faptului că a suferit pierderi semnificative, inamicul a aruncat în luptă cele mai bine pregătite unități de asalt ale (mercenarilor) Wagner, care încearcă să străpungă apărarea trupelor noastre și să încerce să înconjoare orașul”, a spus el.

Conflictul este intens și în afara orașului Bahmut, în satele din jur, unde unitățile de artilerie ale armatei ucrainene trag constant asupra pozițiilor inamice. „Salam”, un tânăr soldat care s-a instalat cu camarazii săi în afara orașului le-a spus jurnaliștilor Le Monde că bombardamentele devin și ele tot mai frecvente.

„Rușii sunt din ce în ce mai aproape. În ultima vreme au fost foarte activi. Poate că trimit mai mulți soldați și echipamente”, a speculat el.

Cei intervievați de jurnaliștii străini au observat două lucruri – evidențiate în mod repetat și de analiștii occidentali. În primul rând, că victoria lui Vladimir Putin în Bahmut ar fi una simbolică și nimic mai mult, în condițiile în care localitatea nu este neapărat un punct strategic.

„Deocamdată, după luni de lupte, ei nu reușesc încă să captureze Bahmut, care este încă un oraș mic, și nu vor reuși decât dacă îl vor înconjura”, a spus un soldat.

Al doilea lucru: în cel mai rău scenariu, chiar dacă forțele Moscovei ar cuceri orașul, ele nu vor putea avansa cu ușurință dincolo de el, ținând cont de pozițiile ucrainene consolidate la vest de localitate.

În mod neașteptat, în ciuda luptelor nebune, în oraș au mai rămas câteva mii de persoane, care încearcă să supraviețuiască. Iar unii sunt deciși să nu plece.

„Este înfricoșător. Abia îmi pot mișca picioarele din cauza stresului. Dar atâta vreme cât casa mea e întreagă și eu nu sunt rănit, voi rămâne aici”, a declarat un localnic pentru Reuters.

sursa

Ucraina nu mai are soldați

Ucraina suferă de o insuficienţă a efectivelor de luptă, a declarat generalul Oleksandr Sîrski, comandantul-şef al armatei ucrainene, în urma unei controverse provocate de realocarea în forţele terestre a unor militari din forţele aeriene, scrue stirileprotv.ro.

„Trebuie să creştem numărul brigăzilor mecanizate”, a subliniat generalul Sîrski, într-o declaraţie acordată radioului ucrainean. „Dar, din păcate, capacitatea de mobilizare nu este suficientă pentru a acoperi această nevoie”, a remarcat el.

Prin urmare, pentru a consolida trupele care luptă contra armatei ruse în prima linie, sunt în prezent în curs de realocare „în limite rezonabile” efective din logistică, aprovizionare şi mentenanţă, în vederea acoperirii lacunelor şi constituirii noilor unităţi, a explicat generalul Sîrski.

Aceste precizări ale sale survin după ce unităţi ale forţelor aeriene au reclamat faptul că personal înalt calificat a fost preluat din aceste unităţi şi desfăşurat pe frontul terestru.

Dar comandamentul armatei a încetat aceste redesfăşurări, a asigurat Sîrski, subliniind că aceşti militari care sunt specialişti experimentaţi în domeniul lor „nu pot fi înlocuiţi de nimeni”.

După aproape trei ani de război cu Rusia, armata ucraineană are nevoie de noi soldaţi pentru a-şi completa pierderile, în timp ce continuă să piardă teren pe frontul de est în faţa trupelor ruse, mai numeroase şi mai bine înarmate.

