Scene revoltătoare în Rusia! O grădiniţă a fost vizitată de veterani ai armatei ruse, iar copiii s-au jucat cu arme reale

Zeci de copii de la o grădiniță din orașul Perm, unul din cele mai mari orașe din Rusia, cu o populație de peste 1.000.000 de locuitori, s-au jucat cu pistoale, mitraliere și muniţie adevărată, scrie romaniatv.net.

Veteranii ruși au făcut un tur al grădinițelor din regiunea Perm, sud-vestul Rusiei. Copiii, cu vârste între 4 și 6 ani, au putut ține Kalașnikoave și revolvere în mâini, au văzut muniție adevărată și au fost învățați cum se țintește și cum se trage cu arma.

„Lecțiile de educație patriotică pentru copii” sunt organizate de Comitetul Ceaikovski al Veteranilor războaielor din Afganistan și Cecenia, potrivit Libertatea.ro.

Cu câteva zile mai devreme, copiii din regiunea Nijni Novgorod au fost într-o excursie… la un birou de recrutare militară, „Pentru a-și face o idee despre educația patriotică, armata rusă și oamenii din profesiile militare”, a fost explicația organizatorilor.

Nu e prima oară când au loc ore de „educație patriotică” la grădinițe din Rusia. În mai, anul trecut, de Ziua Victoriei, micuții de la o grădiniță au fost pozați defilând în uniforme militare și în tancuri de jucărie inscripționate cu litera „Z”.

Copiii din orașul Kislovodsk au participat la o ședință de trageri la țintă într-o păpușă care simboliza „inamicul fascist”.

De asemenea, Ministerul Culturii din Rusia a organizat o „sărbătoare militară” de Anul Nou pentru copii: cei mici au aruncat „grenade” în „tancuri” și s-au ascuns de „explozii”.

Ministerului Educației cere identificarea persoanelor care au distrubuit videoclipuri false despre o tabără militar-turistică pe care ar fi deschis-o

În ultimele săptămîni, câteva videoclipuri false cu logo-ul Ministerului Educației și Cercetării (MEC) au fost promovate intens în mediul online, potrivit cărora, instituția ar deschis o tabără militar-turistică pentru copii și că începînd cu 1 iunie mai mulți elevi vor participa la activități cu caracter militar, inclusiv pentru a învăța cum să folosească armele.

Astfel, instituția a atenționat oamenii că acestea sunt falsuri și spune că va cere identificarea persoanelor care le-au distrubuit.

”În ultimele săptămâni cel puțin 2 videoclipuri false, cu logo-ul Ministerului Educației și Cercetării (MEC), au fost promovate intens în mediul online. Acestea conțin informații care nu corespund adevărului și narațiuni inventate privind activitatea MEC.

Ministerul va solicita în continuare organelor abilitate să identifice persoanele care se fac vinovate de fabricarea și distribuirea în spațiul public a acestor falsuri. Aceste acțiuni fac parte dintr-o amplă campanie de dezinformare, care, pe măsură ce ne vom apropia de alegerile prezidențiale și de ziua referendumului, se vor intensifica.

Îndemnăm toți cetățenii să fie vigilenți, să analizeze critic informația şi să se informeze doar din surse oficiale și credibile!”, se arată într-un mesaj al instituției.

Deja 10! Procuratura Anticorupție informează ”cu îngrijorare” despre demisia a 10 procurori în contextul procesului de vetting

Procuratura Anticorupție informează cu îngrijorare publicul despre cererile de demisie depuse de 10 procurori în legătură cu procesul de vetting. Această situație creează un risc major pentru activitatea instituției, având în vedere impactul direct asupra capacității de gestionare a dosarelor de corupție de nivel înalt.

”Menționăm că, 4 din 38 de procurori din cadrul aparatului central al Procuraturii Anticorupție au ales să se retragă din funcție, 3 fiind din cadrul secției judiciare. De asemenea, începând cu 13 iunie 2024, un alt procuror din aceeași secție a fost delegat să exercite interimatul de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii mun. Chișinău. Astfel, din cei 10 procurori din secția judiciară, rămân doar 6 procurori pentru a gestiona toate dosarele trimise în instanță de către Procuratura Anticorupție. În prezent, avem peste 500 de cauze pe rol, ceea ce reprezintă o sarcină formidabilă pentru un număr atât de redus de procurori ce reprezintă acuzarea.

Mai mult decât atât, un procuror din una dintre direcțiile de urmărire penală responsabil de investigarea cauzei penale denumită generic ,,Frauda bancară” a decis să demisioneze, lăsând un gol semnificativ în echipa care lucrează la acest caz complex și de importanță majoră pentru societate.

