S-a stins din viață etnologul și folcloristul Tudor Colac. Mesajul bunului său prieten Nicolae Botgros

Etnologul și folcloristul Tudor Colac, în vârstă de 72 de ani, s-a stins din viață. Vestea tristă a fost făcută public de fiul său, Eugen Colac, care a precizat că omul de cultură a murit la Spitalul Republican, după ce a suferit un atac de cord. De asemenea, acesta era infectat cu noul coronavirus.

Tudor Colac a fost prietenul celebrului dirijor Nicolae Botgros.

Nicolae Botgros a transmis un mesaj de condoleanțe, pe Facebook.

,,Mare este durerea, tristă este viața… Cultura a mai pierdut o mare valoare. A plecat la ceruri TUDOR COLAC, bunul meu prieten, cumătru, etnologul, scenaristul și rigizorul a multor concerte folclorice, cu orchestra “Lăutarii…” În anul 1977, am realizat primul meu interviu radiophonic: Tudor Colac, despre Nicolae Botgros și familiea sa … Dumnezeu să-l odihnească în liniștea sa… Condoleanțe familiei”, a scris Nicolae Botgors.

Tudor Colac s-a născut la 10 martie 1948, în satul Dumeni, comuna Costiceni, județul Hotin (astăzi raionul Sulița Nouă, regiunea Cernăuți, Ucraina). Începând cu 1970, după ce a absolvit Facultatea de Filologie, secția jurnalistică a Universității de Stat din Moldova, a făcut studii muzicale (serale) la Facultatea de Arte Frumoase, secția instrumente muzicale.

Dmitry Shepelev și-a cerut în căsătorie iubita însărcinată. Cum arată inelul de logodnă?
Articolul anterior
Povestea băiatului din Cahul care a alergat 12 km la maraton, deși era încălțat în galoși: mai are 7 frățiori, familia se confruntă cu multe lipsuri
Articolul următor
Alte articole interesante