”Principala problemă a Ucrainei nu este lipsa de bani, ci mai degrabă lipsa de ucraineni”

Ucraina a adoptat astfel măsuri stricte de mobilizare, dar care au condus la numeroase tentative de fugă din ţară, la coruperea unor responsabili şi la acţiuni de recrutare forţată în care ofiţerii recrutori recurg inclusiv la metode brutale. În plus, peste 60.000 de soldaţi ucraineni au dezertat în 2024, inclusiv circa 1.700 de soldaţi dintr-o brigadă instruită în Franţa şi care au părăsit neautorizat unitatea chiar înainte să ajungă pe front.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a promulgat în luna mai anul trecut un pachet legislativ care înlesneşte procedurile pentru încorporare şi înăspreşte pedepsele împotriva celor care încearcă să se sustragă acesteia, şi a redus atunci vârsta de mobilizare de la 27 la 25 de ani.

Dar aliaţi occidentali ai Ucrainei cer Kievului să coboare şi mai mult această vârstă, până la 18 ani. Principala problemă a Ucrainei nu este aceea că „duce lipsă de bani, ci mai degrabă că duce lipsă de ucraineni”, a declarat miercuri viitorul secretar de stat american în administraţia preşedintelui ales Donald Trump, Marco Rubio.

Sexul de dimineață arde mai multe calorii și te întinerește cu până la 7 ani

Se știe că dacă începi ziua cu un antrenament, acesta va stimula metabolismul, va arde calorii, iar corpul va fi mai pregătit pentru o zi plină. Oamenii de știință britanici au descoperit că acest efect poate fi obținut dacă se mizează pe sexul regulat dimineața. Sexul de dimineață întinerește corpul cu până la 7 ani, scrie alephnews.ro.

Cel mai eficient mod de a avea un aspect proaspăt este să mențineți o viață sexuală activă dis-de-dimineață. Influența întineritoare a sexului de dimineață este influențată și de nivelul semnificativ mai ridicat de testosteron din timpul orelor de dimineață ale zilei. Experții notează, totuși, că sexul la primele ore este benefic doar dacă organismul a avut în prealabil cantitatea necesară de somn odihnitor.

Potrivit unui studiu realizat de sexologul Dr. David Weeks, bărbații și femeile mai în vârstă cu o viață amoroasă activă par cu cinci până la șapte ani mai tineri decât vârsta lor reală. Cuplurile care se răsfață în îmbrățișări pasionale la trezire de cel puțin trei ori pe săptămână arată cu până la șapte ani mai tineri decât persoanele mai puțin sexuale. Secretul tinereții, spune el, este mult mai ușor de găsit decât respectarea unor regimuri alimentare stricte și a unor produse cosmetice scumpe.

Toxine

În timpul sexului, se eliberează endorfine, cunoscute ca fiind hormonul care contribuie la buna dispoziție și la refacerea pielii. Actul sexual în sine îmbunătățește circulația sângelui, ceea ce aduce mai mult oxigen la nivelul pielii și elimină mai repede toxinele acumulate și stimulează sinteza colagenului. Aceste influențe conferă pielii un aspect mai proaspăt și mai radiant și reduc formarea ridurilor. În timpul sexului se eliberează, de asemenea, hormoni de creștere, ceea ce previne apariția ridurilor.

Promovează elasticitatea pielii

Activitatea sexuală regulată este asociată cu niveluri mai ridicate de estrogen, care este esențial pentru menținerea sănătății pielii prin creșterea producției de colagen și a conținutului de acid hialuronic, care este un hidratant natural. Îmbunătățirea hidratării și a conținutului de colagen ajută la îmbunătățirea elasticității pielii.

Păr

Crește sănătatea părului. Nivelurile de estrogen sunt asociate cu un păr mai gros și mai des. Prin creșterea nivelului de estrogen, sexul poate îmbunătăți, de asemenea, sănătatea părului. Stimulează încrederea – atunci când ai o viață sexuală sănătoasă, aceasta îți poate stimula încrederea și stima de sine. Este posibil să te simți mai motivat să rămâi în formă, urmând o dietă sănătoasă și făcând exerciții fizice în mod regulat, toate acestea te pot face să te simți mai tânăr. Nu există limite în ceea ce privește numărul de ori de câte ori trebuie să faceți sex pentru a vedea rezultate. Cu toate acestea, sexul are multe beneficii dincolo de frumusețe. Pe lângă consolidarea intimității cu partenerul tău, poate ajuta, de asemenea, la creșterea ritmului cardiac și la creșterea masei musculare.

