Și-a îmbrățișat pentru prima oară mama. Revederea unei femei cu fiul ei răpit în ziua în care s-a născut, după 42 de ani: ”N-ai idee câte oceane am plâns pentru tine”

Un bărbat și-a îmbrățișat pentru prima oară mama biologică după 42 de ani de când a fost răpit la naștere. Întâlnirea a avut loc în Valdivia, Chile. Bărbatul și-a întâmpinat mama cu un buchet de flori. Acum 42 de ani, personalul medical din spitalul în care a dat naștere i-au răpit Mariei Angelica Gonzalez fiul nou-născut. Mai târziu, angajații spitalului i-au spus Mariei că fiul ei a murit. 42 de ani mai târziu, Maria și-a îmbrățișat fiul pentru prima oară, în Valdivia, Chile.

O mamă a fost reunită cu fiul ei răpit în ziua în care s-a născut, după 42 de ani „Te iubesc foarte mult”, i-a mărturisit Jim Lippert Thyden mamei lui, înaintea unei îmbrățișări emoționante. „M-a doborât… Eram sufocat de greutatea momentului. Cum îmbrățișezi pe cineva în așa fel încât să recuperezi 42 de ani de îmbrățișări?”, a declarat Jim Lippert Thyden, pentru Associated Press, scrie unica.ro.

Thyden a pornit în căutarea mamei sale biologice în aprilie anul acesta, după ce a citit mai multe știri despre copii din Chile adoptați, reuniți cu părinții biologici cu ajutorul organizației non-profit Nos Buscamos.

Organizația a descoperit că Thyden s-a născut prematur într-un spital din orașul Santiago, capitala Chile. La scurt timp după, Thyden a fost plasat într-un incubator, iar mama lui externată. Potrivit dosarului găsit de Nos Buscamos, când a revenit pentru a-și lua fiul acasă, personalul medical i-a spus Mariei că fiul ei a murit.

„Actele de adopție arată că nu mai am rude în viață. Dar în ultimele luni am descoperit că am o mamă, patru frați și o soră”, a mai declarat Thyden, care lucrează ca avocat penal, reprezentând „oameni care arată ca el” și care nu își pot permite un avocat.

Cum și-a găsit Jim Lippert Thyden mama biologică Thyden a continuat precizând că adopția lui a fost una ilegală. Organizația Nos Buscamos estimează să zeci de mii de copii au fost răpiți de la familii din Chile între anii 1970 și 1980, potrivit datelor poliției, care au analizat pașapoartele copiilor din Chile care au părăsit statul și nu s-au mai întors în țară. „Povestea reală este că acești copii au fost răpiți din familii sărace, de la mame sărace care nu știau. Nu știau cum să se apere”, a declarat Constanza del Rio, fondatoarea și directoarea organizației Nos Buscamos. În ultimii 9 ani, Nos Buscamos a reunit peste 450 de copii cu familiile lor biologice, mai spune del Rio.

Testul ADN al lui Thyden a confirmat originea sa chiliană în procent de 100% și l-a asociat cu un văr primar care a folosit, la rândul lui, platforma MyHeritage. Ulterior, Thyden i-a trimis verișorului său actele sale de adopție, care includeau adresa mamei lui biologice și un nume foarte comun în Chile, Maria Angelica Gonzalez.

Mama lui Thyden nu a răspuns la primele apeluri Verișorul lui cunoștea o Maria Angelica Gonzalez din familia mamei sale și l-a ajutat să ia legătura cu ea. Gonzalez a refuzat apelurile lui Thyden până când bărbatul i-a trimis o fotografie cu soția și cu fiicele lui. „Așa am rupt barajul”, a declarat Thyden, care i-a mai trimis mamei lui fotografii cu familia lui adoptivă, imagini din perioada petrecută în Marina SUA, de la nunta lui și din alte momente speciale din viața sa.

„Am încercat să acopăr 42 de ani furați din viața ei. Furați din viețile amândurora”, a mai declarat. Ulterior, Thyden a călătorit cu soția lui, Johanna, și cu fiicele lor, Ebba Joy și Betty Grace, pentru a-și cunoaște familia din Chile.

A fost întâmpinat cu 42 de baloane colorate, de o mamă înlăcrimată. „Fiule, n-ai idee câte oceane am plâns pentru tine. Câte nopți m-am rugat ca Dumnezeu să-mi dea zile să aflu ce s-a întâmplat cu tine”, i-a mărturisit mama lui.


Alianța Dreapta Unită, adevăratul aliat al R. Moldova în Parlamentul European!

Pe 9 iunie, Parlamentul European își alege noii membri. Cetățenii din toate statele europene vor merge la urne pentru a decide cine le va apăra interesele la Bruxelles. Republica Moldova a ales calea integrării europene, un drum lung care necesită mult efort, însă la capătul căruia românii se vor regăsi într-o Uniune Europeană a păcii, prosperității și a respectului.

Peste 1 milion de cetățeni ai Republicii Moldova sunt deja cetățeni europeni. Ei pot și trebuie să meargă la vot pentru a-și alege reprezentanții, pentru a-i alege pe cei care sunt pregătiți să le apere cauza în capitala Uniunii Europene.

Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei, este singura forță onestă de Dreapta, capabilă să ajute R. Moldova să își atingă obiectivul.

