Şi-a început viaţa cu o tragedie, dar a ajuns unul dintre cei mai mari actori

Pe când avea doar 8 ani, Eddie Murphy şi-a pierdut tatăl. Acesta a avut o moarte violentă, a fost ucis. Eddie a încercat să-şi ascundă tristeţea în spatele zâmbetului, ceea ce l-a ajutat mult în viaţă. Treptat, a ajuns să bucure şi trăirile celorlalţi.

separator
Actorul a afirmat în numeroase rânduri că în şcoală era „clovnul clasei”. Eddie s-a bucurat şi de ajutorul lui Charlie, care a făcut tot posibilul să îşi ridice fratele mai mic atunci când i-a descoperit talentul. La un momen dat a aflat de o competiţie, unde mai mulţi tineri erau invitaţi să îşi dovedească măiestria în ale comediei. L-a înscris pe Eddie, iar acesta a devenit câştigător.

Starul avea să mărturisească mai târziu că la acel concurs a reuşit să îi impresioneze până şi pe Stevie Wonder şi pe Muhammad Ali. A făcut senzaţie, iar fratele său, Charlie, l-a ajutat să organizeze câteva spectacole. La numai 15 ani, Murphy ţinea show-uri de stand-up comedy în cluburi. La 21 de ani, a obţinut primul său rol într-un film, scrie okmagazine.ro.

Mai târziu, actorul a vrut să îl răsplătească pe Charlie pentru toate sacrificiile făcute şi l-a ajutat să îşi înceapă propria carieră. El a scris un rol pentru el în „Harlem Nights”, care însemna debutul său în regie, şi l-a convins, în 2002, să-şi încerce norocul în stand-up.  Din nefericire, a murit în 2017, după o luptă grea cu leucemia. Eddie a simţit atunc că lumea se sfârşeşte pentru el.

S-a izolat, a refuzat să mai joace sau să mai apară în presă. În 2019, Murphy a revenit într-un film biografic , o comedie-dramă, „Dolemite is My Name”, care s-a bucurat de cronici pozitive şi pe care avea să îl dedice memoriei fratelui său.

MyCar Assistant, cel mai complex asistent digital auto românesc, se extinde pe piața din Republica Moldova

MyCar Assistant, aplicația românească concepută ca un asistent digital auto complex, care răspunde la toate nevoile proprietarilor de mașini, este disponibilă acum și în Republica Moldova. MyCar Assistant centralizează toate informațiile de care au nevoie șoferii pentru mașini personale și flote și este o modalitate ușoară prin care aceștia pot menține autoturismul în cea mai bună formă și evita problemele în viitor.

Creată pentru a veni în sprijinul șoferilor, ca o aplicație mobilă de gestiune a datelor scadente pentru mașini personale și flote, MyCar Assistant centralizează cele mai importante documente și obiecte, cum ar fi asigurarea auto, ITP, Vinieta, sau extinctorul, trusa medicală și până la 100 de tipuri de notificări, astfel încât șoferii să fie informați din timp de statusul acestora, economisind astfel atât timp, cât și bani, prin evitarea potențialelor amenzi. Utilizatorii sunt în permanență la curent cu ce documente expiră, întreținerea flotei, daune și cheltuieli, comunicarea cu șoferii, simplu, transparent, de pe orice dispozitiv.

În România, aplicația a depășit 55.000 de vehicule înscrise și a atras deja sute de clienți importanți și din zona corporate. Gestionarea flotelor se realizează extrem de facil, iar șoferii pot adăuga direct în aplicație orice problemă a mașinii, ceea ce oferă un control absolut și o imagine de ansamblu pentru fiecare administrator de flotă.
Printre principalele funcționalități folosite de utilizatori anul trecut, se numără verificarea notificărilor primite constant în aplicație, rapoartele cu situația generală a documentelor și a vehiculelor, evidența istoricului de mentenanță, situația asigurării auto, administrarea șoferilor unei flote, administrarea daunelor, asistența privind starea vehiculelor sau evidența cheltuielilor.

MyCar Assistant este o aplicație gratuită pentru persoanele fizice, dar și pentru companii până la un număr de 5 vehicule înregistrate și este disponibilă pentru descărcare din App Store, Google Play sau prin aplicația Web pentru laptop-uri sau tablete.

O tânără de 23 de ani, finalistă Miss Universe, s-a stins subit din viață. Familia, devastată: ”Raiul are cel mai frumos înger!”

