Se înmulțesc suspiciunile de Omicron în România. Alte trei probe sunt în curs de procesare

Se înmulțesc suspiciunile de Omicron în România. În afară de cele trei persoane cu COVID-19 care s-au întors din Africa de Sud, alți trei români sunt suspectați de infectare cu noua variantă de coronavirus. Probele lor sunt în curs de secvențiere la Institutul „Matei Balș”, a declarat medicul Adrian Marinescu, joi, la Digi24.

În total, șase persoane sunt suspecte de Omicron în țara noastră, însă la două dintre acestea există „o suspiciune înaltă” pentru noua variantă africană.

Pe lângă cele trei persoane care s-au întors marți seară din Africa de Sud, ale căror probe sunt în curs de secvențiere, mai există suspiciuni de Omicron pentru alți trei români. Probele acestora sunt, de asemenea, în curs de secvențiere la Institutul „Matei Balș”, a declarat medicul Adrian Marinescu, la Digi24.

„Sunt persoane care sunt diferite, unde nu e suspiciune înaltă, dar există o suspiciune”, a precizat medicul. Cele trei persoane sunt asimptomatice și se află în carantină.

„Va trebui să vedem mai multe secvențieri și făcute ori de câte ori există o suspiciune. Toate persoanele care vin dintr-o zonă roșie trebuie să se izoleze, să se facă test PCR și dacă iese pozitiv obligatoriu se face secvențierea”, a subliniat Adrian Marinescu.

Medicul speră că varianta Omicron va aduce mai puține cazuri severe de boală față de valul 4 de COVID, ținând cont de informațiile existente la acest moment.

Ministerul Sănătății a anunțat, joi, că în urma primelor teste efectuate, la două dintre cele trei persoane testate pozitiv după sosirea din Africa de Sud „există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2”.

Cele 3 persoane care au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 sunt complet vaccinate. Toate trei persoanele infectate sunt asimptomatice, cu o stare de sănătate bună și se află în izolare și monitorizare”, anunță ministerul Sănătății.

Secvențierea durează câteva zile.

Haideți împreună șă dăruim speranță, împreună să confirmăm “Puterea Omeniei”!

Anual în jur de 100 copii din Moldova sunt diagnosticați cu cancer. Pentru unele tipuri de cancer la copii rata de vindecare poate ajunge la 80% și NOI împreună îi putem ajuta!

Farmacia Familiei apelează la mărinimie și compasiune. Oamenii cu suflet mare nu rămân străini la durerea altora, ci se mobilizează şi întind o mână de ajutor. Mai ales când în joc e viața unor copii nevinovați. Să trăiești cu inima nu e greu, dacă privești durerea străină ca și cum ar fi a ta încerci să ajuți cu ce poți. Nimeni nu e imun în fața sorții, iar faptele bune se răsplătesc înzecit.

Fii alături de Farmacia Familiei în campania “Puterea Omeniei”, campanie de colectare a fondurilor pentru ajutorarea copiilor cu maladii oncologice din Republica Moldova.

La achiziția produselor marcate cu stickerul campaniei „Puterea Omeniei”, în Farmacia Familiei sau Dita Hyper Farmacie , 10 lei din prețul acestora vor fi redirecționați pentru susținerea și tratamentul acestor copilași.

Campania va dura pe perioada 20 mai – 30 septembrie, iar suma acumulată va fi donată Asociației de Părinți “Viața Fără Leucemie”, toată activitatea careia este îndreptată spre susținerea copiilor cu maladii oncologice internați în secțiile Hematologie pentru copii și Onco-pediatrie a Institutului Oncologic din Republica Moldova și familiile care îngrijesc de acești copii.

Nu există sentiment mai frumos și mai cald decât să știi că ai contribuit la salvarea unei vieți. Ajută și tu copilașii mai puțini fericiți să iasă învingători dintr-o luptă crâncenă cu boala, cumpără produsele marcate special în Farmacia Familei și Dita Hyper Farmacie iar Farmacia Familiei va dona 10 lei pentru fiecare astfel de produs achiziționat!

Regulamentul campaniei

Peste 2.300.000 lei aduși în Moldova din Moscova, prin contrabandă, în beneficiul unui grup criminal organizat

Ofițerii Serviciului Vamal, de comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, sub conducerea procurorilor PCCOCS, anunță pornirea unei cauze penale pe faptul contrabandei cu circa 130.000 dolari (peste 2.300.000 lei) aduși în țară de pasagerii sosiți din Moscova.

Prin comparație cu captura de contrabandă cu valută din 22 aprilie anunțată de autorități, acum banii au fost introduși în țară de către pasagerii a două curse avia, prin Istanbul, la sfârșit de aprilie și început de mai 2024.  Potrivit oamenilor legii, cei aproape 50 de pasageri au fost transportați centralizat la Aeroport, cu autocarele – atât la plecare, cât și la revenire, atunci când au adus banii.Persoanele au avut rol de cărăuși ai banilor, astfel încât autoritățile să nu cunoască despre originea și scopul folosirii acestor bani. Astfel, la revenire, persoanele au fost percheziționate la vama Aeroport, iar banii au fost indisponibilizați în calitate de probă în dosarul penal. De asemenea, au fost ridicate pentru cercetare și telefoane mobile (de modele identice, prezumându-se preliminar că le-ar fi fost oferite în scopul comunicării la subiectul introducerii ilegale a banilor în țară).Acțiunile de urmărire penală continuă, în vederea stabilirii originii și destinației banilor, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției și garanții procedurale, potrivit legii.

  

Trei copii au ajuns în comă alcoolică la spital după ce au furat de la părinți o sticlă de rachiu și au băut-o

Caz șocat în Suceava. Trei copii au ajuns la spital în comă alcoolică, după ce ar fi furat o sticlă cu țuică și au băut până li s-a făcut rău, scrie digi24.ro.

Cei trei copii sunt din județul Harghita și au mers împreună cu familiile lor la rude în Suceava, la Gura Humorului. Minorii au fost la un pas de moarte după ce au decis să se distreze departe de ochii părinților și au băut împreună o sticlă de 2 litri plină cu rachiu. Cei trei copii au fost duși la camera de gardă a Spitalului din Gura Humorului, iar apoi au fost transferați la Spitalul Județean din Suceava. Aceștia prezentau stări de somnolență și vărsturi. Li s-au făcut perfuzii și și-au revenit, iar acum sunt ținuți sub supraveghere medicală până când starea lor de sănătate se va ameliora.

Avertisment important! Varianta Omicron ar putea deveni dominantă în UE în lunile următoare. 13 țări au raportat cazuri
Articolul anterior
Accesul în biserică nu poate fi condiționat de certificatul verde
Articolul următor