Rușii își scot masiv casele la vânzare și pleacă din țară

,,Tot mai mulți oameni vor să-și vândă casele la Rublyovka”, numele neoficial al unei zone rezidențiale prestigioase din suburbiile de vest ale Moscovei. Un agent imobiliar a vorbit pentru presa rusă despre piața imobiliară din capitala rusă.

Цены выросли, а продать - некому. Как чувствует себя столичная Рублевка в  период самоизоляции

Ksenia Borodina s-a plâns că toți vecinii ei au plecat, iar satele de elită sunt acum goale.

Rublyovka a devenit de mult un simbol al bogăției și luxului, această zonă din regiunea Moscovei este cunoscută în toată Rusia și dincolo de granițele sale. Pe vremuri, liderii de partid, înalți intelectuali de stat, remarcați pentru serviciile oferite patriei, s-au stabilit aici, iar în anii 1990, când a venit vremea ,,noilor bogați”, adevăratele palate au început să fie construite de-a lungul autostrăzii Rublevo-Uspenskoye.

Astăzi, multe personalități din media își fac case aici. Aici sunt casele lui Stas Mihailov, Alla Pugacheva și Maxim Galkin, Lada Dance, Ksenia Borodina și multe alte vedete.

Până de curând, părea că era dificil să găsești un colț mai stabil decât Rublyovka. Dar timpul schimbă totul. Mulți ruși se grăbesc să se mute în străinătate, punând la vânzare case și apartamente cu reduceri generoase, transmite presa rusă. Chiar și așa, nimeni nu le cumpără.

Recent, Ksenia Borodina, una dintre locuitoarele din Rublyovka, s-a plâns că blocajele obișnuite de mașini scumpe au dispărut pe autostradă, din moment ce toată lumea a plecat. Ksenia Sobchak s-a plâns și pe rețelele de socializare că aproape toți prietenii și rudele ei au părăsit țara.

„Situația imobiliară s-a schimbat evident. Numărul caselor de vânzare a crescut brusc. Nu este un secret pentru nimeni că mulți oameni părăsesc țara și își scot casele la vânzare. Vând cei care nu plănuiesc să se întoarcă. Și din moment ce oamenii se grăbesc, prețul a început să scadă”, a spus agentul imobiliar rus.

Scăderea prețului vorbește nu numai despre goana vânzătorilor, ci și despre faptul că aproape nu există cerere. Oamenilor le este frică să facă investiții mari.

Tragedie pe o autostradă din Franța: Un moldovean, găsit mort lângă un camion, fără pantaloni pe el

Un șofer moldovean de TIR a fost găsit mort lângă un camion. Tragedia s-a produs duminică, 24 noiembrie, pe o autostradă din Franța, scrie realitatea.md.

Potrivit presei franceze, corpul neînsuflețit al bărbatului a fost găsit de un alt șofer de camion. Victima de 40 de ani nu avea pantofi în picioare, iar lângă el au fost găsite mai multe sticle goale de whisky.

Sursa citată precizează că Parchetul Montbéliard a deschis pe acest caz o anchetă penală pentru omor din culpă pentru a „a avea toate mijloacele posibile de anchetă” și de a face lumină asupra împrejurărilor acestei morți suspecte.

Victima și-ar fi petrecut seara cu un alt șofer moldovean de 37 de ani, care la sosirea poliției se afla în camion. Presa franceză transmite că ambii munceau pentru aceeași companie de transport.

În cadrul audierilor, șoferul a declarat că nimic nu a auzit sau a observat ceva suspect. De asemenea, el a adăugat că nu are explicații ce i se putea întâmpla colegului său.

Autopsia a arătat că leziunile care erau pe corpul moldoveanului erau din cauza căderii și anume a cea din camion. Polițiștii francezi au stabilit că cei doi șoferi au cumpărat mai multe sticle cu băuturi alcoolice pentru a le bea împreună în cabina celui de-al doilea șofer. Ambele camioane au fost blocate pe o autostradă din Franța din cauza condițiilor meteo grele.

