Scandal uriaș în România, după ce un cântăreț de manele a fost huiduit în cel mai jostnic hal la concertul Coldplay de la Arena Națională. S-a cerut interzicerea manelelor

Zeci de mii de oameni au huiduit la cel mai așteptat concert al anului, care a avut loc pe Arena Națională. Spectacolul formației Coldplay a avut parte de un moment controversat, care a revoltat zecile de mii de fani care au plătit sute de euro pentru un bilet. Solistul trupei britanice, Chris Martin, a invitat pe scenă un cântăreț de muzică de petrecere de la noi. Piesa acestuia a fost acoperită de huiduielile fanilor trupei rock. 

Scandalul iscat la concertul Coldplay de pe Arena Națională în urma huiduielilor cântărețului de manele Babasha a atras atenția întregii țări asupra acestui gen muzical. În urma evenimentului, cunoscuta milionară Diana Șucu a decis să se facă auzită și să ceară interzicerea manelelor în România.

Scandalul a împărțit opinia publică în două. Pe de o parte au fost cei care au sărit în apărarea cântărețului de manele, pe de altă parte s-au aflat aceia care consideră decizia trupei Coldplay de a-l invita pe Babasha să cânte la concertul lor drept una mai puțin inspirată, scrie presa română. 

Diana Șucu, soția omului de afaceri Dan Șucu, nu a putut sta deoparte de scandalul momentul și susține că vrea să se interzică manelele în România.

Ea cere declanșarea unei petiții pentru interzicerea acestui gen muzical în țara noastră: „Dacă ar fi să primești o petiție în care să scrie: Vrei să se interzică manelele în România? Eu aș spune DA, DA, DA!”, a fost mesajul publicat de către Diana Șucu, pe pagina sa personală de Instagram, la secțiunea InstaStory.    

Și Smiley a reacționat pe Facebook legat de scandalul iscat de Babasha la concertul Coldplay. El spune că l-a durut sufletul și că s-a pus în pielea artistului de pe scenă, scrie altă sursă de peste Prut.  

Artisul se întreabă cum poți să huiduo un artist la care ai plătit bilet.

„Într-o societate civilizată, părerea, dreptul la opinie şi la exprimare liberă nu este huiduit şi nu este blamat. Bă, eu am o părere, da? Dacă părerea mea nu este aceeaşi cu părerea ta, nu trebuie să arunci cu pietre în mine. Bă, nu poţi să faci aşa ceva! Şi dacă nu eşti de acord, şi dacă nu îţi place muzica… Cum să huidui un artist la care ai plătit bilet? Eşti nebun? I-a plăcut omului să facă treaba asta. Tu îl huidui? Cum să faci aşa ceva? Ce societate sănătoasă face aşa ceva?”, a spus Smiley într-un video pe Facebook.

„Trebuie să fim de acord că nu suntem de acord”

Smiley spune că dacă nu ești de acord cu cineva sau nu îți place momentul artistic, aștepți să se termine și treci mai departe, deoarece „trebuie să fim de acord că nu suntem de acord”.

„Bă, dacă nu eşti de acord cu cineva, aştepţi să se termine momentul, trecem mai departe. Doar trebuie să fim de acord că nu suntem de acord. Ei vin din altă ţară, din altă cultură, după un turneu de cinci ani, unde ei au făcut treaba asta în fiecare ţară – nu cred că i s-a întâmplat niciodată treaba asta -, unde au luat muzică locală, autentică, de-a lor. S-au uitat… Te uiţi în top şi primul loc în top, cel mai ascultat om în momentul ăsta este cutare. Te gândeşti că oamenii asta ascultă, asta le place. Nu te gândeşti…. stai un pic că s-ar putea ca fix oamenii care vin pe stadion să nu asculte asta. Nu ai cum să te gândeşti! Sigur nu s-a aşteptat, că nici eu nu m-am aşteptat”.

„M-au trecut transpirațiile”

Smiley a spus că se afla pe teren, la 10 metri de scenă. El susține că s-a pus în locului artistului de pe scenă, „care nu are nicio vină”.

„Eu eram în teren, la 10 metri de scenă. Îmi venea să mă cuibăresc. Eu m-am pus în locul oamenilor de pe scenă, în locul băiatului ăsta care nu are, săracul, nicio vină, nicio treabă. Să ţi se dea şansa să faci asta! Eşti nebun la cap? Cum să nu faci asta? Noi am vrut să facem un moment frumos, am cântat, nu am făcut nimic altceva. Am cântat o piesă! Bă, mă puneam în locul lor şi mă gândeam cum să te simţi, ca artist, când tu faci ceva din suflet, liber, frumos care îi va bucura pe români – că e o muzică în limba română care este numărul unu în trending. M-au trecut toate transpirațiile. M-a durut sufletul, pentru că m-am transportat în locul lor şi m-am gândit ce o fi în sufletul oamenilor ăstora acum, a mai spus Smiley, într-un clip video pe Facebook.

Călătorii mai rapide la PTF Giurgiulești-Galați

Pentru a eficientiza procedurile de control în punctul de trecere rutier Giurgiulești – Galați și a reduce semnificativ timpii de așteptare, Guvernul a aprobat Acordul încheiat între Republica Moldova și România pe 20 noiembrie 2024.

Acordul prevede instituirea celui de-al doilea punct de trecere rutier cu control coordonat al graniței, în continuarea modelului implementat la punctul Leușeni – Albița, activ din februarie 2023, transmite Știri.md.

