Și femeile reușesc în domenii grele! Prima Gală a Femeilor în Agricultură le-a premiat pe doamnele care au obținut succese remarcabile

PRIAevents, având ca parteneri principali pe FinComBank, Kaufland Moldova, Smart Credit și Federația Naționlă a Fermierilor, a organizat recent Gala Femeilor în Agricultură la Digital Park Chișinău. PRIAevents este prima și singura care a organizat acest eveniment în Republica Moldova!

A fost un eveniment unic, care mai ales in acest an, în premieră, a fost conceput pentru a celebra și aplauda realizările remarcabile ale acelor femei care aduc o contribuție semnificativă la agricultura din Republica Moldova, care sunt exemple de urmat.


Astfel, a fost organizat unul dintre cele mai importante și mai inedite evenimente destinate agriculturii și creșterii acesteia, dar si dezvoltării afacerilor femeilor din Republica Moldova în agricultură și domenii conexe din acest an.
Totodată, într-un panel a fost dezbatut alături de fermieri, autorități și companii conexe temele cele mai importante.
PRIA GALA FEMEILOR În AGRICULTURĂ a avut loc la într-o locație deosebită în centrul Chișinăului.

Veti gasi detalii complete pe www.priaevents.ro, iar inregistrarea totală a evenimentului poate fi urmarită : https://www.facebook.com/priaevents.ro/videos/5384624768225574.

Agricultura este vitală pentru întreaga lume. Republica Moldova acordă o atenție deosebită acestui sector, cel mai important al economiei sale.

Fermierii au unul dintre cele mai importante roluri pentru omenire și pentru economie. De aceea, am raspuns la întrebările: Cum îl putem crește? Cum putem ajuta femeile fermier ? Care sunt poveștile lor de succes? Cu ce provocări se confruntă în această perioadă femeile în agricultură? Ce oportunități își pot crea? Cum pot exporta din Republica Moldova spre România sau spre alte țări Europene? Cum putem digitaliza agricultura?

Lectorii care au luat cuvântul au fost :
⦁ Viorel Gherciu, fostul Ministru al Agricultural și Industriei Alimentare
⦁ Diana Coșalîc, Director Adjunct, AIPA
⦁ Olga Roibu, Directorul Sucursalei Nr.15 din raionul Edineț, FinComBank
⦁ Oana Lungu, Director Achiziții Kaufland Romania și Moldova
⦁ Maria Brăguță, Șef Departament Credite, SMART CREDIT
⦁ Vasile Mîrzenco, Director Executiv, Federația Națională a Fermierilor
⦁ Ludmila Catlabuga, Asociatia Fermierilor Producatori de Lapte
⦁ Olga Sârbu, Prorector pentru Dezvoltare Instituțională și Activitate Economico-Financiara, Universitatea Agrară Moldova
⦁ Tatiana Nistorică, Președinte, Asociația Movca
⦁ Diana Crudu, Secretar, Federația Națională a Fermierilor
⦁ Valentina Rusu, Specialist in Creditare, Livada Moldovei

Temele abordate: -Care este rolul statului si al organizațiilor sale pentru companiile din agricultură – ferme, procesatori si producători? -Care este bilanțul pentru 2021? Cum prevedem că va fi anul agricol 2022? -Cum ne putem pregăti din timp ca sa fie un 2022 cu mai multe rezultate? -Agricultura de precizie – folosirea tehnologiei pentru a eficientiza costurile în procesul de producție agricolă -Agricultura bio. Se poate dezvolta mai repede? -Ce domenii aleg doamnele din agricultură? -Ce sfaturi au pentru tinerelele care acum își aleg cariera sau își încep o afacere? -Cum susțin retailerii femeile în agricultură? -Ce provocări și ce oportunități sunt pentru femeile din agricultură în această perioadă? -Fondurile europene sau alte modalități de finanțare pentru femeile fermier -Ce spun consultanții si avocații? Cum pot ajuta prin expertiza lor? -Cum sunt finanțate doamnele din agricultura care sunt la început de drum, micro și mijlocii, dar întreprinderile mari? -Cum se face pregătirea forței de munca în acest domeniu? -Rolul asociațiilor pentru femeile în agricultura -Cu ce provocări se confruntă femeile din agricultură? De ce au nevoie pentru ași crește afacerile? -Care sunt poveștile lor de succes? Cum au învățat să facă business și cum ne pot împărtăși din experiența lor? -Care este rolul cercetării? Dar al instituțiilor de învățământ?

Premiile acordate au fost către :

⦁ Jomiru Rodica
⦁ Tofan Dumitrița
⦁ Onofrei Tatiana
⦁ Cristina Pleșca
⦁ Cristina Gorobeț
⦁ Ludmila Stingaru
⦁ Nelly Vornicova
⦁ Diana Crudu
⦁ Maria Ghilan
⦁ Oana Lungu Director Achiziții, Kaufland România și Moldova
⦁ Conf. Univ. Veronica Prisăcaru, Univesritatea Agrara de Stat
⦁ Medic Ecaterina
⦁ Cîrhan Doina
⦁ Halipii Ana Maria
⦁ Galina Cojocaru
⦁ Efros Stela
⦁ Irina Calinici
⦁ Natalia Marchevici
⦁ Asociatia MOVCA
⦁ S.R.L. AGROTEHGRUP
⦁ PLANTCROPS S.R.L
⦁ S.R.L. AGROPROFIT-PLUS
⦁ Presa Agricola – premiu acordat pentru contribuția doamnelor care sunt jurnalisti pe teme de agricultură.

