Shakira riscă 8 ani de închisoare în Spania. Procurorii îi aduc acuzații grave. Artista a spus că este nevinovată

Cântăreaţa pop Shakira riscă un al doilea proces în Spania, după ce a fost acuzată că ar datora autorităţilor fiscale spaniole aproape 6,7 milioane de euro, informează DPA citat de stirileprotv.ro.

Biroul Procuraturii Publice din Spania a depus o plângere penală împotriva vedetei columbiene la un tribunal de lângă Barcelona, a anunţat marţi un purtător de cuvânt din sectorul judiciar.

Acel tribunal urmează să decidă dacă artista pop, printre ale cărei piese de mare succes se află cântece precum „Waka Waka” şi „Hips Don’t Lie”, va trebui să fie judecată în cadrul unui proces.

O anchetă preliminară a început în luna iulie după un raport al fiscului cu privire la două posibile infracţiuni legate de veniturile şi impozitele sale pe proprietăţi aferente anului 2018.

Cântăreaţa latino-americană, în vârstă de 46 de ani, urmează deja să fie judecată într-un proces la Barcelona spre finalul acestui an pentru două acuzaţii separate de evaziune fiscală, totalizând aproximativ 14,5 milioane de euro şi reprezentând taxe neachitate pentru perioada 2012-2014.

Shakira a spus că este nevinovată, dar a achitat toate taxele pentru neplata cărora a fost acuzată

Procurorul public din Spania a cerut pentru acel proces o pedeapsă de închisoare de opt ani şi două luni, precum şi o amendă de 23,8 milioane de euro.

Shakira a declarat de mai multe ori că este nevinovată şi a negat acuzaţiile care i-au fost aduse în primul proces, considerând că ea trebuia să plătească taxe în Bahamas în 2012, 2013 şi 2014, nu în Spania. Totuşi, ea a anunţat că a plătit între timp toate taxele, plus dobânzile aferente.

În iulie 2022, ea a respins un acord cu procurorii din Spania, unde a locuit – cu mai multe pauze – alături de fostul ei partener de viaţă Gerard Pique, fost membru al naţionalei de fotbal a Spaniei şi al echipei F.C. Barcelona. Cei doi s-au despărţit între timp, iar Shakira s-a mutat la Miami alături de cei doi fii ai lor.

Noul mandat al președintelui Maia Sandu, validat de Curtea Constituțională

Curtea Constituțională a confirmat rezultatele alegerilor și a validat mandatul Maiei Sandu în funcția de președinte al Republicii Moldova. Hotărârea a fost pronunțată cu puțin timp în urmă, scrie deschide.md.

În sala de ședințe au fost prezenți reprezentanții Comisiei Electorale Centrale, precum și reprezentantul legal al Maiei Sandu, avocatul Eduard Digore. Celălalt concurent electoral, Alexandr Stoianoglo, a lipsit de la ședință, dar nici un alt reprezentant legal al său nu a fost delegat.

De menționat că alegerile prezidențiale din această toamnă au fost câștigate de președintele Maia Sandu. Șeful statului a obținut peste 930 de mii de voturi, în timp ce contracandidatul său, Alexandr Stoianoglo, susținut de PSRM și gruparea „ȘOR”, a fost votat de puțin peste 750 mii de alegători.

Precizăm că în actualul scrutin prezidențial au fost înregistrate multiple cazuri de corupere a alegătorilor și finanțare ilegală a campaniilor electorale. Gruparea „ȘOR” achita oamenilor câte 2 mii lei pentru a vota împotriva Maiei Sandu.

Caz revoltător la Sângerei. Un bărbat a încercat să vândă pe internet o lebădă

O intervenție comună a inspectorilor de mediu din Bălți și Sîngerei a dus la descoperirea unui caz grav de încălcare a legislației de mediu, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În urma monitorizării activității pe rețelele de socializare, a fost identificată o persoană din localitatea Mărinești, raionul Sîngerei, care încerca să comercializeze o lebădă albă, specie protejată de lege.

Cu sprijinul polițistului de sector, autoritățile au efectuat o percheziție la locuința suspectului. Verificările au confirmat că lebăda era ținută în captivitate în condiții necorespunzătoare.

Pasărea a fost imediat ridicată și eliberată într-un bazin natural din apropierea municipiului Bălți, asigurându-se condiții adecvate până la clarificarea completă a cazului.

Persoana responsabilă de această faptă urmează să fie sancționată conform prevederilor Codului Contravențional al Republicii Moldova, care interzice capturarea, deținerea și comercializarea speciilor protejate. Inspectoratul pentru Protecția Mediului reamintește că lebăda albă este o specie strict protejată, iar astfel de acțiuni constituie o amenințare directă la adresa biodiversității. Face apel către cetățeni să respecte legislația de mediu și să semnaleze orice activitate suspectă.

Această acțiune reflectă angajamentul inspectorilor de mediu de a proteja fauna sălbatică și de a descuraja practicile ilegale care pun în pericol echilibrul ecologic.

Moldovenii vor primi lefuri mai mari! Salariul mediu va creşte cu 2.400 de lei anul viitor

Salariul mediu va crește în Republica Moldova cu 2.400 de lei. Începând cu anul 2025, suma va constitui 16.100 de lei, comparativ cu 13.700 în anul 2024, scrie realitatea.md.

Decizia urmează să fie aprobată de către membrii Guvernului. Cifra este una prognozată și se va utiliza pentru a calcula contribuțiile obligatorii și indemnizațiile acordate salariaților.

„Proiectul de hotărâre este elaborat în temeiul prognozei revizuite a indicatorilor macroeconomici pentru anii 2025-2027, prezentate de către Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării. Actualizarea prognozei s-a realizat reieșind din ultimele date statistice disponibile, inclusiv urmare a coordonării realizate în cadrul misiunii de experți FMI”, precizează responsabilii din cadrul Ministerului Muncii.

Precizăm că, salariul minim în Republica Moldova, începând cu 1 ianuarie 2025, va constitui 5500 de lei. Suma reprezintă cu 10% mai mult decât în 2024, actualmente această remunerare constituind 5000 de lei.

Un fost paznic la unul dintre palatele de lux ale lui Putin, dezvăluiri despre atmosfera toxică de acolo. Cum se trădează unii pe alții
Articolul anterior
ACORD pregătește două concerte de excepție
Articolul următor