S-a aflat exact când va naşte Meghan Markle!

Cuplul celebru a ajuns în Fiji în cadrul primului lor turneu regal. La aeroportul Naosori din capitala Suva, Meghan a purtat cercei făcuţi cadou de Regina Elisabeta a II-a, şi brăţară făcută cadou de prinţul Charles, socrul său.

separator
Totodată, s-a aflat mai exact când va naşte Meghan Markle. Iniţial s-a anunţat că va soţia prinţului Harry va aduce pe lume un bebeluş la primăvară, dar acum s-au adus precizări.

Soţia prinţului Harry va naşte la sfârşitul lui martie sau începutul lunii aprilie.

Violonista Alexandra Conunova, decorată de președinta Maia Sandu cu titlul onorific de „Artist al Poporului”

Violonista din Republica Moldova, Alexandra Conunova, a fost decorată cu titlul onorific de „Artist al Poporului”. Premiul a fost înmânat de președinta Maia Sandu, pe scena Sălii cu Orgă de la Chișinău.

„Este un titlu binemeritat, Alexandra este nu doar o mare artistă a poporului nostru, ea este admirată și dincolo de hotarele țării noastre.

I-am mulțumit din numele spectatorilor noștri pentru talentul său prin care ne aduce atâta bucurie, dar și pentru că sprijină tinerele talente din țara noastră prin fundația sa, Arta Vie. Este esențial pentru copiii noștri să aibă modele adevărate, să înțeleagă că, în afară de talent, marile scene ale lumii și ale vieții pot fi cucerite prin caracter, dedicație și multă, foarte multă muncă”, susține Maia Sandu printr-un mesaj postat pe Facebook.

Potrivit șefei statului, Alexandra Conunova este cu adevărat o minunată ambasadoare muzicală a țării noastre, așa cum sunt și mulți alți artiști din Republica Moldova care, prin talentul lor, ne integrează în marea cultură europeană.

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, clarinet, oboi, flaut, vioară şi pian

Revoluție în industria panourilor fotovoltaice. Un nou material crește eficiența celulelor solare la 190%

Cercetătorii de la Universitatea Lehigh au dezvoltat un material cu potențialul de a crește semnificativ eficientă panourilor solare, relatează Interesting Engineering.

Inovațiile constante care îmbunătățesc eficientă au devenit cruciale, în special pentru a satisface nevoile energetice globale.

Echipa de cercetători a prezentat în premieră un prototip care utilizează un material cuantic că strat activ într-o celulă solară. Materialul respectiv a prezentat o absorbție fotovoltaică de 80% și o eficientă cuantică externă (EQE) de până la 190%.

Această performanță este remarcabilă deoarece depășește limita teoretică stabilită de eficientă Shockley-Queisser pentru celulele solare tradiționale pe baza de siliciu. În comparație, celulele solare convenționale au o EQE maximă de 100%.

„Această lucrare reprezintă un salt semnificativ în înțelegerea și dezvoltarea de soluții energetice durabile. Evidențiază abordări inovatoare care ar putea redefini eficientă și accesibilitatea energiei solare în viitorul apropiat”, a declarat Chinedu Ekuma, profesor de fizică la Universitatea Lehigh și autor al lucrării de cercetare, într-un comunicat.

sursa

Peste 21% din populația Germaniei trăia în 2023 în pragul sărăciei sau excluziunii sociale

Puţin peste 17,7 milioane de persoane, sau 21,2% din populaţia Germaniei, trăiau în pragul sărăciei sau excluziunii sociale în 2023, practic acelaşi număr ca în urmă cu un an, potrivit datelor publicate miercuri de Oficiul Federal de Statistică (Destatis), preluate de EFE, relatează Agerpres.

În 2022, aproximativ 17,5 milioane de persoane, sau 21,1% din populaţie, se aflau în această situaţie.

Potrivit datelor de la Destatis, pe baza rezultatelor iniţiale ale Sondajului privind veniturile şi condiţiile de viaţă (EU-SILC) publicat de Eurostat, în 2023 aproximativ una din şapte persoane – 14,3% din populaţie sau aproape 12 milioane – era expusă riscului de sărăcie în Germania, faţă de 14,8% în 2022.

EU-SILC consideră că o persoană este expusă riscului de sărăcie dacă are mai puţin de 60 % din venitul mediu echivalent al întregii populaţii, care în 2023 a fost de 1 310 de euro net pe lună pentru o persoană singură din Germania şi de 2 751 euro pentru un cuplu cu doi copii cu vârsta sub 14 ani.

În 2023, 6,9% din populaţie sau 5,7 milioane de persoane din Germania – în creştere de la 6,2% în 2022 – s-au confruntat cu privaţiuni materiale şi sociale semnificative, adică condiţiile lor de viaţă au fost restricţionate semnificativ de lipsa resurselor economice.

Astfel, de exemplu, cei afectaţi nu şi-au putut permite să plătească chiria casei, ipoteca sau anumite servicii, să plătească pentru o călătorie de vacanţă de o săptămână, să înlocuiască mobilierul uzat sau să iasă să mănânce sau să bea cu prietenii sau familia o dată pe lună.

Ca şi în anul precedent, 9,8% din populaţia cu vârsta sub 65 de ani – adică 6,2 milioane de persoane – trăiau în 2023 într-o gospodărie cu o rată foarte scăzută de participare la forţa de muncă, adică rata de participare la forţa de muncă a membrilor în vârstă de muncă – între 18 şi 64 de ani – era sub 20%.

Acesta este cazul, de exemplu, dacă, într-o gospodărie cu două persoane din această grupă de vârstă, una dintre ele nu a fost angajată deloc, iar cealaltă a fost angajată doar patru din cele douăsprezece luni ale anului.

Cutremurător. O moldoveancă a fost condamnată la închisoare pe viață în SUA
Articolul anterior
Reguli alimentare pe care le poți învăța de la Teodor Rădulescu
Articolul următor