Pria Gala Femeilor în Agricultura din Republica Moldova a réunit comunitatea agricolă moldoveană într-o ceremonie extrem de prestigioasă într-o locație de top din Chișinău. De această dată, în lumina reflectoarelor s-au aflat doamnele care activează în agricultură și domenii conexe. Premiile recunosc și recompensează excelența, încurajează inovarea și creează un mediu de lucru care inspiră creativitatea și schimbul de bune practici. Apreciem, de asemenea, crearea locurilor de muncă, implicarea în comunitate, tinerele fermiere, femeile din agricultură. Pentru câștigătoare, primirea unui astfel de premiu, mai ales în aceasta perioadă, când activitatea fermierilor este una de importanță crucială, este un moment foarte special. Pria Gala Femeilor în Agricultura din Republica Moldova este un eveniment major pentru agricultură și o sărbătoare a tot ceea ce este minunat în agricultura moldoveană. Este prima gală destinată doamnelor din agricultura Moldovei!

Cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor bine documentate din cele mai reprezentative sectoare ale economiei în România, Moldova și Bulgaria.

Cei prezenți au avut ocazia să întâlnească cei mai importanți lectori din domeniu, dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleși subiecte ca voi. Exemplele, studiile de caz și noutățile au fost adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfăsurați.

Accesați și https://www.facebook.com/priaevents.ro/videos/5384624768225574 pentru a urmări înregistrarea evenimentului.

Iată ce spune Raluca Voivozeanu, fondator și CEO PRIA Events România și Republica Moldova, despre acest eveniment, într-un interviu oferit pentru unica.md:

100.000 de dolari, aduși prin contrabandă într-un autocar care venea din Odesa

$100.000 de contrabandă, într-un autocar din Odesa și o persoană reținută.

Ofițerii Serviciului Vamal sub conducerea procurorii PCCOCS anunță o captură de peste 100.000 dolari americani de contrabandă, depistați într-un autocar sosit din Odesa, Ucraina.

În valută națională suma cifrează aproape 2.000.000 lei. Aceștia erau ascunși în una din treptele autocarului. Prin urmare, banii au fost indisponibilizați și constituie probă în dosarul penal.

În ceea ce-l privește pe șoferul cu vârsta de peste 50 de ani, care le-a comunicat funcționarilor din postul vamal Palanca că nu are nimic de declarat, acesta a fost reținut pentru 72 de ore.

Urmărirea penală continuă, inclusiv în vederea stabilirii provenienței și destinației acestor bani, timp în care persoana beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii. De asemenea, urmează să fie investigată participarea altor persoane în tentativa de contrabandă.

Armata lui Putin face prăpăd în Ucraina! Atacuri neînvcetate în orașul Odesa

În ultimele zile, forțele ruse au intensificat atacurile asupra regiunii ucrainene Odesa și, implicit, a orașului cu același nume, scrie stirileprotv.ro.

Acesta este al treilea oraș ca mărime din Ucraina și se află la puțin peste 200 de kilometri în linie dreaptă de granița cu România.

În cel mai recent atac lansat asupra Odesei, forțele Moscovei au ucis cel puţin trei persoane, au anunțat, miercuri dimineața, autorităţile locale, potrivit AFP.

„Inamicul a atacat Odesa cu rachete balistice. În urma atacului, trei persoane au fost ucise şi alte trei au fost rănite”, a declarat primarul oraşului Odesa, Ghennadi Truhanov, pe reţeaua de socializare Telegram.

„Toată asistenţa medicală necesară este oferită răniţilor”, a declarat pe Telegram guvernatorul regiunii Odesa, Oleg Kiper. „Există daune la infrastructura civilă”, a adăugat acesta, fără a oferi alte informaţii.

Un atac cu rachete efectuat de forţele ruse, luni, la Odesa, a ucis cinci persoane, potrivit oficialilor locali.

Odesa, punct strategic pe harta Ucrainei

Supranumit „perla de la malul mării”, Odesa este unul dintre centrele industriale importante ale Ucrainei. Dacă orașul va cădea în mâinile forțelor ruse, Kievul ar pierde un punct strategic pe hartă. Odesa îi oferă Ucrainei o cale de acces la canalul fluvial de circulație Rin-Main-Dunăre-Marea Neagră, cu gura de vărsare în apropierea orașului Constanța.

În acest context, portul Odesa este vital pentru exporturile ucrainene. 

 

Instrumente muzicale nedeclarate, depistate într-o mașină care venea din România

Funcționarii postului vamal Leușeni au supus verificărilor un autoturism de model „Ford Tourneo”, ce se deplasa din România spre Republica Moldova, condus de un conațional în vârstă 34 ani.

În cadrul controlului vamal, șoferul a comunicat că nu transportă bunuri necesare a fi declarate.

În rezultatul controlului, în compartimentul marfar, cât și în habitaclul autoturismului au fost depistate 4 viori presupuse a fi cu valoare culturală și 13 huse, nedeclarate organului vamal.

Bunurile au fost ridicate, iar investigațiile pe caz continuă.

Reamintim că, instrumentele muzicale fac parte din categoria bunurilor ce pot fi introduse/scoase în/din Republica Moldova doar cu condiția ca acestea să nu fie destinate activității comerciale. O altă condiție obligatorie este ca bunurile să fie declarate Serviciului Vamal în momentul trecerii frontierei de stat. Nedeclararea bunurilor reprezintă o încălcare a legislației vamale.

Prețul la gaz în Europa a depășit 2.300 de dolari per mia de metri cubi
Articolul anterior
Îngrozitor! Doi bărbaţi, arestaţi după ce şi-au violat nepoata de doar opt ani. Mătuşa copilei a fost cea care a sunat la 112
Articolul următor