Actrița americană Scarlett Johansson s-a logodit pentru a doua oară cu jurnalistul Romain Dauriac. Acesta i-a dăruit un inel vintage, în stilul Art Deco.
Un apropiat al actriței a confirmat zvonurile: „S-au logodit și sunt foarte fericiți”, a spus acesta.
Deocamdată, purtătorul de cuvânt al lui Scarlett nu a oferit niciun detaliu despre această logodnă.
Amintim că Scarlett Johansson a fost căsătorită cu actorul canadian Ryan Reynolds, de care a divorţat în decembrie 2010. Artista americană a avut apoi o relaţie de câteva luni cu actorul american Sean Penn.
Trump nu exclude o întâlnire cu Zelenski la Roma, ambii președinți vor fi prezenți la funeraliile Papei
Președintele Statelor Unite, Donald Trump, nu a exclus posibilitatea unei întâlniri cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, la Roma, unde ambii lideri urmează să participe la funeraliile Papei Francisc. Declarația lui Trump a fost preluată de agenția dpa vineri, 25 aprilie, scrie DW.
„Este posibil”, a răspuns Trump la întrebarea privind o eventuală întrevedere cu Zelenski la Roma, pentru a discuta despre condițiile încetării războiului. Întâlnirea precedentă dintre cei doi lideri, care a avut loc la Washington, s-a încheiat cu un schimb de replici tensionat în public.Cu o zi înainte, vorbind despre negocierile privind Ucraina, Trump a afirmat că are „un termen propriu” pentru atingerea unui acord. „Ne dorim să se întâmple rapid. Avem un termen limită. După aceea, abordarea noastră va fi cu totul alta”, a spus el, fără a preciza exact despre ce perioadă este vorba.„Nu vă imaginați ce presiune punem asupra Rusiei. Exerciți o presiune imensă asupra Rusiei”, a declarat Trump, răspunzând la o întrebare despre ce concesii așteaptă din partea Kremlinului. „Să oprească războiul. Să înceteze ocuparea întregii țări – este o concesie destul de mare”, a adăugat el.Într-un interviu pentru revista Time, președintele american a declarat că SUA „au avut discuții foarte bune cu Moscova” și că sunt „foarte aproape de un acord”. Promisiunea sa de a pune capăt războiului din Ucraina încă din prima zi a mandatului a fost, în cuvintele sale, o „exagerare simbolică”: „Evident, oamenii înțeleg că a fost spus în glumă, dar a fost spus și că acest lucru va lua sfârșit”, a subliniat Trump.De asemenea, astăzi, președintele american Donald Trump a declarat că peninsula Crimeea va „rămâne cu Rusia”.Amintim că agenția Reuters a publicat conținutul propunerilor oficiale prezentate de trimisul special al Casei Albe, Steven Witkoff, în cadrul negocierilor de la Paris din 17 aprilie. Potrivit documentului, SUA promit Ucrainei „garanții solide de securitate”, oferite de un grup de state europene și neeuropene. Totodată, Ucraina nu va mai urmări aderarea la NATO, dar va putea urmări integrarea în Uniunea Europeană.Se prevede un acord de încetare permanentă a focului între Moscova și Kiev și inițierea unui dialog tehnic privind aplicarea acestuia. Planul mai prevede că SUA vor recunoaște de jure controlul Rusiei asupra Crimeei, regiunii Lugansk, precum și asupra zonelor ocupate din regiunile Zaporojie, Donețk și Herson. Ucraina ar urma să recupereze teritoriile din regiunea Harkov, iar centrala de la Zaporojie va fi administrată de SUA, cu un mecanism de control indirect din partea Kievului. De asemenea, Ucraina va avea „acces liber” pe fluviul Nipru și control asupra istmului Kinburn.Reuters a publicat și propunerile de răspuns formulate de Ucraina și mai multe state europene. Acestea cer „garanții solide de securitate, inclusiv din partea SUA”, similare articolului 5 al Tratatului NATO, pe perioada în care nu există consens privind aderarea Ucrainei la Alianță. Totodată, se afirmă că orice discuție teritorială trebuie amânată până la încetarea completă și necondiționată a focului. Public, Volodimir Zelenski a respins recunoașterea anexării Crimeei și transferul controlului centralei de la Zaporojie către SUA.
