Pentru că de pe rețelele de socializare poți afla mai rapid ce a gătit vecina sau cumetra, înainte să simți miresmele pe uliță, obiceiurile de Crăciunul pe stil vechi sunt virale. De dimineață acestea sunt pline cu fotografii ale gospodinelor care au copt deja crăciuneii pentru sărbătoarea Nașterii Domnului.
Aromați, rumeni și frumoși, așa arată crăciuneii, deliciul nelipsit de pe masa de Crăciun al românilor și moldovenilor, simbolul sărbătorii creștine care marchează Nașterea lui IIsus Hristos.
Gospodinele se împart cu rețete pe rețelele de socializare, dar și cu fotografii de-ți lasă gura apă.
Ecaterina Guzun din Măgdăcești, raionul Criuleni, a copt crăciunei de toată frumusețea. Gospodina și-a împărtășit bucuria că au ieșit perfecți, dar și faptul că sărbătoarea bate la ușă și că nu trebuie să uităm de tradiții și obiceiuri. Femeia a primit nenumărate aprecieri.
Și crăciuneii Anastasiei Ciutac din aceeași localitate au ieșit minunați, pentru că are o rețetă specială de la bunica ei. Gospodina a gătit și plăcinte pentru sărbătoare.
Iar Liuba Spînu, o altă gospodină din aceeași localitate, a reușit să pregătească prăjituri și clătite, cu care va întâmpina colindătorii.
Craciuneii se coc în special de Crăciun și reprezintă colaci de dimensiuni mai mici, cu forma asemanatoare cifrei 8. Se prepară din aluat dospit. Unele gospodine fac Crăciuneii ușor îndulciti, altele ca pâinea, din aluat ușor sărat.
Crăciuneii se pun la icoană și se păstrează până primăvara, urmând să fie împărțiți la vite pentru a fi sănătoase.