 „Eu sunt, o pot spune fără rețineri și falsă modestie, unul dintre cei mai vechi, sinceri și consistenți apărători ai românilor din R. Moldova. Mai întâi în Parlamentul României, iar de 5 ani, în Parlamentul European. Astăzi, alături de colegii mei din Dreapta Unită, vă cer încrederea pentru a continua ceea ce am început cu mai mult de 15 ani în urmă. Lista Alianței Dreapta Unită începe cu actualul vicepreședinte al Camerei Deputaților din Parlamentul României, Dan Barna. Urmează Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății; subsemnatul, Eugen Tomac, europarlamentar; Vlad Botoș, europarlamentar; deputata Cristina Prună și fosta ministră a muncii Violeta Alexandru. Împreună, suntem echipa susținută de președintele Traian Băsescu, care va apăra Republica Moldova în Parlamentul European și în fața tuturor instituțiilor europene”, menționează Eugen Tomac, președintele PMP pentru Parlamentul European.

Amenințările Rusiei sunt încă, din păcate, foarte reale, iar Basarabia are nevoie de sprijin real pentru a putea face față atacurilor dinspre Kremlin. Umbrela pe care apartenența la Uniunea Europeană o deschide deasupra R. Moldova este cea a siguranței, a prosperității, a respectului pentru democrație și libertate.

Alianța Dreapta Unită s-a născut din dorința de a oferi românilor o forță autentică de dreapta, formată din oameni tineri, onești și profesioniști, care să urmărească exclusiv bunăstarea românilor oriunde s-ar afla ei.

România unită cu R. Moldova în Uniunea Europeană

Alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024 sunt cele mai importante pentru viitorul european al Republicii Moldova. Obiectivul este clar: România unită cu Republica Moldova în Uniunea Europeană cât mai curând posibil.

Românii din Republica Moldova merită o viață mai bună, merită să circule liberi în Europa, merită să învețe în școli europene sau să facă afaceri pe piața liberă europeană.

Toate acestea se pot întâmpla doar dacă Republica Moldova are parteneri de încredere la București, Bruxelles și în toate statele europene.

Libertatea a fost câștigată odată cu prăbușirea imperiului sovietic. Demnitatea însă o vom recăpăta atunci când R. Moldova se va uni cu România în interiorul Uniunii Europene!

Pe 9 iunie, mergi la vot și alege Dreapta Unită, numărul 6 în buletinul de vot!

Notă: În cadrul alegerilor europarlamentare din 9 iunie, în Republica Moldova vor fi organizate 52 de secții de votare. Cetățenii români pot vota la oricare dintre acestea, pe baza unui document de identitate românesc valabil în ziua votării. Votul începe la ora 07:00 și se încheie la ora 22:00.

CMF: 41240004

UE regretă faptul că Parlamentul Georgiei a aprobat definitiv legea privind „agenții străini”

Uniunea Europeană regretă profund faptul că Parlamentul georgian a decis să treacă peste dreptul de veto al președintelui exprimat față de legea referitoare la influența străină și să ignore argumentele juridice detaliate ale Comisiei de la Veneția, care au condus la o recomandare clară de abrogare a acestei legi, a transmis marți Înaltul Reprezentant al UE pentru politică externă, Josep Borrell, după adoptarea controversatului text de către legislativul de la Tbilisi, scrie news.ro.

„UE a subliniat în repetate rânduri că legea adoptată de Parlamentul georgian contravine principiilor și valorilor fundamentale ale UE. Promulgarea acesteia duce la un regres în cel puțin trei din cele nouă etape (dezinformarea, polarizarea, drepturile fundamentale și implicarea organizațiilor societății civile) stabilite în recomandarea Comisiei pentru obținerea statutului de candidat, aprobată de liderii UE, și va avea un impact negativ asupra parcursului Georgiei în UE”, avertizează comunicatul comun al lui Borrell și al Comisiei Europene, citat de The Guardian.

UE și statele sale membre iau în considerare toate opțiunile pentru a reacționa la aceste evoluții, subliniază executivul de la Bruxelles.

„Continuăm să fim alături de poporul georgian și recunoaștem opțiunea majorității covârșitoare a acestuia pentru un viitor european pentru țara sa”, transmit Borrell și Comisia Europeană.

Misiune neobișnuită pentru salvatori: au salvat o vacă dintr-un lac

Salvatorii au avut parte de o misiune mai puțin obișnuită la Râbnița. Aceștia au scos o vacă dintr-un lac, după ce mai mulți omeni au încercat timp de trei ore să o salveze, însă fără rezultat.

Misiune neobișnuită pentru salvatori. Au salvat o vacă dintr-un lacFoto: GUpCS

Văcuța păștea în apropiere de râul Suhaia, Râbnița. Din cauza temperaturilor ridicate, animalul a vrut să bea apă. Malul fiind abrupt s-a rupt, iar vaca a căzut, transmite realitatea.md.

În apa rece, văcuța a luptat pentru viața ei timp de aproximativ trei ore. Locuitorii au încercat să o scoată singuri, dar nu au reușit. 

Au chemat salvatorii. Angajații Direcției Generale Situații de Urgență au prins un cablu de camionul lor „Ural” și au scos animalul.

Baronul Artur Cerari spune cine ar putea fi succesorul lui
Articolul anterior
Caz halucinant! O familie și-a înmormântat ruda decedată de două ori, după ce groparii au săpat un alt mormânt
Articolul următor