S-a deschis Mega Carpet Outlet – cel mai mare magazin de covoare din Moldova! Bucură-te de reduceri, cadouri garantate și tombola cu premii!

Bucurie chiar în ajunul Sărbătorilor! S-a deschis Mega Carpet Outlet – cel mai mare magazin de covoare din Moldova, cu peste 50.000 metri pătrați de covoare și traverse de diferite culori și mărimi.

Astfel, pe lângă magazinul deja existent de pe str. Calea Ieșilor 91 Chișinău și îndrăgit de mulți dintre voi, pentru sortimentul bogat și deservirea rapidă, acum aveți posibilitatea să procurați covoare și de la Mega Carpet Outlet!

Mega Carpet Outlet îl găsiți pe adresa: municipiul Chișinău, strada Chișinăului 3, lăngă magazinul Metro1(Calea Orheiului).

Grăbiți-vă! Acum aveți șansa unică să procurați un covor sau mai multe cu reducere de -30% -70% și să câștigați un cadou garantat pe loc, iar pe 24 ianuarie 2021 va avea loc Mega Tombola cu 100 de Super Premii – televizoare, frigidere, mașini de spălat, cuptoare cu microunde și multe multe altele… Iar Mega Premiul este Automobilul Renault Kadjar în valoare de 20000 EURO!

La procurare de minim 2900 lei – primești premiu garantat în magazin: boxe audio fără fir, căști, calculatoare electronice, power bankuri, taburete și multe altele!

Descoperă stocuri noi de covoare din mătase, fibră naturală (lână) și sintetică cu o gamă de culori foarte variată, pentru orice gust, dimensiuni de la cele mai mici până la foarte mari!

Magazinul activează fără zile de odihnă până pe 31 decembrie 2020, iar în ianuarie 2021 zilele libere vor fi pe 1, 7 și 8 ianuarie. 

Vino acum și Mega Carpet Outlet te va ajuta să creezi confortul mult dorit în Casa Ta!

www.carpetoutlet.md/rom

Facebook- Carpet Outlet

Comisarul rus pentru drepturile copilului, pus sub acuzare pentru crime de război, se laudă că a adoptat un copil din Ucraina

Imagini șocante de la Kremlin au apărut în spațiul public. Comisarul rus pentru drepturile copilului se laudă în fața președintelui rus, Vladimir Putin, că a adoptat un copil în vârstă de 15 ani din Ucraina.

Curtea Penală Internațională a emis mandate de arestare pe numele lui Vladimir Putin și al Mariei Belova, oficialul rus aflat în centrul presupusului plan de deportare forțată a mii de copii ucraineni în Rusia.

O discuție dintre Maria Belova și Vladimir Putin a uimit opinia publică. În cadrul acesteia, comisarul pentru drepturile copilului din Rusia se laudă că a adoptat un copil ucrainean din Mariupol și că se simte extraordinar, chiar dacă procesul este „complicat”.

„-Ai adoptat un copil din Mariupol?
-Da, Vladimir Vladimirovich și totul datorită ție.
-Câți ani are copilul?
-15 ani. Acum știu ce înseamnă să fii mama unui copil din Donbas. E complicat, dar până la urmă ne iubim unul pe altul.
Asta este cel mai important.
-Da, cred că facem totul cum trebuie, nu?
-Absolut. ”

Acestea sunt imaginile în urma cărora asupra lui Putin și a comisarului pentru drepturile copilului din Rusia, Maria Belova a fost emis un mandat de arestare. Comisarul este acuzat pentru crime de război prin deportatea ilegală și forțată a mii de copii ucraineni în Rusia.

Belova a respins însă acuzațiile aduse împotriva ei și lui Putin și a declarat că se simte grozav că întreaga comunitate internațională îi apreciază munca, potrivit presei ruse.