Trei bărbați au fost arestați pentru escrocherie în proporție de aproape un milion de lei. Ce schemă au pus la cale

Trei bărbați de 25, 27 și 30 de ani, originari din Chișinău, Bălți și Căușeni au fost arestați, fiind învinuiți de escrocherie în valoare de aproape un milion de lei, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.  

Ofițerii de investigație ai Direcției de Poliție Chișinău, sub conducerea procurorilor Procuraturii mun. Chișinău- Oficiul Principal, au documentat timp de două luni activitatea infracțională  a bărbaților. Aceștia au creat o societate comercială prin intermediul căreia au convins un reprezentant al unei companii despre existența unui lot de grâu de 350.000 de kg, destinat realizării,  eliberând fraudulos acte administrative.  Ca urmare, persoana juridică a efectuat o tranșă pe contul persoanelor vizate, în sumă de 900.000 de lei.

În cadrul cauzei penale au fost efectuate mai multe măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală, fiind efectuate  percheziții autorizate, de unde au fost ridicate mai multe carduri bancare, stick-uri, ștampile, purtători de informație, dar și alte acte false.

Ca rezultat al acţiunilor procesuale efectuate, bărbații au fost reţinuţi, iar ulterior, la demersul procurorilor, au fost arestați preventiv pe un termen de 30 de zile.

Conform legislației în vigoare persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă  închisoare de  la 8 la 15 ani.

Acțiunile de reținere s-au desfășurat cu suportul mascaților din cadrul  BPDS „Fulger”.

Cetățenii vor putea contracta servicii de asistență juridică la distanță

Forma electronică a mandatului avocatului și a avocatului stagiar va fi reglementată în legislație, iar cetățenii vor putea contracta servicii de asistență juridică de la distanță. Raportul pentru un proiect de lege care prevede acest lucru a fost aprobat la ședința de astăzi, 26 noiembrie, a Comisiei juridice, numiri și imunități, scrie stiri.md.

Proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Justiției, la propunerea Uniunii Avocaților din Republica Moldova. Modificările legislative sunt necesare întrucât, în prezent, Legea cu privire la avocatură nu reglementează forma electronică a mandatului, iar formularul mandatului avocatului și al avocatului stagiar trebuie să fie imprimat pe suport de hârtie, cu aplicarea ștampilei.

Astfel, autorii propun modificări la Legea privind avocatura, precum și actualizarea Codului de procedură penală, a Codului de procedură civilă, a Codului de executare, a Codului administrativ și a Codului fiscal, pentru a integra complet utilizarea formei electronice a mandatului avocatului. 

Astfel, se va oferi posibilitatea de a certifica împuternicirile avocatului prin mandat în formă electronică și copia certificată a acestuia pe suport de hârtie. Mandatul avocatului va trebui semnat cu semnătură electronică calificată. 

Acest lucru va permite avocaților să încheie contracte de asistență juridică la distanță, iar de acest lucru vor beneficia inclusiv cetățenii din diasporă, care au nevoie de asistență juridică pentru soluționarea litigiilor care apar pe teritoriul Republicii Moldova.

De menționat că reglementarea formei electronice a mandatului avocatului va asigura și implementarea soluției E-dosar judiciar din cadrul Sistemului informațional judiciar, care presupune automatizarea procesului de depunere a cererii în instanța de judecată în format electronic și distribuirea materialelor din dosar în formă electronică. Respectiv, avocații și avocații stagiari vor putea depune cererile în instanța de judecată prin intermediul Sistemului Informațional Judiciar.

Proiectul de lege privind forma electronică a mandatului avocatului va fi propus spre examinare în prima lectură în plenul Parlamentului.

O icoană adusă de pe Athos a lăcrimat în timpul unei slujbe dintr-o biserică din Sibiu. Oamenii au fost uluiți: ”Este o minune!”
Articolul anterior
Românii care pleacă în străinătate mai mult de 183 de zile, obligați de ANAF să depună ”Chestionarul pentru stabilirea rezidenţei fiscale”
Articolul următor