Scandal în showbiz! Interpreți învinuiți că au cântat pentru veterani!

603728_488298167892145_1430079433_nVeteranii de război s-au adunat ieri în centrul capitalei pentru a-și aminti de momentul când războiul a luat sfârșit. Lacrimi de bucurie și cântece care au o semnificație aparte pentru bunicii și străbuneii nostri au bucurat existența lor.

separator

Ambasada Rusiei la Chișinău, a organizat un concert dedicat Zilei Victoriei URSS în cel de-al Doilea Război Mondial. Invitați speciali la acest eveniment au fost interpreții din Rusia – Iosif Kobzon şi Lev Leşcenko. Alături de ei, în scenă au au urcat și artiștii autohtoni: Serj Cuzencoff, formația ProBachus, Cristina Croitoru, Alexandru Manciu, Natalia Gordienco, Boris Covali, Constantin Moscovici şi Cristina Scarlat. Ei au urcat ieri, 9 mai, în scena din Piaţa Marii Adunări Naţionale, pentru a cânta veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial și pentru a le oferi bătrânilor din fața lor un moment de bucurie.

Această decizie a artiștilor, însă, a stârnit nemulțumirea unor tineri, care au sărit imediat cu acuzații și înjurături pe rețelele de socializare. Ba mai mult, unii blogeri au și îndemnat populația să nu mai susțină interpreții care au cântat pentru veterani. Dintre interpreții autohtoni, Adrian Ursu și Ana Barbu au renunțat să participe la acest concert, pe ultima sută de metri, iar restul au decis să facă ce cred că este mai bine. Unica.md a încercat să afle replica interpreților la acuzațiile aduse.

217146_10201029442888140_313083441_n”Nu este pentru prima dată când încerc alături de alți colegi de scenă să dăruim veteranilor o sărbătoare, o amintire, o bucurie. Adevărul este că până acum o făceam cu forțele proprii, în localuri mai mici și cu mai puțină lume. Anul acesta, atât veteranii cât și rudele acestora au avut ocazia să se întâlnească într-un spațiu public și cu invitați speciali, îndrăgiți de ei. Noi am avut onoare să cântăm alături de interpreți mari și împreună cu ei să le amintim veteranilor că ținem la ei. Doar datorită lor avem astăzi parte de pace și liniște. Iar atacurile verbale în adresa noastră, a artiștilor care au cântat ieri sunt doar un joc politic din care cineva va avea cu siguranță de câștigat. Lasă lumea să spună ce vrea, pentru asta sunt plătiți, la fel cum eu sunt plătit să cânt. Fiecare își face meseria! Păcat doar că unii o fac în defavoarea bătrânilor care au vrut pentru noi un viitor mai bun” a spus Boris Covali

”Nu vreau să comentez. Este foarte urât față de cei care ar fi putut să le fie bunici, tați sau frați. Au venit în piață să cânte și să se bucure, ca și acum mulți ani, că războiul a luat sfârșit. Am făcut-o pentru bătrânii în care am văzut bunei și străbunei, oameni care merită o sărbătoare”, a declarat Alexandru Manciu

601345_499699433398518_864449752_n”Am cântat și o să mai cânt pentru buneii nostri, pentru puținii veterani care au mai rămas. Mi se pare o absurditate să fim judecați pentru că am adus bucurie oamenilor care au luptat pentru noi și au lăsat acolo pe câmpul de luptă prieteni, frați, părinți. Poate lumea să vorbească, iar eu știu că așa este corect și frumos să mulțumim celor care ne-au asigurat un viitor liniștit. Ei și ce dacă am cântat în limba rusă? Noi le-am adus cântecele care le amintesc de acea perioadă din tinerețea lor și de clipa în care războiul a luat sfârșit”, ne-a mărturisit Cristina Croitoru