La scurt timp a venit și reacția fermă a Rusiei la aflarea deciziei Curții Penale Internaționale. Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a scris pe contul său de Twitter că nu trebuie să explice motivul pentru care ar trebui să folosească mandatul de arestare primit pe post de hârtie igienică. Iar purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova a declarat pe canalul său de Telegram că deciziile Curții Penale Internaționale nu au nicio semnificație pentru Rusia, inclusiv din punct de vedere juridic.

Curtea Penală Internațională susține că Lvova-Belova și Putin efectuau deportarea ilegală a copiilor din Ucraina în Federația Rusă.

Maria Lvova-Belova – care este uneori menționată ca Mama Rusia în rapoartele din presă – lucrează ca Comisar pentru Drepturile Copilului pentru Federația Rusă, funcție pe care o deține de la numirea ei din 2021 de către Putin. Recent, ea a apărut pe prima pagină a ziarelor când a împărtășit informații pe canalul ei Telegram că ajută copiii ucraineni în legătură cu părinții ruși care speră să-i adopte.

În primăvara anului 2022, Lvova-Belova a adoptat în familia ei o adolescentă ucraineană. Copilul provenea din Mariupol, care fusese recent atacat de ruși. Ea ar fi folosit exemplul ca o tranziție pe care o fac copiii ucraineni când ajung în Rusia. După câteva luni, copilul ucrainean începe să „iubească” Rusia.

„Când i-am adus pe teritoriul regiunii Moscovei ca să-și revină puțin, a început povestea că au vorbit negativ despre [Putin], au spus tot felul de lucruri urâte, au cântat imnul Ucrainei, „Glorie Ucrainei”. și toate astea”, a spus Lvova-Belova, potrivit unui raport BBC. „Deci da, există acest tip de negativitate, poate la început, dar apoi se transformă în dragoste pentru Rusia”.

În februarie, CNN a raportat că Lvova-Belova continuă să viziteze teritoriile ocupate de ruși în Ucraina și escortează copiii ucraineni înapoi în Rusia, unde sunt apoi adoptați de familiile ruse. Potrivit raportului, Putin i-a acordat lui Lvova-Belova permisiunea de a lua „măsuri suplimentare” pentru recuperarea copiilor fără îngrijire părintească în teritoriile ruse anexate ilegal ale Ucrainei, inclusiv Zaporizhzhia, Herson, Lugansk și Donețk.

sursa: www.realitatea.net

„Un denunț este datoria unui patriot”, spun studenții ruși care și-au turnat o colegă. Tânăra a fugit din țară

Plasată în arest la domiciliu în timp ce era anchetată în două dosare, o tânără de 19 ani din Rusia, Olesya Krivtsova, a fugit în Lituania. Jurnaliștii de la Novaya Gazeta oferă noi informații în cazul său, transmite Libertatea conform sursei.

„Un denunț este datoria unui patriot”, spun studenții ruși care și-au turnat o colegă. Fata a fugit din țară

„Bună, sunt Olesya și vă scriu în numele meu pentru prima dată! Acum sunt în Lituania și nu-mi vine să cred că totul s-a terminat” – acesta a fost mesajul care a apărut pe canalul Telegram al susținătorilor Olesyei Krivtsova în seara zilei de 15 martie. Acesta a fost însoțit de o înregistrare video în care fata își scoate o brățară electronică de pe picior, scrie publicația rusească independentă Novaya Gazeta.

Puțin mai târziu, o sursă pentru Novaya Gazeta a confirmat că studenta, acuzată de două infracțiuni penale, a fugit din Rusia. Detaliile evadării sale nu au fost dezvăluite; Krivtsova și-a petrecut ultimele luni în arest la domiciliu.

Olesya Krivtsova este studentă în anul al doilea la SAFU – Universitatea Federală din Arhangelsk. Orașul de aproape 350.000 de locuitori se află în nordul Arcticiii. 

Două dosare penale au fost deschise împotriva ei: pe 13 decembrie – pentru discreditarea armatei ruse și pe 26 decembrie – pentru justificarea terorismului. Ambele cazuri s-au bazat pe postările pe rețelele de socializare și pe un chat cu circuit închis pe internet ale colegilor ei de clasă, care au scris denunțul despre Olesya.

