Sfaturi esențiale pentru primul interviu de angajare

Unul dintre cele mai importante lucruri în obținerea jobului dorit este interviul de angajare, acolo unde posibil viitorul tău șef își va face o impresie despre tine care poate avea un impact pozitiv asupra deciziei sale de angajare. Așa că, lasă anxietatea acasă și urmează aceste sfaturi pentru un interviu de succes!

separator

1. Citește mai multe despre companie

Dacă nu știi nimic despre compania la care mergi la interviu, s-ar putea să lași impresia că nu te interesează jobul. Uneori sunt suficiente chiar și câteva minute petrecute pe site-ul firmei respective și pe paginile de social media ale acesteia ca să afli cu ce se ocupă și poate chiar cine sunt membrii echipei. Iar dacă tot suntem la acest punct, nu uita să-ți reamintești cerințele postului și ce ai trecut în propriul CV.

2. Îmbracă-te corespunzător pentru jobul la care ai aplicat

Nu sunt întotdeauna necesare cămășile albe sau pantofii eleganți pentru un interviu de angajare. Ținuta perfectă pentru interviu depinde foarte mult de postul la care ai aplicat și compania pe care urmează să o vizitezi. Nu strică, totuși, să fii puțin mai atent cu ținuta ta de data asta. Alege haine în care te simți comod, fără croieli prea casual (cum ar fi pantalonii de trening sau blugii rupți).

3. Anticipează întrebările pe care le vei primi

Desigur, nu poți anticipa toate întrebările pe care ți le va pune un recrutor, dar te poți gândi un pic la cele de bun simț care pot crea un portret al felului în care lucrezi, atât singur, cât și cu o echipă. Important e să nu lași nicio întrebare să te blocheze.

4. Implică-te în discuție

Interviul este un dialog, iar ca orice dialog, întrebările și răspunsurile trebuie să vină din ambele direcții. Nu-ți fie teamă să pui și tu, la rândul tău, întrebări. Ca să nu te blochezi la interviu, poți chiar să le pregătești de acasă. Întreabă despre echipă și birou. Poate chiar reușești să convingi recrutorul să-ți ofere un scurt tur al sediului. Cel mai important însă e să discuți despre salariu. Oricât de greu ar fi să negociezi salariul la începutul carierei, e important să o faci ca să nu ai frustrări ulterior când primești oferta sau după ce te angajezi.

Succes!!!

Sursa

Moldova srămâne fără oameni! Cifre alarmante din recensământul 2024

Populația Moldovei a scăzut de la 2,7 milioane de oameni în 2014, la 2,4 milioane de persoane în 2024. Mai exact, este vorba despre cetățenii care au reședință obișnuită, adică locuiesc în țară. Datele au fost stabilite în cadrul recensământului desfășurat anul trecut, scrie cancan.md.

Dintre populația țării, 47,1% sunt bărbați, iar 51,9% – femei. Ponderea femeilor a crescut, comparativ cu rezultatele recensământului din 2014. Numărul populației de peste 65 de ani a crescut.

Conform rezultatelor preliminare ale recensământului, peste 46% dintre populație locuiește la orașe, iar mai mult de 53% – la sate. În comparație cu datele din 2014, numărul persoanelor din mediul urban a crescut cu aproximativ 7,9 puncte procentuale.

Majoritatea populației cu reședință obișnuită locuiește în Chișinău. Mai exact, fiecare a treia persoană din Moldova locuiește în Capitală.

Injecțiile care întineresc corpul. Descoperirea revoluționară care ar putea opri îmbătrânirea

Celulele senescente accelerează procesul de îmbătrânire, iar oamenii de știință lucrează la tratamente pentru a le elimina, scrie adevărul.ro.

La spitalul de cercetare pediatrică St. Jude din Memphis, Tennessee, se desfășoară un studiu clinic neobișnuit, care, dacă va avea succes, ar putea revoluționa tratamentul bolilor cronice asociate vârstei.

Deși supraviețuitorii cancerului infantil pot părea o categorie atipică pentru studiul îmbătrânirii, Greg Armstrong, investigator principal al studiului Childhood Cancer Survivorship de la St. Jude, explică de ce acești pacienți sunt, de fapt, un exemplu extrem de relevant.