În cea de-a treia vârstă, sexul întinereste la rândul său inima.

Un alt studiu realizat de sexologii olandezi dovedește că seniorii activi din punct de vedere sexual au o memorie mai bună, iar funcțiile creierului lor sunt mai rapide.

Sexul de dimineață la adulți stimulează creșterea de noi celule în creier.

Deconectări programate de energie în unele localități

Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunță că luni, 20 ianuarie 2025, vor avea loc lucrări programate de întreținere, renovare și modernizare a rețelelor electrice, informează unica.md.

„Cerem scuze pentru eventualele incomodități, ce pot fi cauzate de întreruperea temporară în livrarea energiei electrice”, comunică Premier Energy.

Adresele și în intervalele de timp:

Chişinău, sectorul Botanica:

– str. Munceşti 793/2 în intervalul de timp între 09:30-16:30 pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric.

Chişinău, sectorul Buiucani:

– str. Dominte Timonu 1-27, 2-24, Dumitru Caraciobanu 1-27, 2-26, GheorgheTopârceanu 27, Ioan Livescu 1-21, 2-32, Ion Creangă 22, 22/2, 24, 24/1, 32, Ion Neculce 7, Lisabona 2/1, 7, 8, 8/1, 9-15, 12-14, Ştefan Neaga 56-68, 72, 63, 63A, Ştefan Neaga str-la 1-9, 6-12, Vissarion Belinski 42-52 în intervalul de timp între 09:40-17:00 pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric.

– str. Doina şi Ion Aldea-Teodorovici 8, 8/2, 10/3, Ion Creangă 66-68, 70, 70/1, 72, 72A, 74, 74/1, 74/3, 76, 999, Ion Neculce 61, 63 în intervalul de timp între 09:50-17:00 pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric.

Chişinău, sectorul Centru, or. Codru:

– or. Codru: str. Codru, Cosiujeni, Luceafărul str-la parțial, în intervalul de timp între 10:30-17:00 pentru admiterea persoanelor terțe în instalațiile electrice.

Anenii Noi:

– s. Botnăreşti, s. Botnăreşti Noi: str. Păcii, Botnăreşti în intervalul de timp între 09:00-11:30 pentru lucrări de deconectare/conectare/schimbare a branșamentului.

– s. Chirca: str. Chirca 1000 parțial, în intervalul de timp între 09:00-11:30 pentru lucrări de deconectare/conectare/schimbare a branșamentului.

– s. Troiţa Nouă: str. Bendescaea, Troiţa Nouă parțial, în intervalul de timp între 09:40-17:40 pentru lucrări de schimbare sau montare a pilonilor.

Cahul:

– s. Luceşti parțial, în intervalul de timp între 10:00-17:30 pentru lucrări de defrișare şi tăiere a crengilor.

– s. Câşliţa-Prut: str. 1 Mai, 1 Mai str-la, 9 Mai str-la, Alexandr Puşkin, Boris Glavan, Boris Glavan str-la, Grănicerii, Ion Creangă, Ion Luca Caragiale, Lenin, Mihai Eminescu, Mihail Frunze, Novaea, Nucilor, Pobeda, Serghei Lazo, Ştefan cel Mare şi Sfânt, Tineretului, Vasile Alexandri parțial, în intervalul de timp între 10:00-17:50 pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric.

Cantemir:

– s. Hârtop parțial, în intervalul de timp între 09:00-13:00 pentru lucrări de reparație a echipamentului electric.

– s. Alexandrovca parțial, în intervalul de timp între 12:00-17:30 pentru lucrări de reparație a echipamentului electric.