Percheziție cu barosul

Potrivit jurnaliștilor ruși, pe chat, colegii Olesyei au discutat de necesitatea de a informa autoritățile despre cazul acesteia. În timpul discuției, unul dintre studenți a remarcat: „Un denunț este o datorie de patriot”.

Organele legii au reușit să inițieze rapid procedurile: anterior, Krivtsova fusese deja amendată cu 30.000 de ruble pentru că a afișat în Piața Lenin fluturași în care se spunea că veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei locuiau și în Ucraina.

În dimineața zilei de 26 decembrie, apartamentul în care locuia studenta de 19 ani împreună cu soțul ei a fost percheziționat. Ofițerii de poliție au adus cu ei un baros. Unul dintre ei, după cum a povestit ulterior fata jurnaliștilor, ar fi spus că „barosul este o urare din partea grupului Wagner”. Olesya a fost reținută, ancheta a cerut arestarea ei, dar instanța a refuzat.

Câteva zile mai târziu, Krivtsova a fost reținută din nou chiar pe stradă. Și din nou au cerut să fie dusă la centrul de detenție preventivă. S-a dovedit că în a doua zi după audierea anterioară, fata a fost pusă pe lista persoanelor căutate, deoarece se presupune că nu a fost găsită în satul Uemskoye, unde locuise anterior. Cu toate acestea, nu i s-a interzis să părăsească locuința și nici nu a fost obligată să rămână în Uemskoye. Anchetatorii au mai susținut că mai multe bilete de tren către diferite destinații au fost cumpărate pe numele Olesyei, dar și că aceasta are intenția de a părăsi țara.

Cu toate acestea, instanța a dispus ca Krivtsova să fie plasată în arest la domiciliu. La 10 martie, acesta a fost prelungit cu încă două luni.

Rudele Olesyei au confirmat acum jurnaliștilor că fata a părăsit țara.

Compania aeriană Ryanair a ironizat pe pagina sa de Twitter un pasager care s-a plâns că nu-i încap picioarele în avion. Ce a răspuns bărbatul?

Compania aeriană Ryanair a ironizat pe Twitter un pasager care părea să se plângă de spațiul limitat pentru picioare din avion. Schimbul de replici a devenit viral, relatează digi24.ro, conform The Independent.

blue seats in economy class passenger section of airplane

Pasagerul Steve Merry a postat o fotografie cu genunchii lipiți de scaunul din față, cu legenda: „Am doar 5”7 @Ryanair.” (Am doar 1,73 m, Ryanair).

Compania low-cost a distribuit postarea lui Merry și a ironizat faptul că acesta a pus apostrof dublu, care este de fapt semnul pentru inci, o subdiviziune a piciorului, unitatea de măsură folosită cu precădere în SUA și Marea Britanie.

Ryanair a întrebat: „În cazul ăsta vrei să-ți schimbi profilul pe Tinder?”

Dl Merry a răspuns: „Am o personalitate puternică”.

„Te credem, Steve”, a răspuns Ryanair în glumă.

Unii utilizatori de Twitter au contestat plângerea lui Merry cu privire la spațiul pentru picioare.

„Am 5’10” (1,80 m) și încap perfect pe scaun”, a spus un utilizator.

„Dar sunt confuz… Are acea persoană 5,7 inci ?”, a adăugat el, la care Ryanair a răspuns: „Da”.

Ryanair este cunoscută pentru sarcasmul pe rețelele sociale și are o istorie de trolling online. Compania aeriană a ironizat un pasager care că s-a plâns de regulile de check-in, în februarie, spunând: „E greu să fii adult”.

Discursul inaugural al Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, publicat pe site-ul Președinției
Articolul anterior
Prognoza meteo: Vine Revelionul cu temperaturi de +12 grade celsius
Articolul următor