Ședințe foto de lux! Cât dau moldovenii pentru o sesiune foto în perioada sărbătorilor de iarnă

În ultimii ani, ședințele foto în studio au devenit tot mai populare, atrăgând clienții care își doresc să surprindă momente importante din viața lor într-un cadru de poveste. Fie că este vorba de sesiuni de familie, de cuplu sau pentru evenimente speciale, studiourile foto oferă condițiile perfecte pentru imagini impecabile, scrie realitatea.md.

Moldovenii sunt gata în continuare să scoată sute și mii de lei din buzunare, însă aleg cu grijă locația și fotograful. Redacția realitatea.md a cercetat ofertele de pe piață și vă spunem care sunt cele la mare căutare.

Rulota vintage în aer liber, preferata moldovenilor în 2023, este la mare căutare și în acest an. Arenda pentru o oră în această zonă de poveste costă 800 lei pentru 2 – 6 membri. Pentru zăpadă artificială, se achită suplimentar 200 de lei. Fotograful se achită separat, în funcție de preferințele clientului. Prețurile încep de la 1.000 de lei și pot depăși 3.000, dacă vă doriți cele mai calitative fotografii.

Pentru moldovenii care preferă căldura în locul frigului de afară, studiourile de tip închis rămân alegerea de top, în special dacă aveți pici mici la sesiune. În Chișinău, aceste locații apar, în fiecare an, ca ciupercile după ploaie. Clienții sunt atrași de decoruri exclusiviste, zone foto diverse, care să nu să se repete, iar în același timp să rezoneze cu trăirile lor interioare.

În studioul de tip închis de mai jos, clienții pot rezerva una din cele trei camere cu stiluri diferite or pe toate la pachet. Prețul depinde de tipul camerei, decorul amenajat, dar și de ziua în care vrei să faci sesiunea foto. De luni și până joi, clienții vor scoate din buzunare între 550 și 1.100 lei, iar de vineri și până duminică, atunci când solicitări sunt mai multe, între 650 și 1.200 lei. Menționăm că prețul este stabilit pentru o sesiune foto de 55 de minute, valabil pentru un grup de maxim cinci persoane, (pentru alte persoane se achită 50 de lei suplimentar). Iar rezervarea se face în avans și costă 300 de lei. În preț nu este inclusă remunerarea unui fotograf.

Un alt studiou de tip închis pune la dispoziția clienților șapte camere cu stiluri complet diferite. Administratorul ne-a spus că până la sfârșitul lunii noiembrie, prețul pentru 55 de minute de sesiune foto a fost 1.000 de lei. Din luna decembrie, când solicitări apar tot mai multe, tariful a crescut la 1.500 de lei. Anul trecut, același studiou cerea 700 de lei pe o oră de sesiune foto pentru o cameră. În preț nu este inclusă remunerarea unui fotograf.

33 de șoferi prinși beți la volan în weekendul trecut

În acest weekend, polițiștii au identificat 33 de șoferi care conduceau mijloace de transport în stare de ebrietate, dintre care 3 au fost testați pozitiv la consumul de substanțe narcotice, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

Chișinău, strada Ismail Polițiştii de patrulare au stopat o Toyota, al cărui șofer, un bărbat de 30 de ani, a fost suspectat că se află sub influența drogurilor. Testul a confirmat prezența metamfetaminei.

Dondușeni, satul Tîrnova
Un șofer de 32 de ani, aflat la volanul unui Opel, a fost testat pozitiv la marijuana și metadonă.

Hîncești, traseul R3
Un șofer de 36 de ani, conducea un BMW sub influența marijuanei.

Toți șoferii sunt documentați penal pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate produsă de substanțe stupefiante. Aceștia riscă:
Amendă de la 75.000 până la 125.000 lei
1 până la 3 ani de închisoare
Anularea dreptului de a conduce mijloace de transport

Respectă legea! Fii responsabil! Viața ta și a celor din jur depinde de responsabilitatea ta la volan!

Rețea de migrație ilegală, destructurată. Cetățenii ucraineni achitau câte 4.000 de dolari ca să treacă granița

Polițiștii de frontieră, sub coordonarea Procuraturii Cahul, au reușit să destructureze o grupare criminală transfrontalieră specializată în organizarea migrației ilegale pe zona de sud a Republicii Moldova . Gruparea facilita tranzitul cetățenilor ucraineni prin Republica Moldova pentru a ajunge în statele Uniunii Europene, utilizând rute clandestine și ocolind punctele de trecere a frontierei, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Investigațiile, au dezvăluit o schemă complexă cu grupuri și roluri bine organizate. Gruparea opera în zona frontierei moldo-ucrainene, pe direcția localităților Giurgiulești (RM) – Reni (UA). Străinii care au încercat să traverseze ilegal frontiera au dezvăluit, în cadrul audierilor, faptul că beneficiau de cazare și ghidare contra unor sume de bani. Prețul pentru trecerea ilegală era de 4000 de dolari americani de persoană.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul membrilor grupului criminal, în raionul Cahul, au fost ridicate probe esențiale și anume sume de bani, telefon mobil și mijlocul de transport utilizat pentru deplasarea migranților ilegali. Organizatorii, un cetățean moldovean, și complicele său ucrainean și-au împărțit responsabilitățile, având ca scop obținerea unor beneficii financiare ilegale.

