Salvatorii au extras cadavrele a doi copii minori, depistați într-un rezervor de apă din Sângerei

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, ieri 17 august, salvatorii din cadrul Postului de salvatori și pompieri Biruința au fost alertați să intervină la extragerea cadavrelor a doi minori depistați într-un rezervor de apă pe teritoriul unei stații de epurare nefuncțională, în apropiere de localitatea Alexandreni, raionul Sîngerei.

separator
Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 15:56 minute.

Conform informațiilor preliminare, o fetiță în vârsta de 7 ani și un băiat în vârsta de 13 ani ar fi decedat, după ce au căzut într-un rezervor de apă de pe teritoriul unei stații de epurare nefuncțională cu adâncime de 5 metri.

Cadavrele copiilor au fost depistate de localnici, care în mod de urgență au alertat serviciile abilitate. Recuperarea corpurilor neînsuflețite a fost efectuată de salvatori în aceiași zi la ora 16.12 minute.

Primele investigații arată că minorii nu au fost supravegheați de maturi. Circumstanțele cazului urmează a fi elucidate de organele de drept.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI atenționează persoanele care au în grijă minori să-i monitorizeze strict și să nu le permită deplasarea și jocul în locuiri nesigure, în special în preajma bazinelor acvatice pe teritoriul unor șantiere, construcții sau stații industriale nefuncționale, întrucât aflarea acestora în astfel zone reprezintă un risc iminent pentru viața și sănătatea copiilor.

Caz sfâșietor la Sângerei! Un băiețel de 12 ani și sora sa, de 7 ani, s-au înecat într-un bazin artificial
Articolul anterior
O veste bună. Indemnizații unice la angajare, de până la 120.000 lei, pentru medici și farmaciști
Articolul următor
Alte articole interesante