Shakira doboară 14 recorduri Guinness după lansarea piesei la adresa fostului soț

Shakira a doborât un număr impresionant de 14 recorduri Guinness World Records în urma lansării unei piese la adresa fostului ei soț. Cântăreața columbiană, în vârstă de 46 de ani, și Bizarrap au intrat în istorie cu piesa lor Music Sessions Vol. 53, aflată în fruntea topurilor, scrie AlephNews.

După ce au colaborat cu DJ-ul și producătorul argentinian în vârstă de 24 de ani, pe numele real Gonzalo Julián Conde, cei doi au obținut împreună un număr 1 și patru titluri Guinness World Records. Melodia a fost lansată pe YouTube pe 12 ianuarie și îl vizează pe Gerard Pique, fostul soț al Shakirei.

„Ai schimbat un Ferrari pentru un Twingo”, cântă Shakira. „Ai schimbat un Rolex cu un Casio… O mulțime de săli de sport, dar lucrează-ți și creierul un pic.”

Aceasta a stabilit recordul pentru cea mai vizualizată piesă latino pe YouTube în 24 de ore, cu 63.000.000, iar apoi a devenit cea mai rapidă piesă latino care a atins 100 de milioane de vizualizări pe YouTube. De asemenea, a reușit să obțină recordul pentru cea mai difuzată piesă latino pe Spotify în 24 de ore, cu 14.393.342 de ascultări.

Până la sfârșitul primei săptămâni, acest număr a crescut la un număr uriaș de 80.646.962, ceea ce a făcut ca piesa să devină, de asemenea, cea mai difuzată piesă latină de pe Spotify într-o săptămână. Duo-ul muzical a fost întâmpinat în culisele emisiunii „The Tonight Show Starring Jimmy Fallon” de către Michael Empric, adjudecătorul oficial, care le-a înmânat certificatele. Apoi au urcat pe scenă pentru a interpreta piesa.

Shakira a mai câștigat încă 10 premii, printre care: Cel mai mare număr de hituri în Top 10 în clasamentul Latin Pop Airplay din Billboard de către o artistă și Prima artistă care se înlocuiește pe sine însăși pe locul 1 în clasamentul Latin Airplay din Billboard.

Printre recordurile mondiale ale Shakirei pentru noul ei cântec se numără:

Cea mai difuzată piesă latino pe Spotify în 24 de ore

Cea mai vizualizată piesă latino pe YouTube în 24 de ore

Cea mai rapidă piesă latină care a ajuns la 100 de milioane de vizualizări pe YouTube

Cea mai difuzată piesă latino pe Spotify într-o săptămână

Prima cântăreață care debutează în Top 10 al Billboard Hot 100 cu o piesă în limba spaniolă.

Cele mai multe No.1 în topul Billboard Latin Airplay de către o artistă – 12 melodii

Prima femeie artistă care se înlocuiește pe sine însăși pe locul 1 în topul Latin Airplay de la Billboard

Cele mai multe săptămâni cumulate pe locul 1 în topul Billboard Hot Latin Songs de către o artistă – 67 de săptămâni

Cele mai multe hituri în Top 10 în topul Billboard Hot Latin Songs de către o artistă – 33 de melodii

Cele mai multe hituri în Top 10 în topul Billboard’s Latin Airplay de către o artistă – 35 melodii

Cele mai multe No.1 în topul Billboard Latin Pop Airplay de către o artistă – 21 melodii

Cele mai multe Top 10 hituri în topul Latin Pop Airplay Billboard de către o artistă – 39 de melodii

Cele mai multe No.1 în topul Billboard Latin Digital Song Sales – 13 melodii

Cele mai multe topuri Billboard cu o piesă în limba spaniolă a unei artiste – 15 melodii

Trei studenți de la Universitatea de Stat din Moldova vor participa la București la un eveniment francofon

Trei studenți de la Filiera Francofonă a Facultății de Drept USM, vor participa la un eveniment educațional, „Université d’été francophone en relations internationales” care va avea loc la București în perioada 1-5 iulie.

Trei studenți de la USM vor merge la București la un eveniment francofonFoto: USM

Cei care vor reprezenta USM-ul în cadrul acestui eveniment sunt studenții anului I – Alexandru Bordos și Mădălina Mihai și studenta anului II – Olivia Vascan.

Datorită acestei activități, tinerii vor avea posibilitatea de a dezvolta cunoștințe și abilități în domeniul relațiilor internaționale.

Evenimentul este realizat de Organizația Internațională a Francofoniei, în colaborare cu Politehnica București, fiind o ocazie unică pentru tinerii francofoni din Europa Centrală și Orientală de a se întâlni și de a discuta despre subiecte de interes comun, precum: relațiile internaționale, Francofonia, diplomația, egalitatea de gen, dezvoltarea durabilă și inteligența artificială.