Comrat (UTA Găgăuzia):

– or. Ceadîr-Lunga: str. Liza Ceaikina, Serghei Kirov, Vladimir Korolenko parțial, în intervalul de timp între 09:00-16:00 pentru lucrări de defrișare şi tăiere a crengilor.

– s. Tomai: str. Lenin parțial, în intervalul de timp între 09:00-16:00 pentru lucrări de reparație a echipamentului electric.

– s. Chirsova: str. Grigore Cotovschi, M.Tanasoglo, Tanasoglo parțial, în intervalul de timp între 09:30-17:00 pentru lucrări de reparație a echipamentului electric.

Călăraşi:

– or. Călăraşi: str. Alexei Mateevici, Mitropolit Varlaam parțial, în intervalul de timp între 09:00-16:30 pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric.

– s. Temeleuţi: str. Grigore Plop, Mihai Eminescu, Temeleuţi parțial, în intervalul de timp între 09:30-17:00 pentru admiterea persoanelor terțe în instalațiile electrice.

Căuşeni:

– or. Căuşeni: str. Dimitrie Cantemir, Mihai Eminescu bd., Ştefan cel Mare şi Sfânt, Ştefan cel Mare şi Sfânt 1s-la parțial, în intervalul de timp între 09:05-12:00 pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric.

– or. Căuşeni: str. Doni Nichifor, Ion Iachir, Mitropolit Varlaam, Ştefan cel Mare şi Sfânt, Ştefan cel Mare şi Sfînt 4s-la parțial, în intervalul de timp între 13:00-17:00 pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric.

– or. Căuşeni: str. Botnei str-lă, Mitropolit Dosoftei, Petru Rareş, Ştefan cel Mare şi Sfânt, Ştefan cel Mare şi Sfânt 10s-a parțial, în intervalul de timp între 09:00-11:00 pentru lucrari de reparatie a echipamentului electric.

– or. Căuşeni: str. Alexei Mateevici, Dimitrie Cantemir, Doni Nichifor, Meşterul Stanciu, Mihai Eminescu bd., Mihail Frunze, Mitropolit Varlaam, Nadejda Neaga, Ştefan cel Mare şi Sfânt, Ştefan cel Mare şi Sfânt 10s-a, Ştefan cel Mare şi Sfânt 1s-la, Ştefan cel Mare şi Sfânt 2s-la, Ştefan cel Mare şi Sfânt 3s-la parțial, în intervalul de timp între 09:05-17:05 pentru lucrari de reparatie a echipamentului electric.

– s. Fârlădenii Noi partial, în intervalul de timp între 09:40-17:40 pentru lucrări de defrișare şi tăiere a crengilor.

– s. Tănătari: str. Tănătari 427, 9084 în intervalul de timp între 09:40-17:40 pentru lucrări de defrișare şi tăiere a crengilor.

– s. Tănătarii Noi: str. Ştefan cel Mare şi Sfânt, Tănătarii Noi partial, în intervalul de timp între 09:40-17:40 pentru lucrări de defrișare şi tăiere a crengilor.

– s. Ursoaia Nouă: str. Ursoaia Nouă 680 în intervalul de timp între 09:40-17:40 pentru lucrări de defrișare şi tăiere a crengilor.

– s. Hagimus: str. Alexei Mateevici, Hagimus parțial, în intervalul de timp între 12:00-14:00 pentru lucrari de reparatie a echipamentului electric.

Cimişlia:

– s. Gradişte: str. Gradişte 50S în intervalul de timp între 09:20-12:00 pentru lucrări de defrișare şi tăiere a crengilor.

– s. Iurievca: str. Iurievca 9003, 9004 în intervalul de timp între 09:20-12:00 pentru lucrări de defrișare şi tăiere a crengilor.

– s. Iurievca parțial, în intervalul de timp între 09:30-17:00 pentru lucrări de defrișare şi tăiere a crengilor.

