Scandal în Germania: Fostul cancelar Schroeder a mâncat caviar și a băut șampanie la ambasada Rusiei

Gerhard Schroeder, fostul cancelar al Germaniei, a iscat noi controverse după ce fotografii cu el la recepția de 9 mai de la ambasada Rusiei au fost scurse în presa germană, relatează The Guardian. Fostul șef de guvern a sărbătorit nu doar alături de reprezentanții regimului criminal de la Kremlin, dar și alături de lideri ai partidului de extremă-dreapta AfD și alături de ultimul lider din Germania de Est comunistă, Egon Krenz.

FOTO Scandal în Germania: Fostul cancelar Schroeder a mâncat caviar și a băut șampanie la ambasada Rusiei

Conform informațiilor din presa germană, soții Schroeder au sărbătorit la ambasada rusă inclusiv alături de Egon Krenz, ultimul lider al Germaniei de Est comuniste.

Acum în vârstă de 86 de ani, Krenz a fost succesorul de scurtă durată al dictatorului Honecker la conducerea RDG. La scurt timp după ce a preluat puterea, Krenz a fost obligat să renunțe la ea, după căderea Zidului Berlinului. Ulterior, el a fost condamnat la șase ani și jumătate de închisoare pentru rolul său în atrocitățile și crimele comise de regimul comunist, în principal pentru împușcarea celor care încercau să fugă din țară.

Printre alți oaspeți de la ambasada rusă s-au numărat și liderii partidului extremist AfD și membri importanți ai partidului Die Linke, de extremă stângă.

Gerhard Schroeder și ceilalți oaspeți au fost serviți cu șampanie și caviar, conform informațiilor din presa germană.

Schroeder și-a menținut legăturile apropiate cu Kremlinul Schroeder, care a fost șeful guvernului german între 1998 și 2005, a fost unul dintre cei mai mari susținători ai construcției gazoductului Nord Stream. De când a plecat de la putere, el a rămas extrem de apropiat de Kremlin, având numeroase funcții în companiile rusești Rosneft și Gazprom.

După ce și-a dat demisia din consiliul de administrației al Rosneft ca urmare a sancțiunilor europene împotriva Rusiei, Schroeder a fost văzut în Moscova în urmă cu un an de un reporter german.

„Am venit în vizită la Moscova câteva zile, e un oraș frumos”, spunea el atunci.

Fotografiile cu cuplul Schroeder și cu ceilalți oaspeți ai rușilor la recepția de 9 mai au fost trimise tabloidului german Bild.

Pentru a intra la eveniment, ei ar fi trebuit să treacă pe lângă un protest împotriva invaziei rusești din Ucraina, o prezență permanentă în fața ambasadei statului agresor. Un vechi jurnalist Bild, Franz Josef Wagner, l-a criticat dur pe Schroeder pentru prezența la eveniment.

„Fostul nostru cancelar savurează caviar în timp ce Putin măcelărește oameni, răpește copii și lasă femei să fie violate. Orice om sensibil poate să miroasă sulful din ambasada, mirosul morții. Gerhard Schroeder și-a pierdut simțul mirosului”, a scris el.

Pentru apropierea sa de Rusia lui Putin, Schroeder a ajuns să fie izolat în SPD. Fostul cancelar german a refuzat să denunțe invazia rusească, însă până acum, SPD nu a reușit să-l excludă, în ciuda unor încercări. Liderul AfD, Tino Chrupalla a confirmat prezența la eveniment, la fel ca și predecesorul său, Alexander Gauland.

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 10 morți și mai multe persoane rănite

În seara de marți, 3 octombrie, un accident tragic a avut loc la Mestre, lângă Veneția, unde un autobuz a căzut de pe viaductul Vempa, cauzând decesul mai multor pasageri și rănirea altora.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei și în acest moment nu se cunoaște cu exactitate numărul morților și răniților.

Informațiile inițiale sugerează că în vehicul se aflau numeroase persoane.

Prefectul Veneției menționează că cel puțin zece persoane și-au pierdut viața în urma acestui accident devastator, informează La Nuova Venezia, potrivit rotalianul.com.

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Deși dinamica exactă a incidentului nu este cunoscută încă și nu se știe dacă vehiculul era un autobuz turistic sau unul de linie, ceea ce este sigur este că autobuzul aparține companiei Linea și efectua ruta Veneția-Marghera.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Un oraș din Japonia interzice mersul pe scările rulante. Care este motivul

Într-un oraș din Japonia a fost introdusă o ordonanță pentru a-i împiedica pe oameni să meargă pe scările rulante.

Ordinul a intrat în vigoare în Nagoya la 1 octombrie și interzice oamenilor să meargă pe scările rulante, în încercarea de a preveni accidente precum căzăturile, scrie Independent.

Deși în orașul de pe coasta Pacificului se obișnuiește ca oamenii să se oprească pe partea stângă a scărilor rulante și să păstreze partea dreaptă liberă pentru cei care se grăbesc, au existat cazuri în care mai multe persoane și-au pierdut echilibrul și i-au dezechilibrat și pe alții.

Chiar dacă s-au făcut încercări de promovare a practicii de a sta nemișcat pe scările rulante după persoanele în vârstă și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibile accidente sau căzături, acestea nu au dat niciun rezultat.

Peste 805 accidente care au avut loc pe scările rulante au fost catalogate ca fiind cauzate de „utilizarea necorespunzătoare a acestora” în 2018 și 2019, potrivit celor mai recente date ale Asociației japoneze a ascensoarelor, a relatat Japan Times.

În urma introducerii noii ordonanțe, primăria a difuzat, de asemenea, spoturi publicitare și afișe în principalele gări, în încercarea de a sensibiliza populația.

Nagoya nu este primul oraș care introduce o astfel de ordonanță. Și în orașul Saitama a fost aplicată o regulă similară în urmă cu doi ani, în octombrie 2021.

sursa

O femeie din Elveția a decedat şi 11 persoane au fost rănite într-un accident cu turiști în Antalya

O turistă elveţiană şi-a pierdut viaţa şi alte 11 persoane au fost rănite într-un accident rutier în sudul Turciei, transmite AFP, citând media din Turcia şi consulatul general al Elveţiei.

Potrivit agenţiei de stat Anadolu, citată de Agerpres, cei 11 răniţi sunt zece turişti elveţieni şi şoferul turc al microbuzului cu care se deplasau de la aeroportul din Antalya spre un hotel situat în districtul Manavgat, la circa o oră de mers cu maşina.

„O cetăţeană elveţiană a decedat în acest accident rutier”, a indicat viceconsulul general al Elveţiei în Turcia, Jérome Perrenoud-André, contactat de AFP. El nu a fost în măsură să confirme naţionalitatea răniţilor.

Potrivit imaginilor difuzate de media din Turcia, microbuzul a lovit un TIR staţionat pe un drum rapid care leagă Antalya de Alanya, două din principalele staţiuni de pe litoralul mediteranean turc, foarte apreciate de turiştii europeni.

Conform agenţiei Anadolu, femeia decedată era un medic în vârstă de aproximativ 40 de ani.

Schemă infracțională! Contra sumei de 13.000-15.000 euro, moldovenii ajungeau cu acte false în SUA, prin Mexic
Articolul anterior
Țara care și-a crescut de 10 ori importurile de petrol din Rusia și și-a făcut economii de 5 miliarde de dolari
Articolul următor