„Astfel, toți cei care traversează frontiera prin punctul Giurgiulești-Galați vor efectua o singură oprire la intrarea în România pentru îndeplinirea formalităților necesare, ceea ce va facilita traversarea mai rapidă a frontierei. Acest lucru va aduce beneficii atât pentru planificarea călătoriilor personale ale cetățenilor, cât și pentru transportatori, datorită fluidizării schimburilor comerciale”, comunică reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne.

Totodată,  membrii MAI anunță că pe lângă avantajul economic, având în vedere stimularea schimburilor economice și atragerea de resurse și investiții, acest acord va adăuga un plus de securitate la frontieră, aliniindu-se totodată la standardele europene de gestionare a granițelor. 

„De menționat că în urma aprobării inițierii negocierilor prin hotărârea Cabinetului de miniștri, la 20 noiembrie 2024, a avut loc semnarea Acordului dintre România și Republica Moldova privind controlul coordonat pe teritoriul României, în punctul de trecere a frontierei de stat Galați (România) – Giurgiulești (Republica Moldova).

Controlul coordonat în cele două puncte de trecere a frontierei dintre Republica Moldova și România a fost inițiat din nevoia ambelor țări de a avea mecanisme noi și complexe pentru asigurarea securității frontierelor și pentru a rezista provocărilor aduse de război”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

Conform Planului Anual de Cooperare pentru anul 2024 șefii structurilor locale se întâlnesc zilnic sau ori de câte ori este necesar, analizând punctual aspectele care apar pe timpul serviciului. În același timp, reprezentanții MAI declară că șefii de grupă ale ambele părți organizează modul de cooperare pe linia fluidizării traficului pe sensul de intrare în România și mențin legătura direct pentru a preveni soluționa eventuale litigii pe linia controlului de frontieră.

Cât vor achita moldovenii pentru energie termică sau gaze naturale în noiembrie 2024: Ministerul Muncii și Protecției Sociale vine cu precizări

Ministerul Muncii și Protecţiei Sociale al Republicii Moldova reiterează angajamentul său: gospodăriile care primesc compensații nu vor plăti post-compensație mai mult decât în anul precedent, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Pe parcursul zilei, mai mulți cetățeni au rămas nedumeriți referitor la compensația primită pentru energie pentru luna noiembrie 2024. Ministerul Muncii și Protecției Sociale ar vrea să-și reitereze angajamentul său față de gospodăriile care primesc compensații, precum că acestea nu vor achita post compensație mai mult, comparativ cu anul trecut. 

Compensațiile din luna noiembrie, pentru consumatorii de gaze naturale, au fost calculate pornind de la tariful din luna noiembrie – cel de 13.12 lei/m3. Mai jos este ilustrat un caz real  al unui solicitant de compensații. Acest caz, ca și majoritatea celor care beneficiază de compensații, arată că sistemul de compensații asigură și va continua să asigure angajamentul luat – prețul final pentru gaze naturale al beneficiarilor de compensații nu va fi mai mare în acest an. 

Compensația pentru luna decembrie pentru consumatorii de gaze naturale va crește, deoarece și tariful a crescut. Compensațiile pentru noiembrie vor asigura un tarif post compensație nu mai mare comparativ cu cel din anul trecut.

Mai jos prezentăm și un exemplu în care o gospodărie, care se încălzește pe energie termică, nu va achita post compensație pentru factură mai mult în acest an, comparativ cu sezonul rece precedent. Compensațiile din luna noiembrie, pentru consumatorii de energie termică, au fost calculate pornind de la tariful din luna noiembrie – cel de 1824 lei/ Gcal.

În cazul în care, va exista o creștere de tarif pentru energia termică în lunile următoare, vom asigura ca și compensațiile primite de gospodăriile la care sursa principală de încălzire este energia termică – să primească compensații mai mari. 

Guvernul asigură cetățenii că va amortiza orice creștere de tarife la energie, astfel încât gospodăriile să nu achite post compensație mai mult decât au achitat în sezonul rece precedent. 

Guvernul este alături de cetățeni și în acest an, și vom trece și această iarnă cu bine. Vă mulțumesc încă o dată pentru răbdare și înțelegere! Depunem toate eforturile pentru a recepționa și soluționa toate solicitările voastre în timp util”, a menționat Alexei Buzu, Ministrul Muncii și Protecției Sociale.

Tot astăzi, Linia Verde a programului de compensații 0 8000 5000 a fost suprasolicitată, datorită unui număr mare de apeluri din partea cetățenilor. Până la ora 15:00 au fost preluate peste 3000 de apeluri de către colegi. Îndemnăm cetățenii să mai aștepte puțin până la contactarea Liniei Verzi pentru a garanta accesibilitatea tuturor la răspunsul operatorilor. Vom reuși să răspundem tuturor la toate solicitările și neclaritățile în timp util.

Polițiștii au oferit daruri pentru copiii din nordul țării de la Moș Nicolae

Polițiștii Direcției de Patrulare NORD a INSP l-au ajutat pe Moș Nicolae și au oferit daruri pentru 20 de copii din nordul țării, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Datorită sprijinului generos oferit de Asociația Capelan_de_Patrulă și rețeaua de magazine METRO, copiii au primit jucării, dulciuri și obiecte necesare.

”Entuziasmați și plini de bucurie, micuții s-au întors acasă cu amintiri de neuitat, iar colegii noștri și-au continuat activitatea.

Mulțumim pentru implicare polițiștilor și partenerilor. Astfel de inițiative frumoase vor continua.”, se arată în comunicatul Poliției.

Zboruri anulate și stewardese rănite în urma furtunii de pe Aeroportul Otopeni
Articolul anterior
O aeronavă care zbura spre Chișinău ar fi aterizat de urgență la București
Articolul următor