548502_290437344401328_516581202_n”Ceea ce a fost ieri în PMAN a fost o lecție de viață. Mă uimește politizarea acestui eveniment. Nu a fost organizat de un partid politic și nu am cânta pentru susținerea vreo unuia. A fost un război. Au murit mulți oameni: frați, tați, bunici, străbunei…ai mei și ai altora, indiferent de naționalitate. Este o zi a comemorării. O zi în care aduci un omagiu celor care și-au dat viața pentru ca noi să trăim în pace. Cu fiecare cântec, veteranii prezenți la eveniment se luminau și se bucurau pentru că au ajuns aici. Oare ei nu merită să li se aducă omagiu pentru tot ce au trait în timpul războiului?” a spus solistul formației ”Noroc”, Serj Kuzenkoff

487780_430352053706231_1224989789_n”Îmi pare foarte rău că suntem atacați și considerați trădători. Eu îmi iubesc țara și limba. Altfel aș fi plecat de mult, ocazii am avut destule. Dar oare este o trădare să îți bucuri bunicii? Oare cei care ne aruncă vorbe grele nu au bunici? Oare ei nu au auzit ce a însemnat războiul pentru ei și cât de mult i-a marcat? Pentru mine personal a fost o placere să aduc aceste melodii profunde în fața veteranilor. Lumea a avut parte de un concert frumos, gratis și emoționant. Ei și ce dacă a fost organizat de Ambasada Rusiei? De ce nu au făcut ai noștri? Ce obicei urât de a ponegri o faptă frumoasă. În așa momente, cînd ochii celor care ne-au dăruit liniștea și pacea apare lumină, trebuie să uităm de politică și să fim OAMENI!” ne-a comunicat Cristina Scarlat. 

Natalia Bodiu

Program național: 20 de milioane de lei pentru renovarea bisericilor

20 milioane de lei sunt alocați în acest an din bugetul de stat pentru realizarea unui program național de renovare a lăcașelor sfinte, transmite IPN.

Bisericile situate pe traseele turistice naționale vor fi primele care vor beneficia de investiții, cu scopul promovării și valorificării lor.

Lansarea programului a fost anunțată într-un spot video de către președintele Parlamentului, Igor Grosu.

„În ultimii ani, am făcut investiții importante la Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi”, un loc emblematic pentru Moldova, am redeschis ușile bisericii Adormirea Maicii Domnului din Căușeni, iar Uniunea Europeană ne-a ajutat să restaurăm mănăstirea rupestră de la Țîpova, Cavoul familiilor Macri-Donici de la Dubăsarii-Vechi sau turnul Clopotniței din Vadul-Rașcov”, a menționat șeful Legislativului.

Toate acestea sunt obiective turistice unice. În același timp, sunt exemple concrete prin care se încearcă valorificarea patrimoniul cultural al Republicii Moldova, a conchis președintele Parlamentului.

Cei care dau în chirie un imobil trebuie să înregistreze contractul la Fisc în 7 zile

Persoanele fizice care dau în chirie apartamente sau alte bunuri imobile trebuie să înregistreze contractele de locațiune la Serviciul Fiscal de Stat în termen de șapte zile de la semnare. În caz contrar, riscă sancțiuni și estimarea veniturilor de către Fisc prin metode indirecte, transmite IPN.

Conform prevederilor legale, toate persoanele care obțin venituri din chirii și nu desfășoară activitate de întreprinzător sunt obligate să declare contractele de transmitere în posesie sau folosință a bunurilor imobile. Înregistrarea poate fi realizată la oricare dintre subdiviziunile Serviciului Fiscal de Stat, fie online, prin intermediul serviciului „e-Cerere”, dacă persoana dispune de semnătură digitală.Impozitul pe venit încasat este de 7% din valoarea contractului, în cazul persoanelor fizice rezidente, și 12% pentru nerezidenți.

Achitarea acestuia trebuie făcută lunar, până la data de 25 a lunii respective.

Dacă imobilul a fost transmis în folosință după data de 25, impozitul se achită până la 25 a lunii următoare.

În cazul în care contractul este reziliat înainte de termen, locatorul trebuie să informeze Fiscul în termen de 3 zile, printr-o declarație specială.

Dacă actele depuse sunt incomplete sau reprezentantul legal nu prezintă procura necesară, funcționarii pot refuza înregistrarea contractului.