De asemenea, de la Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție, 4 din 6 procurori au demisionat, însă oficiile Nord și Sud ale Procuraturii Anticorupție urmează să fie lichidate conform modificărilor legislative referitor la competența Procuraturii Anticorupție și, ca rezultat, al noii structuri organizaționale. 

Alți doi procurori care au ales să-și încheie activitatea activau în alte procuraturii decât Procuratura Anticorupție la momentul depunerii a cererilor de demisie.

În total, rămân 38 procurori anticorupție care vor activa în continuare cu dedicație și profesionalism, având în gestiune aproximativ 700 cauze penale, inclusiv 200 la faza de urmărire penală și 500 în instanța de judecată.

În pofida acestor circumstanțe, Procuratura Anticorupție rămâne dedicată luptei împotriva corupției și va continua să depună toate eforturile necesare pentru a asigura justiția, respectarea legii și construirea unui adevărat stat de drept în Republica Moldova.”, se arată într-un comunicat de presă emis astăzi de instituție.

Distracția verii la cea de-a 3-a ediție a Festivalului KALEIDOSCOP! Două zile de experiență fierbinte pe care nu trebuie să o ratezi

Bucură-te de distracția verii la cea de-a 3-a ediție a Festivalului KALEIDOSCOP, desfășurat pe durata a 2 zile în 2024 – o experiență fierbinte pe care nu vrei să o ratezi!

Și pentru 2024 ne propunem să vă impresionăm cu show-ul artiștilor îndrăgiți. Aceștia vor aduce o explozie de culoare și energie festivalului. În curând, vom anunța treptat cine vor fi cei care vor face parte din line-up-ul acestei ediții.

Conceptul evenimentului se inspiră din filozofia că viața este o schimbare continuă, iar misiunea noastră este să descoperim farmecul ei și să apreciem culorile variate.

Program:

22 iunie
– Subcarpați
– KILLA FONIC
– Alternosfera
– Sickotoy
– Tosh
– Vescan

23 iunie
– Irina Rimes
– The Motans
– Smiley
– The URS
– Andia

Tipuri de bilete:

– Individual (o persoană)
– Family (2 adulți + 3 copii până la 12 ani) *pentru acces la Festival se prezintă toți odată
– 6 Friends (6 persoane) *pentru acces la Festival se prezintă toți odată

#ziua1 înseamnă acces doar pe 22 iunie
#ziua2 înseamnă acces doar pe 23 iunie
*Abonament – acces la Festival ambele zile
**Copiii până la 5 ani au acces gratuit
***În caz de ploi, la Festival vor fi puse în vânzare pelerine de ploaie la preț de 20 lei/bucata
****Acces pe teritoriu cu mâncare și băutura proprie este interzis

Prețuri:


”preț redus”
: 15.04.2024 – 20.06.2024

Abonament ”Individual” – 799 lei
Abonament ”Family” – 1599 lei
Abonament ”6 friends” – 3999 lei
Ziua 1 sau 2 ”Individual” – 499 lei
Ziua 1 sau 2 ”Family” – 999 lei


”standard”
: 21.06.2024 – 23.06.2024Abonament ”Individual” – 900 lei
Abonament ”Family” – 1800 lei
Abonament ”6 friends” – 4500 lei
Ziua 1 sau 2 ”Individual” – 600 lei
Ziua 1 sau 2 ”Family” – 1200 lei

Organizator: iTicket

Partener General: MASTERCARD, FinComBank

Partener Principal: FINCH  

Partener: TYMBARK 

Parteneri Media: JurnalTV, TV8, HIT FM

Stai conectat pe rețelele de socializare pentru a fi printre primii care află noutățile despre festival.

Website: https://kaleidoscop.md/

Facebook: https://www.facebook.com/kaleidoscop.md

Instagram: https://www.instagram.com/kaleidoscop.md/

TikTok: https://www.tiktok.com/@kaleidoscop

Achită cu cardul Mastercard și primește cashback garantat de 10% în contul iTicket.
Perioada 30.05 – 16.06
Iar în perioada 17.06 – 22.06 achită cu Mastercard în sumă de 1000 lei și mai mult și primește garantat 10% cashback în contul iTicket.

Cumpără bilete AICI!

Biden părăseşte Kievul după vizita memorabilă
Articolul anterior
O nouă tragedie șochează România! O femeie a fost ucisă de un câine pe care voia să îl hrănească
Articolul următor