– s. Gradişte parțial, în intervalul de timp între 13:00-18:00 pentru lucrări de defrișare şi tăiere a crengilor.

Criuleni:

– or. Criuleni: str. 31 August 1989, Bogdan Petriceicu Haşdeu, Bul. Biruinţa, Ghioceilor, Ion Sirbu, Meşterul Manole, Mitropolit Petru Movilă parțial, în intervalul de timp între 09:00-10:00 pentru lucrări de deconectare/conectare/schimbare a branșamentului.

– or. Criuleni: str. 19 Septembrie , 31 August 1989, Alexandru cel Bun, Alexandru cel Bun str-la, Bez Uliţ, Gospitalinaea, Gospitalinîi str-la, Livezilor, Miciurin, Miciurin str-la, Mihai Eminescu, Moldavschii str-la, Moldova, Naberejnaea, Nistrului, Sadovaea, Serghei Lazo, Serghei Lazo str-la, Ştefan cel Mare şi Sfânt, Ştefan cel Mare şi Sfânt st-la parțial, în intervalul de timp între 09:00-16:30 pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric.

– s. Coşerniţa: str. Boris Glavan, Coşerniţa parțial, în intervalul de timp între 09:00-17:00 pentru lucrari de reparatie a echipamentului electric.

– s. Măgdăceşti: str. Calea Liceului, Doina şi Ion Aldea-Teodorovici, Mitropolit Varlaam, Măgdăceşti, Orhei, Păcii, Veronica Micle parțial, în intervalul de timp între 09:30-16:00 pentru lucrari de reparatie a echipamentului electric.

Hînceşti:

– s. Cioara: str. Cioara 2, 9008, 9999 ( cons.noncasnici) în intervalul de timp între 09:40-17:40 pentru lucrări de defrișare şi tăiere a crengilor.

– s. Bozieni: str. Alba Iulia, Aluniş, Bozieni parțial, în intervalul de timp între 09:20-11:20 pentru lucrări de deconectare/conectare/schimbare a branșamentului.

– s. Cărpineni: str. Arnaut, Chirov, Davîdova, Grădinilor, Mihai Arnautu, Ogorodnaea, Vadim Davâdov parțial, în intervalul de timp între 09:20-14:00 pentru lucrări de schimbare sau montare a pilonilor.

– s. Cărpineni: str. Biruinţa, Chirov, Crupscaea, Davâdova, Egorova, Fîntînilor, Gemenilor, George Coşbuc, Independenţei, Izvoarelor, Octeabriscaea, Pobeda, Ştefan Holban parțial, în intervalul de timp între 13:30-19:00 pentru lucrări de schimbare sau montare a pilonilor.

– s. Mingir: str. Lapusna, Mingir parțial, în intervalul de timp între 09:40-12:00 pentru conectarea consumatorului nou.

Ialoveni:

– or. Ialoveni: str. 27 August, Cetatea Albă, Entuziaştilor, Izvoarelor parțial, în intervalul de timp între 09:00-17:00 pentru lucrări de defrișare şi tăiere a crengilor.

– s. Costeşti: str. Botna, Costeşti, Cucorilor, Dacia, Miciurin, Petru Rareş parțial, în intervalul de timp între 09:00-17:00 pentru lucrări de defrișare şi tăiere a crengilor.

– s. Moleşti: str. Independenţei, Moleşti, Păcii parțial, în intervalul de timp între 09:00-12:00 pentru lucrări de deconectare/conectare/schimbare a branșamentului.

– s. Razeni: str. Moldova, Nicolae Platon, Rezeni parțial, în intervalul de timp între 09:20-17:20 pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric.

– s. Suruceni: str. Mihai Eminescu, Suruceni parțial, în intervalul de timp între 09:30-17:30 pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric.

