Slovacia oferă 5 granturi financiare pentru susținerea spitalelor din țara noastră

Agenția Slovacă pentru Cooperare Internațională pentru Dezvoltare în colaborare cu Ambasada Republicii Slovace în Chișinău a oferit alte 5 granturi mici în domeniul medical.

separator

Susţinerea a venit după aprobarea primelor patru granturi mici și a contribuției financiare extraordinare (până în prezent în total 90.000 de euro) pentru spitalele moldovenești și centrele medicale orientate spre combaterea consecințelor pandemiei COVID-19, transmite Moldpres.md.

Ajutoarele au fost direcţionate Spitalului clinic din Bălți, pentru îmbunătățirea condițiilor pentru reabilitarea pacienților recuperați de COVID-19 prin achiziționarea unui generator specializat de ozon pentru vindecarea prin inhalare, în valoare de 10.000 de euro; Institutului Mamei și Copilului din Chișinău, pentru îmbunătățirea capacităților medicale ale instituției prin achiziționarea a zece pompe de injecție pentru furnizarea reglementată de nutrienți, sânge și medicamente pentru pacienții în condiții grave de sănătate sau în timpul intervențiilor chirurgicale, în valoare de 10.000 de euro.

De asemenea, Institutul Mamei și Copilului din Tiraspol a primit 10.000 de euro pentru contribuția ce va fi folosită pentru achiziționarea a patru piese pentru echipament medical destinat monitorizării complexe a condițiilor de sănătate și patruzeci de radiatori pentru dezinfectanți cu posibilitatea de folosire în încăperi fără necesitatea de mutare a pacienților.

Centrului de Sănătate din Sărătenii Vechi a beneficiat de 7.500 de euro pentru achiziționarea dispozitivelor medicale specializate pentru monitorizarea și vindecarea pacienților cu diferite tipuri de boli respiratorii și achiziționarea echipamentelor care vor spori capacitățile laboratorului medical local, iar Spitalul raional din Taraclia a fost sprijinit financiar (10.000 de euro) pentru îmbunătățirea condițiilor pacienților și personalului departamentului de boli infecțioase prin achiziționarea de mobilier nou pentru camerele pacienților, locul de odihnă a lucrătorilor medicali și încăperea administrației.

Anterior, de asistenţă din partea Slovaciei au beneficiat spitale şi din alte localităţi ale ţării. Banii au fost folosiţi pentru achiziţionarea utilajelor necesare în lupta cu coronavirusul de tip nou COVID-19.

În Moldova, sunt prognozate temperaturi de până la +35 de grade celsius
Articolul anterior
Studiu: oamenii riscă mai mult să se îmbolnăvească de Covid-19 acasă, de la membrii familiei, decât în exteriorul locuinței
Articolul următor
Alte articole interesante