Sistemul de transport spațial al lui Musk va fi lansat în curând

Elon Musk anunță că în câteva săptămâni va fi lansat noului său sistem de transport spaţial Starship.

Elon Musk, fondatorul companiei SpaceX, a anunţat printr-un mesaj pe Twitter că prima misiune orbitală a noului său sistem de transport spaţial, numit Starship, va fi gata de lansare în următoarele câteva săptămâni, relatează agora.md cu referire la digi24.

Astfel, compania SpaceX face încă un pas spre obiectivul călătoriilor orbitale şi apoi interplanetare.

În luna mai SpaceX a reuşit o aterizare în condiţii perfecte a unui prototip al rachetei Starship, SN15, un vector reutilizabil cu capacitate mare de transport, ce a fost conceput pentru a transporta astronauţi şi echipamente spre Lună şi Marte. Aterizarea acestui prototip s-a produs după ce alte patru încercări anterioare s-au încheiat cu explozii.

„Prima misiune orbitală pentru Starship ar trebui să fie gata de lansare în câteva săptămâni, după ce vom primi aprobarea agenţiilor de reglementare”, a postat Elon Musk pe contul său de Twitter.

Racheta Starship, noua generaţie de vectori de lansare produsă de SpaceX, are 120 de metri lungime. SpaceX şi-a propus să scadă preţul transportului de oameni şi echipamente în spaţiu şi să transforme această activitate într-o rutină, mai scrie Reuters, citat de Agerpres.

Elon Musk a anunţat că intenţionează să-l trimită pe miliardarul japonez Yusaku Maezawa într-un zbor în jurul Lunii la bordul Starship în cursul anului 2023.

Sudul Spaniei a înregistrat un nou record absolut de căldură
Articolul anterior
Pavel Stratan, în lacrimi la nunta fiicei sale
Articolul următor