Leova:

– s. Borogani: str. Bucuria, Columna, Constantin Negruzzi, Dimitrie Cantemir, Eroilor, Gheorghe Asachi, Ion Aldea-Teodorovici, Lenin, Lucian Blaga, Mihai Eminescu, Mihai Viteazul, Miron Costin, Molodejnaea, Olimp, Prieteniei, Borogani, Ştefan cel Mare şi Sfânt, Trandafirilor, Vinogradnaea parțial, în intervalul de timp între 09:30-17:30 pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric.

– s. Sărata Nouă: str. Miciurin, Sărata Nouă, Ştefan cel Mare şi Sfânt, Ştefan cel Mare şi Sfânt st-la, Trandafirilor parțial, în intervalul de timp între 09:30-11:30 pentru conectarea consumatorului nou.

Nisporeni:

– s. Cioreşti parțial, în intervalul de timp între 09:20-16:30 pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric.

Orhei:

– or. Orhei: str. 31 August 1989, Burebista, Dacilor, Fierarilor, Ismail, Luceafărul, Nistreană parțial, în intervalul de timp între 11:00-12:30 pentru lucrări de deconectare/conectare/schimbare a branșamentului.

– s. Bulăieşti, s. Mârzaci, s. Mârzeşti parțial, în intervalul de timp între 09:30-16:30 pentru lucrări de defrișare şi tăiere a crengilor.

– s. Mîrzaci, s. Mârzeşti parțial, în intervalul de timp între 09:30-16:30 pentru lucrări de defrișare şi tăiere a crengilor.

– s. Morovaia: str. Morovaia 457, 487 în intervalul de timp între 09:30-16:30 pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric.

– s. Trebujeni parțial, în intervalul de timp între 09:30-16:30 pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric.

– s. Pelivan: str. Andrei Lupan, Ioan Pelivan, Luceafărul, Mihai Eminescu, Păcii parțial, în intervalul de timp între 09:00-10:30 pentru lucrări de deconectare/conectare/schimbare a branșamentului.

Străşeni:

– s. Dolna parțial, în intervalul de timp între 09:45-16:30 pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric.

– s. Lozova: str. G. Botnaru.

– s. Lozovo, Ştefan Grosu parțial, în intervalul de timp între 09:45-16:30 pentru lucrări de defrișare şi tăiere a crengilor.

Ştefan Vodă:

– s. Grădiniţa: str. 1 Mai, Biruinţei, Cutuzova, Iurie Gagarin, Lenin, Păcii, Pădurilor, Gradinita, Serghei Lazo, Sovetscaea, Tineretului.

– s. Leuntea: str. Gheorghi Jucov, Maxim Gorki, Mihail Frunze, Leuntea. 

– s. Talmaza: str. 27 August, 31 August 1989, 9 Mai, Anatolie Sârghi, Banikov, Dimitrie Cantemir, Doina, Iurie Gagarin, Luceafărul, Maxim Gorki, Mihail Frunze, Nistrului, Prietenia, Prietenia Popoarelor, Talmaza, Vasile Alecsandri, Viilor.

– s. Valea Verde: str. Tihaia, Valea Verde parțial, în intervalul de timp între 09:30-17:30 pentru lucrări de schimbare sau montare a pilonilor.

– s. Talmaza: str. 27 August, Luceafărul, Prietenia parțial, în intervalul de timp între 14:00-18:00 pentru lucrări de deconectare/conectare/schimbare a branșamentului.

Teleneşti:

– s. Văsieni parțial, în intervalul de timp între 09:30-16:30 pentru lucrări de defrișare şi tăiere a crengilor.

– s. Ciulucani: str. Ciulucani 9992 în intervalul de timp între 09:30-16:30 pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric.

– s. Codru parțial, în intervalul de timp între 09:30-16:30 pentru lucrări de reparaţie a echipamentului electric.

Zapadă de peste un metru în Mallorca. Autoritățile au cerut ajutorul armatei spaniole
Articolul anterior
Centralele de apartament pe gaz ar urma să fie interzise în Europa
Articolul următor
Close menu