Pe lângă programul academic interesant, participanții vor avea ocazia să exploreze atât Bucureștiul, cel mai mare oraș francofon din regiune, precum și locurile turistice a Transilvaniei.

Pe 1 iunie va fi organizat un marș în susținerea parcursului european al Republicii Moldova

Pe data de 1 iunie, în capitală va fi organizat un marș al tinerilor de susținere a parcursului european al Republicii Moldova. Despre aceasta a anunțat deputatul Eugeniu Sinchevici, care a precizat că la eveniment deja s-au alăturat 13 organizații de tineret. „În aceste zile se scrie istorie. Pe data de 20 octombrie va avea loc referendumul care va decide soarta acestei țări. Noi invităm tinerii să facă parte din scrierea acestei istorii, a declarat deputatul într-o conferință de presă susținută în fața Parlamentului, transmite IPN.

Eugeniu Sinchevici a menționat că marea majoritate a tinerilor din Republica Moldova susține integrarea europeană. „Este bine să vedem câți noi suntem de fapt și să arătăm tuturor celorlalți cât de mulți suntem. Noi vrem să atragem atenția asupra noastră. Astfel de marșuri sunt bune pentru a porni o discuție, pentru ca oamenii să analizeze care sunt preferințele acestei țări. Și este bine ca absolut toți cei care vor merge la vot pe 20 octombrie și vor avea în fața lor alegerea între un viitor prosper și european al Republicii Moldova sau rămânerea într-o zonă neutră, afiliată mai degrabă estului, este bine ca fiecare să înțeleagă că majoritatea tinerilor ai acestei țări susțin integrarea europeană”, a mai spus parlamentarul.

Prezent la eveniment, eurodeputatul Siegfried Mureșan a menționat că pe 20 octombrie va avea loc referendumul pentru integrarea europeană și este foarte important ca până atunci toți cetățenii să fie informați corect despre oportunitățile pe care le aduce UE. „Să le spunem oamenilor ce este Uniunea Europeană, ce câștig aduce pentru ei. Să le spunem oamenilor că Uniunea Europeană este un proiect de pace, este un proiect bazat pe libertate”, a notat europarlamentarul.

Casa Națională din Nisporeni, restaurată în cadrul Programului „Satul European”

Casa Naţională din Nisporeni are o istorie bogată, chiar dacă la prima vede pare că edificiul este unul obişnuit.

De această clădire au fost legate de-a lungul timpului cele mai importante din evenimentele culturale şi politice ale Nisporeniului.

Potrivit Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală, datorită programului național „Satul European”, cei peste 11 mii de locuitori ai orașului Nisporeni cât și oaspeții orașului din Valea Nârnovei, pot admira în centrul urbei un edificiu istoric reabilitat în corespundere cu proiectul original al clădirii, scrie presa locală.

Potrivit blogului Nisporeni 1618, istoria acestui edificiu cultural începe încă din 1919, când problema construirii unei Casei Naţionale în Nisporeni a fost pusă printr-un demers al Societăţii „Caselor Naționale” adresat guvernului României.

Scopul edificării aceste clădiri a fost, după cum afirmă însăşi promotorii, „îndrumarea morală intelectuală şi răspândirea de poveţe şi pilde economice în masele largi ale poporului”. 

Casa Națională din Nisporeni a fost prima Casă Națională zidită în afara Vechiului Regat și a fost ridicată drept model pentru celelate Case Naționale.

În prezent, vechea clădire a Casei Naționale (Casa de Cultură) din orașul Nisporeni deține titlul de monument istoric, a fost restaurată conform proiectului inițial, prin intermediul Programului național „Satul European”.

Din motive că, anterior, edificiul nu a beneficiat de o restaurare calitativă, construcţia ajunsese într-o stare deplorabilă, necesitând reparații urgente. Proiectul de restaurare a inclus schimbarea acoperișului, a geamurilor și ușilor, restaurarea pereților și finisajul exterior cu restabilirea aspectului original.

Acum, pe lângă manifestările cultural-artistice, aici sunt organizate activități în cadrul celor şapte cercuri pe interese, inclusiv canto, chitară, dans sportiv şi șezători ale vârstnicilor din oraş.

În Casa de Cultură renovată își desfășoară activitatea și ansamblul „Armonia”, care duce faima localității la diferite concursuri naționale.

Soţiile şi mamele soldaţilor ruşi îi cer lui Putin să nu-i mai trimită „la măcel”. „Sunt trimiși ca mieii la tăiere”
Articolul anterior
Soldați ruși transportați pe frontul din Ucraina în vagoane pentru animale. ”Unde sunt compartimentele calde cu ceai gratuit?”
Articolul următor