Rusia și SUA discută despre reluarea negocierilor directe între Moscova și Kiev. Ce spune Kremlinul după noua vizită a emisarului lui Trump
Președintele rus Vladimir Putin și emisarul american Steve Witkoff au avut vineri, la Moscova, o întâlnire de trei ore în care au discutat posibilitatea reluării negocierilor directe între Rusia și Ucraina, a anunțat Kremlinul, potrivit AFP și The Guardian, preluat de hotnews.ro
Consilierul prezidențial Iuri Ușakov a calificat discuțiile drept „constructive și foarte utile”.„A avut loc o conversație de trei ore, care a fost constructivă și foarte utilă”, a declarat Ușakov, citat de agențiile de presă rusă.
El a spus că s-a discutat despre „posibilitatea reluării negocierilor directe între reprezentanții Federației Ruse și cei ai Ucrainei”.
Întâlnirea a fost cea de-a patra între Vladimir Putin și Steve Witkoff de la instaurarea administrației Trump la Casa Albă.D
iscuțiile au vizat și un plan propus de Statele Unite pentru încheierea conflictului, iar Kremlinul susține că, în urma întâlnirii, diferențele dintre pozițiile Washingtonului și Moscovei cu privire la războiul din Ucraina „s-au redus”.
Nu au fost oferite detalii despre conținutul planului propus de partea americană, însă vineri Bloomberg a transmis că emisarul american va discuta la Moscova despre o solicitare-cheie din partea Statelor Unite, anume ca Rusia să accepte dreptul Ucrainei de a-și dezvolta propria armată și propria industrie de apărare, dotate corespunzător, ca parte a unui eventual acord de pace.
Acest punct contrazice cerința exprimată în mod repetat de Kremlin, potrivit căreia Ucraina ar trebui să fie „demilitarizată” ca precondiție pentru încheierea conflictului.
Ca parte a unui proiect de acord discutat în primele săptămâni de război, Putin a propus impunerea unor limite stricte în ceea ce privește dimensiunea viitoare a armatei ucrainene, o măsură despre care criticii au afirmat că ar fi lăsat-o neajutorată în fața amenințărilor viitoare.
Aceste propuneri ar fi dus la reducerea la mai mult de jumătate a dimensiunii armatei ucrainene. Numărul de tancuri, artilerie și lansatoare de rachete ar fi fost, de asemenea, redus.
Președintele Donald Trump într-un interviu pentru Time, la 100 zile de la al doilea mandat: „Crimeea este a ruşilor. Obama este cel care le-a dat-o şi nu eu”
„Crimeea va rămâne sub control rus”, a declarat preşedintele american Donald Trump într-un interviu acordat revistei Time şi publicat vineri, cu ocazia primelor 100 de zile ale celui de-al doilea mandat al său.
„Crimeea va rămâne sub controlul Rusiei, Zelenski înţelege asta şi toată lumea înţelege că este sub controlul lor de mult timp”, declară Trump.
„Încă o dată, acesta este războiul (fostului preşedinte democrat Barck) Obama. Este un război care nu ar fi trebuit să aibă loc niciodată. Eu îl numesc războiul care nu ar fi trebuit să aibă loc”, a menționat Trump.
„Crimeea este a ruşilor. Barack Hussein Obama este cel care le-a dat-o şi nu eu”, a insistat el, scrie News.ro.
Un plan de pace american propus Kievului recunoaşte cuceririle Rusiei. Potrivit site-ului american Axios, acest plan prevede recunoaşterea „de jure” către Statele Unite a suveranităţii ruse în Crimeea anexată în 2014 şi recunoaşte „de facto” controlul Rusiei asupra regiunilor Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie, ocupate în prezent în întregime sau parţial de forţe ruse.
„Cred că declanşarea războiului a avut loc atunci când ei au început să vorbească despre aderarea la NATO”, a mai spus Trump în interviu.
„Dacă nu ar fi vorbit despre acest lucru, ar fi fost mult mai puţine şanse ca el să izbucnească”, a declarat preşedintele Statelor Unite în acest interviu-fluviu realizat cu ocazia marcării a 100 de zile de la revenirea sa la Casa Albă.
„Nu cred că Ucraina va putea adera vreodată la NATO”, a mai spus el. „Cred că pacea (în Ucrana) este posibilă. Cu mine ca preşedinte, este posibilă, chiar foarte probabilă. Dacă altcineva este preşedinte, nicio şansă”, a mai declarat Trump.