O tânără în vârstă de 23 de ani, finalistă a concursului Miss Universe Australia, și-a pierdut viața după un accident teribil care a avut loc în urmă cu câteva săptămâni. Aceasta a fost ținută în viață doar de aparate, iar părinții au decis acum oprirea lor.

Sienna Weir avea doar 23 de ani, era model, iar de curând a fost implicată într-un accident teribil. Medicii n-au mai putut să facă nimic pentru ea, așa că părinții au decis oprirea aparatelor care o țineau în viață, potrivit Daily Mail citat de peroz.ro.

„Ne-am iubit cu o dragoste care a fost mai mult decât dragoste”, a fost mesajul lăsat pe rețelele sociale de iubitul ei, Tom Bull.

„Raiul are acum cel mai frumos înger. Ne vei lipsi, Siena, te iubim!”, „Sunt atât de norocos că te-am cunoscut. Îți mulțumesc pentru tot”, au fost câteva dintre mesajele lăsate de prieteni pe rețelele sociale.

Ultima fotografie postată de tânără pe rețelele sociale a fost în aprilie, fiind vorba de un selfie în oglindă.

Sienna a fost una dintre cele 27 de finaliste ale concursului Miss Universe Australia 2022, iar la un moment dat ea a acordat și un interviu privind această experiență.

Atunci, ea a dezvăluit că a absolvit Literatură engleză și Psihologie la Universitatea din Sydeney, dar și că își dorea să se mute la Londra.

De asemenea, ea povestea că practică echitația de la trei ani, însă nu știe de unde vine această pasiune.

„Părinții mei nu știu de unde vine această pasiune, dar practic echitația de la trei ani și nu-mi imaginez viața fără ea. Merg de două trei ori pe săptămână la țară pentru a face acest sport”, spunea ea.

Un istoric susține că a localizat misteriosul pod din pictura ”Mona Lisa”

„Mona Lisa” a lui Leonardo Da Vinci este una dintre cele mai cunoscute opere de artă din lume, faimoasă atât pentru frumusețea sa, cât și pentru misterul care înconjoară identitatea modelului și locul pictat în spatele ei.

Sursă de dezbateri timp de secole, orașul Buriano, din regiunea Toscana din Italia, se presupune că podul din spatele Giocondei este Ponte Buriano. Dar acum, istoricul Silvano Vinceti spune că podul din spatele Giocondei este, de fapt, Podul Romito din Laterina, un oraș toscan din apropiere, scrie CNN citat de alephnews.ro.

„Forma distinctivă a [râului] Arno de-a lungul acelei porțiuni de teritoriu corespunde cu ceea ce Leonardo a portretizat în peisajul din stânga femeii înfățișate în faimosul tablou”, a declarat Vinceti la o conferință de presă organizată miercuri la Asociația Presei Străine din Roma. Vinceti a realizat, de asemenea, o reconstrucție virtuală a podului pentru a arăta asemănările și s-a bazat pe documente din arhivele de stat din Florența.

Podul Romito


„Mona Lisa” a fost pictată la începutul secolului al XVI-lea. Între 1501 și 1503, Da Vinci a locuit cu cardinalul Cesare Borgia lângă Laterina, a descoperit Vinceti. Podul era în uz și avea patru arcuri – așa cum este descris în lucrarea de artă. Pe de altă parte, podul din Buriano are șase arce, a spus Vinceti, iar Ponte Bobbio, un pod din Piacenza despre care unii spun că apare în pictură, are mai mult de șase arce.

Podul Romito făcea legătura între Arezzo, Fiesole și Florența, dar acum este în ruine. Vinceti a declarat că a studiat imagini cu drona ale malurilor râului, ruinele și fotografii de-a lungul anilor pentru a stabili că „podul etrusco-roman Romito este fără îndoială” cel din fundal.

Pictura din secolul al XVI-lea a lui Da Vinci se află în prezent la Louvre, în Paris, unde este văzută de milioane de vizitatori în fiecare an. Însă experții spun că faima sa mondială se datorează mai degrabă faptului că a fost furată din galerie de către meșterul italian Vincenzo Peruggia în 1911, decât unei singularități artistice.

Alegerile prezidențiale în Moldova ar putea avea loc pe 1 noiembrie
Articolul anterior
Medicii români aflaţi în Republica Moldova acordă ajutor bolnavilor cu Covid-19
Articolul următor