Prețul ascuns al copiilor care supraviețuiesc cancerului

Deși chimioterapia și radioterapia moderne sunt din ce în ce mai eficiente în tratarea cancerului la copii, efectele lor secundare pot fi devastatoare pe termen lung. Pe măsură ce acești pacienți ajung la vârsta mijlocie, impactul tratamentelor devine tot mai evident.

„Dintre acești copii, 85% vor învinge cancerul, dar victoria vine cu un preț. Știm că vor avea o durată de viață mai scurtă. Mulți dintre ei mor prematur din cauza unor boli cronice precum afecțiunile cardiovasculare, accidentele vasculare cerebrale sau cancerele secundare, care apar mult mai devreme decât în mod normal. Am descoperit în urmă cu aproximativ un deceniu că acest fenomen se produce deoarece îmbătrânesc accelerat, dincolo de vârsta lor biologică”, spune Greg Armstrong.

Îmbătrânirea prematură – prețul nevăzut al supraviețuirii

Această îmbătrânire prematură nu se manifestă doar la nivel celular, ci și fizic. Kirsten Ness, fizioterapeut și epidemiolog clinic la St. Jude, a studiat un grup de supraviețuitori ai cancerului infantil cu vârste între 24 și 41 de ani și a constatat că funcția cardiacă, flexibilitatea, capacitatea respiratorie și mobilitatea acestora sunt similare cu cele ale unor persoane mult mai în vârstă.

„Am demonstrat că, la 30 de ani, acești pacienți prezintă semne de fragilitate fizică, comparabile cu cele ale unor persoane de 70-80 de ani, iar situația se agravează în timp”, explică Ness.

Celulele „zombie” și impactul asupra supraviețuitorilor cancerului infantil

Senescența celulară este un proces prin care celulele își pierd capacitatea de a se divide, dar, în loc să moară, rămân active într-o stare disfuncțională. Aceste celule, numite și „celule zombie”, se acumulează treptat în organism pe parcursul vieții și sunt considerate un factor-cheie al îmbătrânirii. 

În cazul supraviețuitorilor cancerului infantil, tratamentele agresive administrate la o vârstă fragedă favorizează o acumulare prematură a unui număr mare de celule senescente – un proces care, în mod obișnuit, s-ar desfășura pe parcursul mai multor decenii. Această acumulare accelerează degradarea funcțiilor fiziologice și crește riscul de apariție a unor afecțiuni asociate îmbătrânirii.

Mai mult, celulele senescente nu doar că își pierd funcția normală, ci și eliberează molecule inflamatorii, generând un fenomen cunoscut sub numele de fenotip secretor asociat senescenței (SASP).

Eliminarea celulelor senescente nu este suficientă – ce mai lipsește

Totuși, cercetătorii subliniază că eliminarea celulelor senescente nu este suficientă pentru a combate îmbătrânirea. Meijnikman avertizează că, în cazul pacienților vârstnici ale căror organe au fost afectate de un stil de viață nesănătos sau de boli cronice, simpla eliminare a acestor celule nu reprezintă o soluție completă.

„Corpul trebuie să aibă capacitatea în continuare de regenerare. Dacă eliminăm celulele senescente, dar nu mai există celule stem funcționale care să le înlocuiască, beneficiile vor fi limitate. În viitor, vom putea trata tot mai mulți pacienți vârstnici, însă, deocamdată, trebuie să acumulăm mai multe dovezi privind eficiența senoliticelor la oameni”, explică specialistul în gastroenterologie și hepatologie. 

ULTIMA ORĂ! Alte două drone au căzut pe teritoriul R. Moldova, ambele în sudul țării

Poliția Națională informează cǎ, alte două drone au fost depistate pe teritoriul Republicii Moldova. Una dintre ele pe un câmp agricol din preajma localității Ciumai, raionul Taraclia; iar cealaltă a explodat pe un câmp la aproximativ 1,5 kilometri de Ceadîr-Lunga, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Experții secției tehnico-explozivă a Poliției sunt la moment în ambele locații și efectuează cercetări, ulterior dronele urmând a fi investigate în detaliu.
Din investigațiile preliminare, fragmentele depistate la Ceadîr – Lunga aparțin unei drone rusești.

Teritoriile au fost izolate, pericolul pentru cetățenii din zonă este deja exclus.

Dumitrița Izbișciuc va reprezenta Moldova la concursul de frumusețe Miss Earth 2018!
Articolul anterior
Set de exerciții pentru fese tonifiate și coapse suple. Video!
Articolul următor
Close menu