La data de 18 decembrie 2024, liderul grupării a fost reținut pentru 72 de ore, ulterior fiind plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. În prezent, investigațiile continuă pentru identificarea tuturor celor implicați și tragerea acestora la răspundere penală.

Această operațiune reprezintă un exemplu clar al profesionalismului și dedicării angajaților Poliției de Frontieră în prevenirea și combaterea criminalității transfrontaliere.

Poliția de Frontieră face apel la societate să contribuie la menținerea securității, semnalând orice activitate suspectă. Totodată, reamintim că, potrivit legislației, persoanele suspecte beneficiază de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive.

Doliu naţional în Coreea de Sud după cel mai grav accident aviatic din istoria ţării

Steagurile sunt arborate luni în bernă în Coreea de Sud pentru a onora memoria celor 179 de persoane decedate în cel mai grav accident aviatic din istoria ţării, o anchetă fiind în curs pentru a stabili cauzele tragediei, relatează AFP citat de news.ro.

O înregistrare video a accidentului de duminică dimineaţa, difuzată de canalul local MBC, a făcut înconjurul lumii: aceasta arăta un avion care aterizează pe burtă pe aeroportul Muan, cu fumul ieşind din motoare, înainte de a lovi un zid la capătul pistei şi de a fi cuprins de flăcări.

Boeingul 737-800 aparţinând companiei sud-coreene low-cost Jeju Air zbura din Bangkok şi transporta 175 de pasageri şi şase membri ai echipajului. Conform bilanţului final al operaţiunilor de salvare, toţi pasagerii au murit, cu excepţia unei însoţitoare de bord şi a unui steward. Persoanele aflate la bord, doi cetăţeni thailandezi şi restul cetăţeni sud-coreeni, aveau vârste cuprinse între trei şi 78 de ani. Identitatea a 141 din cei 179 de morţi a fost confirmată până în prezent, potrivit Ministerului Teritoriilor, care citează luni anchetatorii.

Ţara a declarat o perioadă de doliu naţional de şapte zile, iar drapelele au fost arborate în bernă, în timp ce preşedintele interimar Choi Sang-mok vizitează locul tragediei pentru o ceremonie de comemorare. Alte ceremonii sunt planificate în alte locuri din Coreea de Sud.

Inspecţii speciale

Seulul îşi examinează opţiunile de a lansa „inspecţii speciale” ale celor 101 Boeing 737-800 care operează în ţară, a declarat reporterilor Joo Jong-wan, şeful aviaţiei din cadrul Ministerului Transporturilor.

Potrivit autorităţilor, cauza presupusă a tragediei a fost o coliziune cu păsări, de care piloţii se tem, mai ales în cazul avioanelor cu reacţie ale căror motoare pot pierde rapid din putere sau se pot opri complet după aspirarea unei păsări.

În ciuda teoriei avansate de autorităţi, criticii se concentrează tot mai mult pe arhitectura aeroportului. „În ciuda urgenţei, aterizarea a fost remarcabil de bine executată”, a declarat pentru AFP Kim Kwang-il, profesor de ştiinţe aeronautice la Universitatea Silla şi fost pilot. Dar „în mod normal, nu există un astfel de obstacol solid la capătul pistei, ceea ce contravine standardelor internaţionale de siguranţă aviatică recomandate de (…) Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale (OACI) şi Agenţia Uniunii Europene pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA). Structura în cauză a provocat coliziunea şi incendiul”, a spus el.

În ceea ce priveşte ancheta, cutiile negre, înregistratorul de voce din cabina de pilotaj şi înregistratorul de date de zbor au fost găsite duminică. Agenţia Naţională pentru Siguranţa Transporturilor din SUA a declarat pe X că a reunit „o echipă de anchetatori americani”, inclusiv Boeing, pentru a „asista” autorităţile sud-coreene.

Accident în lanț în apropiere de Cornești, azi dimineață. Ar fi fost provocat de o șoferiță de 23 de ani
Articolul anterior
Din 1 ianuarie 2025 „Gazprom” nu va mai livra gaz către R. Moldova
Articolul următor