Totodată, în lipsa declarării și achitării impozitului, Serviciul Fiscal poate estima venitul obținut din chirie și aplica măsurile legale prevăzute.

Plata impozitului se poate face și online, prin intermediul serviciului guvernamental Mpay, selectând opțiunea „Impozitul pe venit pentru predarea în posesie și/sau folosința a imobilului”.

Specialiștii din domeniul imobiliar atestă că, în condițiile actuale de piață, tot mai mulți proprietari și chiriași optează pentru contracte de închiriere pe termen lung, acestea oferind stabilitate ambelor părți. Durata optimă a unui astfel de contract este, de regulă, de un an.

Textul integral al planului de pace prezentat de delegația SUA la Paris, dezvăluit de Reuters

Reuters a intrat în posesia textului complet al propunerii formulate de Statele Unite pentru încheierea războiului din Ucraina. Documentul a fost prezentat oficialilor europeni la Paris, pe 17 aprilie, de către emisarul special al președintelui Donald Trump, Steve Witkoff, și constituie, potrivit surselor americane, „oferta finală” a Washingtonului către părțile implicate.

Potrivit documentului, planul de pace propus de SUA prevede următoarele elemente cheie:

Armistițiu

Încetare permanentă a focului între Ucraina și Rusia;

Începerea imediată a negocierilor tehnice pentru implementarea armistițiului.

Garanții de securitate pentru Ucraina

Ucraina va beneficia de garanții de securitate solide oferite de un grup ad-hoc de state europene și alți parteneri internaționali dispuși să participe;

Ucraina se angajează să nu solicite aderarea la NATO;

Ucraina are libertatea de a urmări aderarea la Uniunea Europeană.

Teritorii

SUA vor recunoaște de jure anexarea Crimeei de către Rusia;

SUA vor recunoaște de facto controlul rus asupra unor părți din regiunile Luhansk, Donețk, Zaporijjea și Herson;

Ucraina își va recăpăta controlul asupra regiunii Harkiv;

Centrala nucleară de la Zaporijjea și barajul de la Kahovka vor reveni sub control ucrainean, însă vor fi administrate temporar sub supraveghere americană, iar energia electrică va fi distribuită ambelor părți;

Ucraina va avea acces neîngrădit pe fluviul Nipru și va controla limba Kinburn.

Economie și sancțiuni

SUA și Ucraina vor încheia un acord de cooperare economică și în domeniul mineralelor strategice;

Ucraina va fi reconstruită complet și va primi compensații financiare;

Toate sancțiunile impuse Rusiei începând din 2014 vor fi ridicate;

Va fi reluată cooperarea economică dintre SUA și Rusia în domeniul energiei și al altor industrii.

Această propunere marchează cea mai ambițioasă încercare de până acum a administrației Trump de a opri conflictul început de Rusia în februarie 2022.

Documentul a fost deja transmis ucrainenilor prin intermediul partenerilor europeni, iar Kievul și Bruxelles-ul au formulat contrapropuneri care urmează să fie discutate în continuare.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat recent că o versiune actualizată a documentului se află deja „pe biroul lui Donald Trump”.

Rusia este dispusă să ajungă la o înțelegere cu Statele Unite privind războiul din Ucraina, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, într-un interviu pentru CBS News. Potrivit acestuia, Moscova lucrează la „ajustarea” anumitor detalii ale unui posibil acord, în urma cererii președintelui american Donald Trump de a opri escaladarea.

Negocierile dintre Rusia și Statele Unite privind o posibilă soluționare a conflictului din Ucraina trebuie să rămână confidențiale pentru a-și păstra eficiența, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Declarațiile vin în contextul eșuării unei întâlniri diplomatice la Londra, programată pentru 23 aprilie, care trebuia să reunească miniștrii de externe ai SUA, Ucrainei, Marii Britanii, Franței și Germaniei.

De la 105 kg la 50 kg!
Articolul anterior
Vedete sexy care au „muşcat din asfalt”! FOTO AMUZANTE
Articolul următor
Close menu