Şi-a început viaţa cu o tragedie, dar a ajuns unul dintre cei mai mari actori

Pe când avea doar 8 ani, Eddie Murphy şi-a pierdut tatăl. Acesta a avut o moarte violentă, a fost ucis. Eddie a încercat să-şi ascundă tristeţea în spatele zâmbetului, ceea ce l-a ajutat mult în viaţă. Treptat, a ajuns să bucure şi trăirile celorlalţi.

separator
Actorul a afirmat în numeroase rânduri că în şcoală era „clovnul clasei”. Eddie s-a bucurat şi de ajutorul lui Charlie, care a făcut tot posibilul să îşi ridice fratele mai mic atunci când i-a descoperit talentul. La un momen dat a aflat de o competiţie, unde mai mulţi tineri erau invitaţi să îşi dovedească măiestria în ale comediei. L-a înscris pe Eddie, iar acesta a devenit câştigător.

Starul avea să mărturisească mai târziu că la acel concurs a reuşit să îi impresioneze până şi pe Stevie Wonder şi pe Muhammad Ali. A făcut senzaţie, iar fratele său, Charlie, l-a ajutat să organizeze câteva spectacole. La numai 15 ani, Murphy ţinea show-uri de stand-up comedy în cluburi. La 21 de ani, a obţinut primul său rol într-un film, scrie okmagazine.ro.

Mai târziu, actorul a vrut să îl răsplătească pe Charlie pentru toate sacrificiile făcute şi l-a ajutat să îşi înceapă propria carieră. El a scris un rol pentru el în „Harlem Nights”, care însemna debutul său în regie, şi l-a convins, în 2002, să-şi încerce norocul în stand-up.  Din nefericire, a murit în 2017, după o luptă grea cu leucemia. Eddie a simţit atunc că lumea se sfârşeşte pentru el.

S-a izolat, a refuzat să mai joace sau să mai apară în presă. În 2019, Murphy a revenit într-un film biografic , o comedie-dramă, „Dolemite is My Name”, care s-a bucurat de cronici pozitive şi pe care avea să îl dedice memoriei fratelui său.

Alegerile prezidențiale în Moldova ar putea avea loc pe 1 noiembrie
Articolul anterior
Medicii români aflaţi în Republica Moldova acordă ajutor bolnavilor cu Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante